Hvad koster sandblæsning af huset?

Hvad koster sandblæsning af huset? Som udgangspunkt kan du godt budgettere med en pris mellem 25-45 kroner pr. kvadratmeter. Et hus på 100 kvadratmeter vil derfor koste i omegnen af 2.500-4.500.

OBS: * Alle priseksempler er vejledende *
Vi råder dig til at indhente flere tilbud hos lokale fagfolk, for at få et mere præcist estimat af prisen. Indhendt gratis tilbud her.


Går du rundt og pønser på at få sandblæst dit hus? Enten som en del af et gennemgående renoveringsprojekt, eller med en specifik vision om at shine din facade op? Da har du helt sikkert fat i den lange ende. Sandblæsning af hus er nemlig en rigtig god ide af flere forskellige årsager. Blandt andet er det vigtigt i forbindelse med at skabe et godt, rent bindelag for nye overflader inden at der eksempelvis males på ny. 

Der er rigtig mange ting at skulle forholde sig til inden at et projekt med sandblæsning kan sættes igang. Det giver sig selv, at der er mange gode fordele ved manøvren – men er der også ulemper, der kunne tænkes at være værd at forholde sig til, inden at arbejdet planlægges og sættes igang?

Kunne der eksempelvis ske at være særlige regler, som kan skabe forhindringer eller problemer i forbindelse med fuldførelsen af projektet? Og i så fald hvilke? Dette kommer vi ind på i en af tekstens afsnit længere nede, som handler om netop regler i forbindelse med projekter med sandblæsning. 

Andre spørgsmål i forbindelse med emnet kunne naturligvis handle om sådan noget som økonomi. Hvad vil det komme til at koste? Kan det betale sig at spare i forbindelse med en facades sandblæsning, eller er der ting, der peger på, at det i det lange løb virkelig kan betale sig at investere på feltet for at undgå kommende udgifter? Dette kommer vi også ind på i artiklen. 

Endelig kan der opstå spørgsmål i forbindelse med årstider – for som bekendt skifter både vejr- og lysforholdene jo meget på disse danske kanter. Derfor er det eksempelvis oplagt at spørge sig selv, hvornår på året er det smartest at udføre indgrebet. Vi har her sammensat en guide, der skulle svare på disse spørgsmål og flere til. Vi håber det kan være til hjælp i forbindelse med netop dit sandblæsningsprojekt.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Værd at vide om sandblæsning

Blandt de ting, som meget få ved vedrørende sandblæsning er, at det faktisk kan udføres på en facon, hvor det er yderst skånsomt for miljøet. Hvis du er interesseret i 

at tage del i den bæredygtighedsbevægelse, der ruller i disse år, så kan du med fordel gå efter et håndværkerfirma, der har fokus på netop dette område. Der findes efterhånden en del udbydere på markedet, som udfører miljøvenlig sandblæsning.

Grundidéen er her, at der benyttes miljøvenlige materialer til proceduren, således at de ting, der bruges i processen, kan genanvendes helt op til 200 gange. Efter at sandet ikke kan bruges mere, sendes det til et sted, hvor det smeltes om, for at det på den måde senere kan bruges til noget andet. 

Regler og vejledninger du skal følge

Sandblæsning af huset kan være til stor gene for både miljøet og mennesker, der opholder sig i nærheden af arbejdsområdet, så det er vigtigt at planlægge arbejdet nøje, og at sætte sig grundigt ind i de regler, der er aktuelle for området, inden at arbejdet påbegyndes. 

En god overskrift for hele det system af regler, der gør sig gældende i forbindelse med sandblæsning er den regulation, der på arbejdstilsynets hjemmeside hedder: “Der må kun sandblæses, når det ikke er til gene for andre”. 

Herefter kommer en række uddybende regler, som forholder sig til støj, beskyttelse og lignende. Det er påbudt, at personer, som enten er i færd med at sandblæse, eller som opholder sig i nærheden af området, hvor der arbejdes, skal være beskyttet (og det uanset om de opholder sig i sandblæsningsområdet i kortere eller længere tid).

Beskyttelsen består i at man skal bære beskyttelsestøj, der afviser støv, samt at man skal have åndedrætsværn på. Et sådant kan bestå enten af en helmaske, der inkluderer hætte eller af en hætte, der er dækkende for både skuldre, hovede, hals, og som er helt tæt. 

Det påbydes her ud over, at udstyret til beskyttelse renses eller udskiftes ofte, samt at der i nærheden af arbejdsområdet findes en såkaldt øjenskylleflaske. 

Støj er et andet element, som kan være problematisk i forbindelse med et sandblæsningsprojekt. I denne forbindelse påbydes det at der bæres høreværn, samt at væggene hvis der sandblæses indendørs beklædes med et støjdæmpende materiale. 

Her ud over er der en række andre regler, som blandt andet vedrører rengøring og genbrug. Det er eksempelvis påbudt, at der rengøres med støvsuger efter at et 

sandblæsningsarbejde er færdiggjort, samt at affaldet, der måtte være tilbage, bortskaffes i henhold til de regler, der af fastsat af miljø- og energiministeriets regler. 

Det kan anbefales, at du klikker inde på Arbejdstilsynets hjemmeside, hvis du har behov for uddybende viden om hvilke regler, der gør sig gældende i forbindelse med sandblæsning.

Har du brug for hjælp til at sandblæse huset?

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.