Terrazzogulv på Badeværelse – Hvad koster det?

Hvad koster det at få lagt et terrazzogulv på badeværelset? Som udgangspunkt kan du godt budgettere med en pris mellem 4.500-5.000 kroner pr. m2. Et badeværelsesgulv på 12 m2, vil derfor koste i omegnen af 54.000-60.000 kr.


Er terrazzo velegnet til badeværelser?

Når det kommer til valg af nyt badeværelsesgulv, kan det af og til føles som lidt af en jungle at finde rundt i alle de mange muligheder der findes. Et af disse mange muligheder, som man ofte vil støde på før eller siden i denne søgning, er det velkendte terrazzogulv.

En af de mange grunde til at lige netop terrazzogulv er et særligt hit når det gælder valg af badeværelsesgulv, er ikke mindst på grund af materialets gode modstandsdygtighed over for blandt andet vand.

I forbindelse hermed er det dog væsentlig at bemærke, at ikke-porøse terrazzogulv systemer, er en tak mere vandtætte end almindelige cementholdige terrazzogulve er. Det vil derfor være at foretrække at anvende ikke-porøse terrazzogulve til badeværelser.

Med dette sagt, er det dog ikke ens betydning med at cementholdige terrazzogulve ikke også kan anvendes på badeværelset, da disse stadig vil være mere modstandsdygtige overfor vand, end så mange andre gulvmaterialer er. 

LÆS OGSÅ: Alt om betongulv

Er terrazzo dyrere end fliser?

Et ret så velkendt spørgsmål, når det kommer til valget om hvorvidt man skal anvende terrazzogulve på sit badeværelse, går blandt andet omkring selve prisen heraf. Når det kommer til selve prisen på et terrazzogulv, er der både fordele og ulemper forbundet hermed.

I det korte forløb, vil man formentlig anse terrazzogulve som en dyrere løsning, end for eksempelvis klassiske keramiske fliser. Dette skyldes at selve prisen på at få et terrazzogulv etableret, er højere end prisen er, hvis man for eksempelvis skal have etableret klassiske keramiske fliser.

Med dette sagt, er det dog vigtigt og væsentligt at bemærke, at prisen i det lange forløb, imellem tiden forholder sig noget anderledes. På den lange bane, vil det nemlig være billigere at anvende et terrazzogulv fremfor et gulv med de klassiske keramiske fliser.

Årsagen hertil er at selve holdbarheden på et terrazzogulv er noget længere end holdbarheden er ved for eksempelvis keramiske fliser. Hvorvidt terrazzogulve er en dyrere løsning end klassiske keramiske fliser, handler således meget om hvorvidt man kigger på etableringsprisen eller omkostnings udgifterne ved at have de forskellige gulve etableret. 

LÆS OGSÅ: Alt om epoxygulv

Kan man anvende terrazzo i brusekabinen?

Hvorvidt man kan anvende terrazzo materialer til selve brusekabinen i sit badeværelse, er ligeledes et ofte set og dermed ret så velkendt spørgsmål. Det helt korte svar hertil er et klart og rungende: ja. Dette skyldes, at en terrazzo-flise for eksempel, er det materiale, som der er den mest fleksible flisebelægning, når det kommer til anvendelse i brusekabiner.

Selve terrazzo materialet er bestående af blandt andet granit, marmor, glasflis eller kvarts, der er blandet i en cement bindemiddel. Der er med andre ord, mange grunde til at vælge terrazzo som belægning i selve brusekabinen af sit badeværelse.

En anden af disse grunde er blandt andet også selve holdbarheden af et terrazzo materiale, for ikke at nævne de utallige mange muligheder for at designe og vælge farve som man vil. Hertil er det naturligvis også et materiale, som der er yderst modstandsdygtig overfor vand og andre væsker, hvilket ligeledes gør det yderst oplagt at anvende i en brusekabine, hvor både gulvet og væggene netop bliver udsat for visse mængder vand.

Er terrazzo glat, når det er vådt?

Der er dog en ulempe, som der er forbundet med valget af et terrazzogulv, hvis man ikke er opmærksom. Denne ulempe drejer sig om, hvorvidt et terrazzogulv er skridsikkert eller ej.

Som udgangspunkt kan en sådan type af badeværelsesgulv godt være minimalt skridsikkert men derimod mere glat i overfladen. En måde hvorpå at man kan forebygge at dette sker, er ved at være særlig opmærksom på, hvilken forsegling man anvender, når man har lagt selve terrazzo materialet.

Af disse forseglinger, findes der mange forskellige, hvoraf nogle af dem, særligt er udviklet til badeværelsesgulve, med henblik på at skabe en skridsikker overflade.

Man bør derfor altid være særlig omhyggelig og opmærksom på valget af og selve påførelsen af sin forsegling, når det handler om terrazzogulve der skal lægges på badeværelset. Har man sikret sig at købe og anvende den rette forsegling, er der dog intet at frygte.

Hvad er holdbarheden på terrazzogulve?

Som vi tidligere har benævnt, er en af de mange fordele ved at anvende et terrazzogulv på sit badeværelse, blandt andet den lange holdbarhed, som denne form for materiale bringer med sig.

Men når vi siger en lang holdbarhed, hvad mener vi så egentlig med det? Hvor lang tid er der egentlig tale om? Jo ser du, hvis man har fået lavet sit forarbejde ordentligt og grundigt, har fået lagt selve terrazzogulvet på den korrekte måde, og efterfølgende har fået det forseglet korrekt, for dernæst at passe og pleje det, som man nu skal og efter bedste vejledning, vil et terrazzogulv, kunne holde op til et sted mellem 75 og 100 år.

Det lyder måske overdrevet, men på grund af selve materialet, er dette ikke ualmindeligt. Det er dog væsentligt at bemærke, at der naturligvis vil være forskel på holdbarhedstiden alt afhængig af om der er tale om et badeværelsesgulv hos en privatperson, hvor der kun bor en person i husstanden, i forhold til hvis der er tale om et offentligt tilgængeligt badeværelse, hvor der unægtelig vil færdes en del flere mennesker, hvorved at gulvet vil blive udsat for en del mere slitage på kortere tid. 

Hvad er nogle af fordelene ved terrazzogulve i badeværelset?

Vi har allerede været inde på nogle af de mange fordele ved at vælge at anvende et terrazzo materiale som sit gulv på sit badeværelse, men for lige at genopfriske tingene lidt, gennemgår vi dem lige hurtigt samlet her.

Først og fremmest er der den utrolig lange holdbarhed, der som beskrevet befinder sig på et sted mellem 75 og 100 år, såfremt etableringen og efter behandlingen udføres korrekt. Dertil kommer de rent kosmetiske og designmæssige fordele, da der er et hav af muligheder, for at personliggøre selve udseendet på sit terrazzogulv.

Det må end heller ikke forglemmes, at der er forbundet nogle rent økonomiske fordele med denne type af badeværelsesgulve, da terrazzo materialet netop har en så lang holdbarhed som det har. Når der er tale om et badeværelsesgulv, er det naturligvis også en forudsætning, at man har at gøre med et materiale, som der er yderst modstandsdygtigt.

Dette er derfor ligeledes en af de mange fordele, som der er at finde og man derved kan forvente, hvis man vælger at benytte sig af det populære terrazzogulve.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.