Hvis du står overfor at skulle udskifte din ovns tætningsliste, er der lidt forskellige aspekter der er værd at være bevidste om på forhånd inden man kaster sig fuldstændig ud i projektet selv. 

Få hjælp af en lokal fagmand

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, indsend din opgave nu.

Forberedelse inden du skifter tætningslisten

Inden man går i gang med selve udskiftningen af ovnens tætningsliste, kan det ofte være en rigtig god ide at tage nogle billeder af hvordan ovnen er samlet, samt hvordan den gamle tætningsliste sidder monteret.

Dette kan være en yderst stor hjælp, hvis man undervejs kommer i tvivl om hvordan ovnens tætningsliste for eksempel skal sidde for at sidde korrekt. 

De forskellige typer pakninger

En anden ting, som der er vigtig at være bevidst omkring, når det kommer til udskiftningen af sin ovns tætningsliste, er at der findes en række forskellige typer af ovnlågepakninger.

Hvilken pakning der er relevant for lige netop dig og din ovn, går hertil an på hvilken type ovn du har, samt hvor gammel din ovn er. Uanset hvilken type man anvender, vil ovnlågepakningen som udgangspunkt skulle monteres med en eller flere hægter rundt omkring i hvert hjørne af ovnen.

Silikoneliste/gummiliste: Hvis man har at gøre med en ovn uden pyrolyse, vil der ofte være anvendt en silikoneliste/en gummiliste. Ved selve monteringen af en sådan type liste, vil det ofte være nødvendigt at strække listen meget, da denne type lister udvider sig ved opvarmninger af selve ovnen. Med andre ord er det således nødvendigt at listen til et vist punkt er elastisk, for at den på denne måde stadig kan skabe tæthed mellem selve ovnens låge og kabinettet, når ovnen er tændt. 

Fiberliste/stofliste: Har man derimod at gøre med en ovn med pyrolyse selvrens, eller en meget gammel ovn, vil det ofte være mest anbefalelsesværdigt at anvende en fiberliste/stofliste. Hertil bruges disse typer af lister/pakninger hovedsageligt i ovne, hvor temperaturen kommer i nærheden af de 500 grader. Hvis man i stedet anvender silikonelister/gummilister i ovne med så høje temperaturer, vil der være stor sandsynlighed for at listen/pakningen begynder at smelte, på grund af selve materialet. 

Gør-det-selv eller fagkyndig?

Når man står overfor at skulle skifte sin ovn tætningsliste, er det vigtigt at vide hvad man foretager sig, da man ellers i værste fald risikere at lave mere skade end gavn.

Står man således uden nogen form for viden indenfor området, vil det i mange tilfælde være en god ide at kontakte en fagkyndig inden for området, for som det mindste at få noget mere viden om hvordan og hvorledes man bør gøre. 

Selvom det er en dyrere affære at få en fagkyndig til at udfører arbejdet for sig, kan dette i mange tilfælde være den bedste løsning. Man behøver således ikke bekymre sig om hvorvidt man gør noget forkert, da der i tilfælde af at der sker en fejl eller skade på ovnen undervejs, vil være muligt at få det ødelagte erstattet af den virksomhed, som den fagkyndige udsendes fra.  

Ønsker man alligevel selv at udføre udskiftningen af sin ovns tætningsliste, er det vigtigt at understrege vigtigheden i at huske både at slukke for strømtilførslen til ovnen, men samtidig også trække strøm stikket helt ud af kontakten.

Det er med andre ord ikke nok, kun at nøjes med at slukke på kontakten, da der være en smule reststrøm i selve stikdåsen, som der vil blive ved med at kører rundt og ud i ovnen.

Få hjælp af en lokal fagmand

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, indsend din opgave nu.