Linoleumsgulv – Hvad koster et nyt linoleumsgulv?

Hvad koster det at få lagt et nyt linoleumsgulv? Som udgangspunkt kan du godt budgettere med en pris på mellem 220-350 kroner pr. kvadratmeter.

OBS: * Alle priseksempler er vejledende *
Vi råder dig til at indhente flere tilbud fra lokale fagfolk, for at få et bedre estimat af prisen. Indhendt gratis tilbud her.


5 Fordele ved at vælge et linoleumsgulv

1. Praktisk gulvbelægning på arbejdspladsen og i hjemmet

Linoleumsgulve bringer mange forskellige fordele med sig. Et af de ofte omtalte fordele, er blandt andet at denne type gulv har en yderst stærk slidstærk overflade.

Denne slidstærke overflade medvirker blandt andet til at gøre denne type gulv ideel at anvende på både arbejdspladsen, men samtidig også i hjemmet, hvor man vil opleve meget daglig betrædning af gulvet.

Derudover medvirker overfladen til at gøre det utroligt let at rengøre selve gulvet, såfremt man for eksempel spilder eller lignede herpå. At et linoleumsgulv tilmed ikke har tildens til misfarvninger gennem tid, er naturligvis også en af de mange fordele, som der taler for, at vælge lige netop denne type gulv. 

2. Ubegrænsede muligheder for at skabe et personligt udtryk

En af de mange andre fordele, som der er at finde ved at vælge et linoleumsgulv, er de ubegrænsede muligheder for at skabe et direkte personligt udtryk på sine gulve.

Udover et utal af forskellige farver i forskellige nuancer, er der ikke grænser for, hvilke designs og mønstre man ikke kan begive sig i kast med, med et sådan slags type gulv.

Hvad end du er til lyse toner, eller det mere er de mørke og dystre nuancer som der tiltaler dig, vil du med stor sandsynlighed finde den helt rette farve, som der passer perfekt ind til lige netop dig, din personlighed og naturligvis dit hjem.  

3. Et billigere materiale end de fleste andre gulvtyper 

Når vi snakker om fordele ved linoleumsgulve, kommer vi naturligvis ikke uden om den fordelagtige pris, som et sådant slags type gulv bærer med sig. At det er et billigere materiale end de fleste andre alternativer på markedet, opleves særligt ved at kvadratmeterprisen er væsentlig lavere, hvorved at linoleumsgulve er en billig løsning til selv meget store rum. 

4. Yderst nemt selv at montere

Det må endvidere ikke glemmes at nævne, hvor utrolig let det er selv at montere et linoleumsgulv. Årsagen til at det er så let, er blandt andet på grund af de pågældende paneler samt kvadrater, som der er yderst lette at klikke på plads.

Da disse paneler tilmed har en forholdsvis god bredde, er det ligeledes let og enkelt at udføre selve lægningen.

At der tilmed ikke forekommer nogen videre  tørretid, på grund af dette utrolig nemme kliksystem, gør det muligt at betræde gulvet mere eller mindre med det samme, efter at man er færdig med at montere gulvet. Dette er naturligvis også en fordel som mange foretrækker. 

5. Et miljøvenligt valg af gulvtype 

Udover disse foregående fordele, som der er at finde ved at vælge et linoleumsgulv, må det ej forglemmes den miljøvenlige egenskab, som sådan et slags type gulv bringer med sig.

Dette skyldes ikke mindst, at et linoleumsgulv er en form for naturprodukt, som der tilmed er et allergivenligt valg at kaste sig over. Linoleumsgulvets lange holdbarhed og levetid, er naturligvis og en attraktiv fordel ved denne slags type gulv.

I hvilke rum er linoleumsgulve oplagte?

På grund af linoleumsgulvets utrolige slidstærke overflade, uden samtidig at være ubehagelig hårdt at betræde, er blot nogle af de mange grunde til at et sådan slags type gulv er veloplagt til at anvende i mere eller mindre alle boligens rum.

Med dette sagt, er der naturligvis nogle rum, hvor det særligt vil være attraktivt at anvende et linoleumsgulv. 

Som nævnt har linoleumsgulve en særlig slidstærk overflade, hvilket tillader at gulvet kan blive betrådt meget uden at lide last herunder. Dette medvirker således til at gøre gulvet ideelt at anvende til fællesarealer på for eksempel skoler og øvrige institutioner. 

Den slidstærke overflade gør det tilmed let at rengøre gulvet, hvilket dermed også gør gulvet yderst ideelt at anvende i køkkenet. Under den daglige madlavning, kan det ikke undgås, at man af og til kommer il at spilde lidt på gulvet.

Med et linoleumsgulv, er det i mellemtiden yderst let at rengøre gulvet for diverse madrester, hvilket er yderst fordelagtigt for særligt børnefamilier. 

Hvor lang tid holder et linoleumsgulv?

Hvis man sørger for at foretage sit forarbejde grundigt inden man går i gang med at ligge linoleumsgulv, vil man kunne skabe et resultat, som der ikke kun har en yderst slidstærk overflade, men samtidig også har en imponerende lang holdbarhed.

Det er hertil dog også en forudsætning, at et linoleumsgulv ikke udsættes for et kontant vådt miljø eller fugtige omgivelser, da dette med tiden vil slide på gulvet, i forhold til hvilken levetid, som der er realistisk at kunne forvente.

Såfremt man følger denne håndtering af linoleumsgulvet, er det muligt at opnå en levetid og holdbarhed på op til 50 år.

Kan det betale sig at lægge linoleumsgulvet selv?

Som der allerede tidligere er blevet nævnt under fordele forbundet med valget af et linoleumsgulv, er det yderst let selv at lægge et sådant slags type gulv.

Dette skyldes ikke mindst det yderst lette klik-system, som linoleumsgulve gør brug af. Der er således ingen tvivl om, at det sagtens kan betale sig at lægge linoleumsgulve selv.

Hvis man alligevel føler sig lidt usikker på området, er det dog vigtigt at understrege, at det på ingen måde er nogen skam at få en fagperson til at udføre arbejdet i stedet. Det er der mange, som der dagligt gør, af alverdens forskellige årsager. 

Hvordan vaskes og vedligeholdes linoleumsgulve bedst?

Når det kommer til hvordan man bedst muligt vedligeholder og rengøre sine linoleumsgulve, er det først og fremmest vigtigt at huske på, at linoleum er et organisk materiale, som der består af en blanding af blandt andet linolie, træ- og kalkstensmel, samt farvepulver.

Med andre ord, er linoleum altså et porøst materiale, som der er vigtigt at mætte tilstrækkelig med sæbevand, når det kommer til rengøringen af gulvene.

Årsagen herfor er at gulvene således ikke il være lige så modtagelige overfor fedt og andet skidt. Dette sæbevand bør hertil bestå af en opblanding af sæbespåner og varmt vand.

Det er dog yderst vigtigt at huske på, at man ikke påfører for meget vand på sine linoleumsgulve, da gulvene i så fald hurtigt vil kunne lide overlast og skade heraf.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.