Filsning af hus – Hvad koster det?
Har du planer om at få filtset huset og dermed få en flottere og mere robust facade, så er du kommet til det helt rigtige sted. Her viser vi dig både hvordan du gør det selv, hvad det koster at få en fagmand til at lave arbejdet og hvor lang tid det vil tage.
Hvad koster filsning af et hus?
Hvad koster filsning af hus? De gennemsnitlige priser ligger på mellem 350-550 kr. pr. m2. Et hus på 100 kvadratmeter vil derfor koste mellem 35.000 – 55.000 at få filtset.
OBS: * Alle priseksempler er vejledende *
Vi råder dig til at indhente flere tilbud hos lokale fagfolk, for at få et mere præcist estimat af prisen. Indhendt gratis tilbud her.
For at beregne en mere nøjagtig pris på hvad det vil koste at filtse hele husets facade, er man først og fremmest nødt til at kende til lidt detaljer. Når man derefter kender til alle detaljerne så er det nemt at beregne en pris.
Husets størrelse: Hvor stort er huset du skal have filtset. Her kigger man først og fremmest på antal kvadratmeter, men man kigger også på hvor højt huset er og om man eventuelt skal have stillads op, for at udføre arbejdet.
Hvilken stand er facaden i: Er det en gammel facade, som er godt ødelagt af det hårde danske vejr, så er det klart at det kræver mere arbejde en facade i god stand vil gøre. Og jo dårligere stand på facaden, jo mere vil det også koste dig at få den tilbage i god stand.
Hvor i landet: Der er store prisforskelle rundt om i landet, så det er bestemt også en vigtig faktor du skal have med. Skal et håndværker firma ligge og køre langt for at komme frem til stedet, vil dette blive lagt til prisen.
Skal der farve i: Skal det bare være en helt simpel puds der smøres på facaden, eller har du krav til en bestemt farve eller andet?
Fordele ved filsning
Giver boligen et ansigtsløft – Når vi kigger nærmere på hvilke fordele, der er forbundet med en filsning af husfacader, er det væsentligt at nævne selve udseendet på det endelige resultat. Ved filtnings påføres der et så tyndt lag mørtel som muligt på selve facaden. Efterfølgende behandles den indsmurte facades overflade med et såkaldt filtsebræt, i hhv. roterende bevægelser. Filtning minder således meget om vandskuring, men har den store forskel, at selve murstenen er tydeligere at se ved filsning. Dette skyldes at vandskuring har et mere dækkende resultat.
Et godt fundament for facaden – En anden fordel der er forbundet med en sådan filsning af husfacaden, er blandt andet at selve filsningen danner et godt fundament og en god bund for en evt. efterfølgende overfladebehandling med f.eks. maling eller kalk.
Beskyttelse af facaden – Tilmed kan filsningsmaterialet være med til at danne og yde en vis form for beskyttelse af facaden, mod f.eks. vejr, vind og murbier. Hvis selve murværket er angrebet murbier, er det dog vigtigt at behandle for dette, inden man påbegynder selve filsningen. Når dette er gjort, vil en filsning kunne forhindre fremtidig angreb af murbier, da selve murbiernes huller, vil blive udfyldt med filsning materiale. Læs mere om facaderenovering her.
Ulemper ved filsning af huset
Hvis vi derimod kigger nærmere på hvilke ulemper, der er forbundet med en filsning af husfacader, kommer vi ikke udenom, at det er en stor beslutning at filtse facaden. En stor beslutning, som der nemt kan gå hen og blive en dyr fornøjelse, hvis man senere hen fortryder det.
Dette skyldes, at såfremt man ønsker at fjerne filsningsbehandlingen fra den behandlede mur/husfacade, skal man først og fremmest undersøge, hvornår facaden eller huset er pudset op, såfremt man ikke selv tidligere har gjort det. Hvis det hertil viser sig, at pudsen mere eller mindre er tilbage fra dengang hvor selve huset blev opført, kan dette medføre at man har at gøre med et murværk, som der ikke er beregnet til at stå ”blankt” og uden filsning. Læs mere om sandblæsning af hus her.
Hvis huset derimod er blevet pudset op på et senere tidspunkt, kan dette også skyldes at der har været mange skader på f.eks. selve murværket samt fugerne. Fortryder man således en evt. filsning af husfacaden, vil det altid være en god ide at rådfører sig med en murer forinden, så man har mulighed for at danne sig et skøn over det bagvedliggende murværks kvalitet og stand.
En anden faktor, der tilmed kan anses som værende en ulempe i forbindelse med filsning af husfacaden, er at der kræves langt mere vedligeholdelse i forhold til en almindelig murstensvæg der ikke er pudset op. På samme måde er en oppudset mur/husfacade langt mere porøs, og derfor også sart overfor evt. eller slag eller stød mod facaden, end et almindeligt murværk der ikke er pudset op. Læs mere om kalkning af hus her.
Grundigt forarbejde er nødvendigt
Du ønsker selvfølgelig at få det bedst tænkelige resultat på husets facade. Detaljen til at få den flottest mulige facade er at gøre forarbejdet grundigt.
Sidder der gammel maling, så skal facaden enten slibes eller sandblæses først, så man får en god overflade som det kan hæfte sig fast på.
Er der gamle og revnede mursten eller sætningsskader, så skal disse også udbedres først, så du får en flot facade der kan holde til det hårde danske vejr i mange år frem.
I Danmark ser vi ofte algevækst på facader, det er dog ret lige til at få fjernet af et specialiseret firma og det behøves ikke koste alverden. Man skal dog være opmærksom på at facaden skal være helt tør inden arbejdet kan fortsættes. Læs mere om maling af sokkel her.
Kan man male ovenpå en filtset facade?
Man kan sagtens male ovenpå en filtset facade, hvis det er det man ønsker, man kan også blande farve i det puds der bruges og dermed undgår man dobbelt arbejde.
Det er dog noget som vil få prisen højere op og koste lidt ekstra, men ønsker du en bestemt farve, kan det bestemt være alle pengene værd.
Filsning er en flot og moderne løsning
Der er intet at sige til at filsning af huse, facader og lejligheder for tiden er en af de mest brugte typer af facaderenovering. Facaden får den glatte og minimalistiske stil og det er noget som vi her i landet bruger meget.
Vi allesammen ønsker at bo i et flot og unikt hus som vi er stolte af og det første man ligger mærke til ved et hus er som ofte facaden og taget.
skal du sælge huset, så er det altid en god ide at få ordnet facaden så den fremstår så flot og unik som muligt, da det vil tiltrække langt flere potentielle kunder.
Indhendt flere tilbud
En god ide er altid at få indhentet mere end et tilbud på opgaven. Det er nemlig aldrig til at vide om du får det bedste tilbud første gang. Når du undersøger markedet og får flere tilbud, kan du læse tilbudene igennem og se hvad de indeholder og dermed traffe den bedste løsning.
Der kan være store prisforskelle og når firmaer ved at de konkurrer om den bedste pris, så er de også nødt til at presse prisen i bund for at vinde opgaven.
Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk
Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.