Vinylgulv på badeværelset – Hvad koster det?

Hvad koster det at få lagt et vinylgulv på badeværelset? Lægning af vinylgulv koster mellem 5000 – 1.200 kr. pr. m2. Et badeværelse på 10 m2, vil derfor koste mellem 5.000 – 12.000 kr. Alt efter omfanget af arbejdet.

OBS: * Alle priseksempler er vejledende *
Vi råder dig til at indhente flere priser hos lokale fagfolk, for at få et estimat. Indhendt gratis tilbud her.


Er vinylgulve gode til badeværelser?

Hvis man overvejer at anvende vinylgulve på sit badeværelse, er der ingen tvivl om, at dette er et yderst godt valg. Årsagerne herfor er mange, men nogen af de særligt iøjnefaldende fordele er blandt andet at selvom vinylgulve ikke er fuldstændig uigennemtrængelige, er det et af de typer af materialer, som der særligt er modstandsdygtig overfor vand.

Samtidig med dette, er vinylgulve utrolig lette at rengøre og vedligeholde, hvilket med andre ord medvirker til at gøre vinylgulve på badeværelset, til en både nemt og økonomisk valg. At der tilmed er et hav af valgmuligheder, når det kommer selve farven og udseendet af vinylgulve, gør ligeledes denne type af badeværelsesgulve til et yderst populært valg.

Med andre ord, er det således kun fantasien der sætter grænser for, hvilken personlig udsmykning som du forestiller dig, der vil passe godt ind i lige netop dit badeværelse. Det må ej heller glemmes at nævne, at vinylgulve er yderst lette at etablere, hvilket altså også taler for at vælge denne form for gulvbelægning til badeværelset. 

Hvad skal der lægges under vinylgulve på et badeværelse?

Ønsker man at belægge sit badeværelsesgulv med vinyl, er det vigtigt først og fremmest at kende til de forskellige typer af vinyl installationer. Årsagen hertil er at de tilhørende undergulv behov afhænger af selve installationstypen.

Man kan i forbindelse hermed, gå ud fra tommelfingerreglen omkring at enhver vinylbelæg, som der overstiger 4 mm. i tykkelsen, har behov for et vinyl specifikt underlag.

Med andre ord, skal man her vælge et underlag, som der specifikt udviklet til brug for vinylgulve. Dette underlag vil ofte have en diameter på lidt under 2 mm. Måden hvorpå selve underlaget skal lægges, afhænger af det konkrete produkt.

Det vil dog altid være anført på selve produktets etikette, men skulle man stadig være i tvivl, kan man med fordel forhøre sig af, i sin lokale byggeforretning.

Hertil kan man ved tyndere vinyl konstruktioner nøjes med at tilføje et skumunderlag, for således at påvirke selve styrken i gulvet. Hertil er det vigtigt at huske på, at vinylgulve, som der er under 4 mm. altid skal lægges lige over undergulvet. 

Er vinylgulve glatte?

Når det kommer til at bruge vinylgulve på badeværelset, vil man ofte før eller siden, stille sig selv spørgsmålet om, hvorvidt et vinylgulv er skridsikkert. Svaret hertil er dog ganske enkelt, da vinylgulve netop er yderst skridsikre, hvilket blandt andet også gøre dem yderst fordelagtige at anvende som et badeværelsesgulv.

Det er således ikke kun de rent økonomiske og designmæssige fordele ved et vinylgulv, der taler for at vælge denne type materiale på badeværelsesgulvet. Det er derimod lige så meget på grund af både skridsikkerheden, samtidig med at materialet har et generelt højere slidlag end de fleste andre typer materialer.

Dette højere slidlag medvirker blandt andet til at gøre gulvene mere robuste, samtidig med at det gør gulvene i stand til at modstå problemer med blandt andet fugt, mug og/eller skimmelsvamp.

Med andre ord, er der altså et hav af fordele og gode grunde til at vælge lige netop vinylgulve til sine badeværelsesgulve. 

Er vinylgulve vandtætte?

Som vi tidligere var inde på, er vinylgulve blandt andet meget modstandsdygtige overfor vand, samtidig med at vinylgulve er yderst skridsikre. Men er materialet ligefrem vandtæt? Det korte svar er: ja, vinylgulve er vandtætte.

Med dette sagt, er det dog ikke ens betydning med, at vinylgulve kan klare og overlever store oversvømmelser af vand. Med andre ord vil det altså sige, at det at et vinylgulv er vandtæt, betyder at overfladevand ikke vil påvirke vinylgulvet eller forårsager skader, som for eksempel problemer med fugt, mug og/eller skimmelsvamp.

Det betyder altså ikke at vinylgulve er modstandsdygtige overfor større mængder vand igennem en længere periode. At overfladevand ikke påvirker eller skade vinylgulvet, er dog også en stor nok vandtæthed, når det kommer til badeværelsesgulve, da der simpelthen ikke er behov for mere her.

Skulle uheldet dog være ude, og du lider under en oversvømmelse af badeværelsesgulvet, for eksempel som følge af et skadet vandrør, er det vigtigt at gøre noget ved problemet hurtigst muligt, samt efterfølgende at foretage en række sikkerhedsmæssige tjek af selve vinylgulvet. 

Kan vinylgulve bruges I et brusebad?

Når det kommer til vinylgulve, kan du måske være i tvivl om, hvorvidt denne form for materiale, er at foretrække, når det kommer til selve gulvbelægningen i badeværelsets brusekabine.

Selvom vinylgulv ikke er modstandsdygtig over for store mængder vand som oversvømmelser, er det vandtæt nok til at kunne holde igen over for den mængde vand, som gulvet udsættes for under et almindeligt bad.

Der er derfor ingen grund til ikke at vælge vinylgulve, som belægning i selve brusekabinen, men derimod blot en lang række fordele der følger med. Udover at have designmæssige og økonomiske fordele med sig, for ikke at tale om den lette måde, hvorpå vinylgulve etableres, er materialet også yderst holdbart.

Den lange holdbarhed, er naturligvis også en af de mange parametre, der medvirker til at gøre vinylgulve til et økonomisk valg af gulvbelægning, da man således undgår at skulle reparere gulvet lige så ofte, som ved mange af de øvrige gulvmaterialer til badeværelsesgulve. 

Kan jeg bruge vinylgulve på væggene i brusekabinen?

Udover at anvende vinylgulve til selve badeværelsesgulvet samt til gulvet inde I selve brusekabinen, kan man med fordel også anvende vinylgulve til selve væggene inde i brusekabinen.

Dette skyldes blandt andet at vinyl materialet er så modstandsdygtigt overfor vand, hvilket medvirker til at nedsætte risikoen for at der opstår problemer med enten fugt, mug og/eller skimmelsvamp, som man ellers ofte kender det fra de klassiske fuger mellem fliserne, der ofte er at finde på badeværelser.

Samtidig er det også en yderst økonomisk og holdbar valgmulighed, hvilket vi også tidligere har været inde på. Det er tilmed også yderst let at etablere vinylgulvmaterialer på badeværelsesvæggene, hvilket blot er atter en af de mange fordele der er forbundet med vinyl materialet.

Med andre ord, er det korte svar på, hvorvidt man kan anvende vinylgulvbelægning på badeværelsets vægge inde i selve brusekabinen, et klart og rungende ja.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.