Polyurethan gulv – Hvad koster det?

Hvad koster det at få lagt et nyt polyurethan gulv? Som udgangspunkt vil det koste mellem 500-950 kroner pr. kvadratmeter, at få lagt et nyt polyurethan gulv, alt efter omfanget af arbejdet.

OBS: * Alle priseksempler er vejledende *
Vi råder dig til at indhente flere priser hos lokale fagfolk, for at få et estimat. Indhendt gratis tilbud her.


Hvorfor vælge Polyurethan gulve?

 • Lang levetid – Med et Polyurethan gulv, kan du være sikker på at have et gulv som holder i mange år frem, der findes intet på markedet som er lige så holdbart.
 • Uendeligt farve- og design valg – Har du helt specielle krav til farver og design, så er muligheder både og unikke og uendelige.
 • Tåler stor belastning – Både epoxygulve og Polyurethan er kendt for at være de mest holdbare løsninger på markedet. Derfor er det også oplagt i lagerhaler og sporthaller.
 • Nem rengøring – Der er en grund til at skoler og hospitaler bruger polyurethan gulve, det er nemlig nemt at rengøre og godt for indeklimaet.
 • Nem vedligeholdelse – Flere og flere går væk fra gulve som kræver alt for meget vedligeholdelse, måske du skulle overveje det samme og få noget der er nemt.
 • Billigt – På den lange bane er der ingen tvivl om at polyurethan gulve er helt i top over både bedste og billigste løsning, men også på den korte bane kan der være mange penge at spare i forhold til de andre løsninger.

Hvor bruges Polyurethan gulve?

 • Private hjem
 • Skoler
 • Daginstitutioner
 • Fritidshjem
 • Slagterier
 • Kontorbygninger
 • Majerier

Hvor lang tid tager det for polyurethan at tørre?

Polyurethan gulve er med andre ord en form for lakering, som ofte tilføjes nyetablerede trægulve i boligen. Denne form for lakering eller beskyttelseshinde, er dog noget som bærer en ret så langsommelig proces med sig, når det kommer til selve tørretiden.

Men selvom tørretiden, ikke just er noget at råbe hurra for, er det efterfølgende færdige resultat, derimod ikke til at sammenligne med noget andet rent udseendemæssigt. Og hvad gør man ikke for at få det bedst udtryk frem i boligen? For at være helt præcis, tager det mellem 24 og 48 timer for polyuretan at tørre rent overfladisk.

Den mere dybdegående tørretid, er derimod noget længere, da denne som udgangspunkt og som regel ofte tager op til omkring 30 dage for at hærde fuldstændigt igennem.

Det er dog som udgangspunkt muligt at færdes ovenpå det efter ca. 5-7 dage, men har man mulighed for at vente i længere tid ud af de i alt 30 dage, bør man bestemt gøre dette. Det kan derfor let føles som en uoverskuelig opgave, med en tørretid på omkring 30 dage, men med det efterfølgende beundringsværdige slutresultat, er denne lange hærdetid, dog hurtigt let at overkomme. 

Er polyurethan vandtæt?

Når det kommer til hvorvidt at polyurethan gulve er vandtætte, vil det hertil tilhørende helt korte svar være ja, men til en vis grad. Alt med måde, som et gammelt ordsprog lyder.

Med dette menes der, at der er mange forskellige faktorer, som der spiller ind, når det kommer til, hvorvidt at et polyuretan gulv er vandtæt, samt hvor absorberende eller vandafvisende det er.

Først og fremmest afhænger det af det underliggende materiale, men som udgangspunkt vil man sige, at afhængig af de fysiske egenskaber og det konkrete anvendte materiale, kan en termohærdende polyurethan gulv praktisk talt have en direkte nul procents vandabsorberende effekt, sammenlignede med øvrige materialer til samme formål.

Det vil med andre ord sige, at polyurethan gulve har til fordel at give en beskyttelse til selve trægulvet, hvoraf at denne beskyttelse blandt andet har til formål at give en vandafvisende overflade. Denne vandafvisende overflade, forhindre vandoptagelse, men vil dog ikke kunne blokere vandet hundrede procent.

Hvor mange lag af polyurethan skal gulvet have?

Når det kommer til skabelsen af et beskyttende lag af polyurethan på sine trægulve, vil det ikke være nok at nøjes med at påføre et enkelt lag, men det vil derimod være nødvendigt med flere lag. Som udgangspunkt bør man som minimum påføre to lag, men de fleste gulve vil ofte have bedst af at få tre lag.

Vores anbefaling, lyder derfor også på at give dine gulve tre lag, da man ofte vil opnå det bedste resultat med dette antal af lag. Dette skyldes blandt andet, at et vandbaseret polyurethan først og fremmest er forholdsvis tynd, samtidig med at det går ind og hæver selve træets korn i selve trægulvet.

Dette kan af og til medføre, at gulvene vil føles ru og kornede, såfremt man nøjes med at give trægulvet 2 lag, hvilket særligt gør sig gældende, hvis man har at gøre med et billigt produkt af polyurethan materiale.

Med tre lag kan du dermed sikrer dig selv en ordentlig og tilstrækkelig beskyttelse af dine trægulve, samtidig med at du opnår en ekstrapolering af selve overfladen med det tredje lag, således at det endelige resultat bliver et flot jævnt og glat overflad. 

Skal du bære en maske, når du påfører polyurethan 

Hvis man har besluttet sig for, at belægge sine trægulve med et beskyttende lag af polyuretan, og hvis man desuden i denne forbindelse, beslutter sig for at udføre projektet på egen hånd, er det vigtigt at huske på, at man har at gøre med et ret så kraftigt form for kemikalie.

På baggrund heraf, er det derfor yderst vigtigt, at man husker at sørge for en god og grundig udluftning undervejs i forløbet, for således at sørge for at luften hele tiden bliver renset.

I forbindelse hermed, kan det ligeledes være en fordel at anskaffe sig og benytte sig af ventilator, for at hjælpe de giftige dampe ud. Det vil naturligvis også altid være en god ide og vores helt klare anbefaling, at man anvender en brugbar maske, der har til formål at holde dampe ud fra diverse kemikalier, for således at tage så mange forholdsregler så muligt, og passe bedst muligt på sig selv og sit helbred, under selv etableringen af polyuretan materialet. 

Hvor længe varer lugten af polyurethan ved?

Hvis man vælger at benytte sig af en beskyttelse af sine trægulve med materialet polyuretan, er det desværre svært at komme udenom den medfølgende lugt, der ofte hænger i luften i en vis rum tid.

Ofte vil denne lugt være værst i løbet af de første 24 til 48 timer, hvor selve materialet er i gang med at hærde rent overflade mæssigt. I de efterfølgende 5 til 7 syv dagen vil lugten som regel begynde at aftage lidt, men dermed ikke sagt, at lugten vil være helt væk. Efter disse 5 til 7 dage, kan man som regel begynde at benytte gulvet igen, og det vil også være på dette tidspunkt, at lugten begynder at dale mere gradvist dag for dag.

Efter der er gået ca. 30 dage vil lugten som regel være helt væk. Det skal dog siges, at man nogle gange kan være uheldig, og dermed have lugten hængende i lidt længere tid.

Omvendt kan man dog også være heldig, og slippe af med lugten allerede inden der er gået 30 dage. På baggrund af at det ofte tage så lang tid, at slippe helt af med lugten igen efter selve etableringen, er det derfor yderst vigtigt, at man sørger for, at man har en tilstrækkelig og god udluftning, under selve udførelsen. Dertil er det også yderst vigtigt, at man sørger for en god ventilation samt udluftning det efterfølgende stykke tid.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.