Et gaskomfur er på mange punkter en skøn opfindelse, men det er ingen hemmelighed, at disse typer komfur af tilbringer små problemer med sig, som ethvert andet type komfur. En af disse små problemer der er ret så velkendte, er at gaskomfuret går ud af sig selv, efter at man har tændt det.

Årsagerne herfor kan imidlertid være mange og forskellige, men vi vil alligevel komme med lidt forskellige bud på, hvad årsagen kan være til, at dit gaskomfur går ud af sig selv når det ikke skal. 

Få hjælp af en lokal elektriker

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, indsend din opgave nu.

En defekt termoføler

En af de mange mulige årsager til at dit gaskomfur går ud af sig selv, kan skyldes en defekt termoføler. Der er indbygget en termoføler på hvert blus på et gaskomfur, som en slags form for sikkerhed for at selve gassen automatisk vil blive slukket, såfremt at blusset enten går ud eller ikke tændes alligevel.

Disse termofølere er ofte runde i udseende og af 2 til 3 centimeters længde. Tilmed er selve termoføleren udstyret med et såkaldt kapillarrør, som er forbundet direkte til kontrolenheden eller selve gashanen. 

En måde hvorpå man kan få en fornemmelse af, om en defekt termoføler er årsagen til at ens gaskomfur går ud af sig selv, er hvis man godt kan tænde selve gasblusset på det gaskomfur, men at det efterfølgende går ud enten med det samme igen eller efter kort tid. 

Kontakt en fagkyndig 

Hvis der er tale om at en defekt termoføler er årsagen til at dit gaskomfur går ud af sig selv igen, vil det naturligvis være nødvendigt at udskifte denne termoføler.

Det er hertil dog vigtigt at understrege, at man aldrig selv bør gå i gang med en sådan udskiftning, da dette er en større og mere omfangsrig opgave at gå til. Man bør derfor altid rette henvende til en relevant fagkyndig inden for området, som for eksempel en autoriseret VVS-installatør. 

Hvis du derimod har en mistanke om at dit gaskomfur går ud af sig selv af eventuelt tekniske årsager, bør du ligeledes aldrig selv begynde at rode med dette. Kontakt derfor også i sådanne tilfælde en relevant fagkyndig inden for området, som for eksempel en autoriseret servicetekniker. 

I langt de fleste tilfælde vil det kunne betale sig at henvende sig til en fagkyndig indenfor området, uanset hvilken mistanke man har omkring årsagen til at ens gaskomfur går ud af sig selv.

Man kan måske blive afskrækket af at der er en økonomisk udgift forbundet med at rådfører sig med en fagkyndig. På den anden side, er der ikke en lige så stor risiko for at der opstår fejl eller problemer undervejs, som der ellers i sidste ende vil kunne ende i større økonomiske udgifter.

Beslutter man sig for at rådfører sig med en fagkyndig, hvis ens gaskomfur går ud af sig selv, er pengene således uden tvivl godt givet ud. Med dette sagt, er det vigtigt at understrege at det ikke er umuligt at udfører visse reparationer selv, men dette må altid være en vurderingssag. 

Få hjælp af en lokal elektriker

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, indsend din opgave nu.