Nedrivning af Badeværelse – Hvad koster det?

Nedrivning af badeværelse er et hårdt og opslidende arbejde. Meget af det kan du klare selv, men du skal blot være foreberedt på at det kan blive rigtig hårdt og meget kan gå galt. Derfor bør du overveje om det ikke er den bedste løsning af få en fagmand på opgaven. I denne guide kigger vi nærmere på processen og hvad det koster at få et nedrivningsfirma til at klare arbejdet.

Hvad koster nedrivning af et badeværelse? Som udgangspunkt kan du godt budgettere med en pris mellem 3.000-12.000 kr.

OBS: * Alle priseksempler er vejledende *
Vi råder dig til at indhente flere tilbud hos lokale fagfolk, for at få et bedre prisestimat. Indhendt gratis tilbud her.


Hvordan fastsættes en pris?

Det kan være svært at give en eksakt pris på hvad det koster at få revet det gamle badeværelse ned af et nedrivningsfirma. Her er nogle af de faktorer der spiller ind når en fagmand skal beregne en pris.

Hvor stort er badeværelset – En af de første ting, du vil blive spurgt ind til, er hvor stort badeværelset er. En fagmand vil hurtigt kunne give dig en cirka pris udfra antal af kvadratmeter.

Hvor meget haster det – Er det en hasteopgave du står med og er fagmanden nødsaget til at rykke rundt i sin kalender for at få tid til din opgave, så er det klart der vil blive indregnet et tillæg.

Hvordan er arbejdsforholdene – Når en fagmand skal udarbejde en pris på arbejdet, så er det vigtigt at vide om der er tale om et badeværelse på 5. sal i indre by eller om der er tale om et badeværelse på en villavej. I storbyerne er der ofte dårlige arbejdsforhold og hvis byggeaffaldet, skal transporteres manuelt op og ned af trapper, så vil det også koste dig mere.

Typisk arbejde i forbindelse med nedrivning af badeværelse

 • Fjernelse af brusekabine – Har du en gammel brusekabine, som skal destrueres, så er det et nemt arbejde for et nedrivningsfirma at komme i gang med.
 • Fjernelse af badekar – Flere og flere går væk fra at have badekar, mange synes de fylder for meget og pladsen på badeværelset kan være brugt bedre, end at have et stort badekar, man alligevel aldrig bruger.
 • Nedtagelse af klinker og fliser – En af de mest typiske opgaver er at fjerne og nedtage gamle fliser og klinker, så rummet kan moderniseres med en ny stil.
 • Nedbrydning af badeværelsesgulv – Skal det gamle gulv fjernes og skal der gøres plads til nyt? Der er mange muligheder, det kunne også være en oplagt ide at få lagt epoxygulv ovenpå det gamle betongulv.
 • Fjernelse af armatur – Hvis det ikke er noget du har prøvet før, så lad endelig en fagmand om at fjerne det gamle armatur, du vil nødigt ende ud med en stor vandskade.
 • Nedtagning af loft – Nedtagningen af lofter er noget, der ofte udføres i forbindelse med at et badeværelse skal renoveres, det kan være at lofterne skal isoleres på ny og der skal sættes nye loftlamper op.
 • Fjernelse af brusevæg – Det er forholdsvist nemt og lige til at fjerne brusevægge, som ofte er de bygget op i gasbeton.
 • Fjernelse af toilet og kloakinstallationer – Fjernelse af toilet og kloakinstallationer er et arbejde for en dygtig vvs mand. Skal rør og andet flyttes, så er det også noget som en vvs´er hjælper med.
 • Fjernelse og propning af gamle vandrør – Når man går i gang med nedrivningsarbejdet, så er det vigtigt at sikre sig at alle rør og andet er proppet så man ikke ender ud med vand i hele boligen.
 • Nedrivning af vægge – Specialister i nedrivning kan hurtigt og nemt rive vægge ned, skal badeværelset laves større eller skal døren rykkes, er dette et nemt arbejde for dem.
 • Fjernelse af badeværelsesspejle – Du bør sprøge dig selv om hvorvidt det gamle spejl, skal destrueres eller om det kunne svare sig at genbruge spejlet på dit nye badeværelse.
 • Nedrivning af skabe – Er budgettet ikke det største, så kan det være en ide at kigge på om du kan genbruge skabe eller kabinetter. Det er forholdsvist nemt at istandsætte famle skabe og give dem et nyt liv.
 • Fjernelse af belysning og elektricitet – på et badeævrelse er der elektriske installationer, som du skal være opmærksom på, hvis du vælger at nedrive badeværelset selv. Få altid en elektriker til at lave den type arbejde for dig.

Fordele ved at gøre arbejdet selv

1. Det er billigere at gøre det selv

Det er klart at, det vil være billigere at gøre det hele selv, det eneste du så betaler for, er din egen tid og hårdt arbejde. Det er altid en opvejelse om man ønsker at bruge pengene på at få andre til det og så slippe for det opslidende arbejde, eller om man skal spare på hver en krone og derved hellere vil lade sig betale fra det.

du skal bare være opmærksom på at der kan ske udfordringer i forbindelse med nedrivningsarbejdet af badeværelset. Det kan være alt fra elektriske installationer, til vand- og rørforbindelser som man skal være ekstra opmærksom på. Læs mere om nedrivning af køkken her.

2. Du kan genbruge eller sælge materialer

Når et nedrivningsfirma kommer og udfører arbejdet, så går det hurtigt og det hele ryger op i en stor container og bliver kørt direkte på lossepladsen. Så hvis der er gamle ting eller elementer du måske kan gemme eller sælge, så skal du som minimum tage dem fra selv, inden de kommer forbi.

ting der kan sælges eller genbruges, kan eksempelvis være badekar, spejle eller måske et møbel. Er budgettet småt, så kan det altid være en god ide at gemme eller sælge så meget som muligt.

3. Du får mulighed for at smadre ting

Er du en rigtig mand og kan du godt lide at ødelægge ting, så er der ingen tvivl om at du helt sikkert også vil elske at få lov til at gå lidt amok med en stor hammer på badeværelset.

Nedrivningsarbjede er ofte forbundet med store maskiner, det kan eksmpelvis være når det gamle betongulv skal brydes op, her kan man rigtig få lov til at vise hvem der er manden i huset. Læs mere om nedrivning af hus her.

Ulemper og risiko ved at gøre arbejdet selv

1. Der er risiko for at lave fatale fejl

Når du gør arbejdet selv er det korrekt at der er mange penge at spare, men der er bestemt også en stor risiko for at lave fatale fejl. Det er også fejl som kan føre til vandskader eller at man støder på el-installationer man ikke ved hvad man skal gøre ved.

2. Det er opslidende arbejde

Nedbrydnings- og nedrivningsarbejde er hårdt og opslidende. Har du udfordringer med ryggen eller kroppen, så bør du være meget påpaselig med at udføre arbejdet selv og det kan derfor være en god ide at snakke med en fagmand.

Det er ikke kun selve nedrivningen der er hård, materialerne skal også læses på en trailer, køres på losepladsen og igen der skal du smide byggematerialerne væk. Så det er et hårdt arbejde og mange bliver overrasket over hvor meget byggerod et lille badeværelse kan forårsage og hvor mange læs der skal bortskaffes.

3. Det tager tid

Mange laver den fejl at de tror at det er nemt og hurtigt at lave det hele selv, men det er langt fra sandheden, det tager ofte langt længere tid end de fleste regner med og så kan man komme bagud i forhold til byggeplanen.

Det er altid en god ide at spørge venner og familie om de har mulighed for at komme og give en hånd med, det gør det tunge arbjede meget mere overskueligt.

4. Du er ansvarlig for bortskaffelse af byggeaffald

Noget du skal være meget opmærksom på hvis du vælger gør det selv løsningen er, bortskaffelsen af byggeaffald. Der findes klare regler på området og det er blot endnu en grund til at det kan være en god ide at lade en fagmand gøre det arbejde han er bedst til.

Hvis du ikke kender til hvordan tingene skal sorteres, så kan det tage meget af din tid og give dig ekstra bekymringer, for der er stor forskel på hvordan forskellige byggematerialer skal bortskaffes. Læs mere om fugning af badeværelser her.

5. Dine krafter kan være bedre brugt andetsteds

Er du god til indretning og de mere bløde opgaver, så kan det være en god ide ikke at bekymre dig om de ting som du ikke er god til. En specialist vil eksempelvis sjælendt være god til at indrette og gøre et badeværelse luksuriøst, men han ved hvordan man svinger en hammer og får fjernet det gamle baderum.

Så som med så meget andet her i livet, så er det ofte det bedte at fokusere på det man er god til, og lade andre om at gøre det de gør bedst. Vi håber denne guide, kunne hjælpe dig og hvis du skal bruge et nedrivningsfirma, så husk at indhent flere tilbud så du kan sammenligne dem og derved vælge den bedste pris på markedet.


Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.