Gaskomfur vil ikke tænde – Sådan får du gang i gasblusset


Hvis du er bekendt med gaskomfur, kender du næsten med garanti også til de frustrationer der hurtigt opstår, når man ikke kan få komfuret til at tænde. Du mærker panikken hobe sig op i dig, for hvordan skal du kunne lave din yndlings spaghetti og kødsovs? 

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der kan ligge mange og forskellige årsager bag, at et gaskomfur ikke vil tænde. Med det sagt, er det dog ikke umuligt at finde frem til årsagen selv, og ej heller umuligt selv at gøre ved noget problemet – naturligvis afhængig af omfanget heraf. 

Få hjælp af en lokal elektriker

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, indsend din opgave nu.

Strømsvigt eller mistet forbindelse

Står du med et gaskomfur der ikke vil tænde, er noget af det først du bør gøre at tjekke om der eventuelt er opstået strømsvigt, eller om der muligvis kan være tale om en mistet elektrisk forbindelse.

En måde hvorpå du kan finde ud af om dette er årsagen til at gaskomfuret ikke vil tænde, er at kigge nærmere på selve tændingen. Hvis denne ikke fungere, til trods for at komfuret ellers er tilsluttet, vil det højst sandsynligt være en strømafbrydelse, som der er årsag til problemet. 

En sprunget sikring 

Hvis dette er tilfældet, kan du med fordel undersøge om andre elektriske apparater i dit hjem, for at se om de stadig har strøm eller ej.

Er der strøm i denne øvrige elektriske apparater i hjemmet, kan årsagen til at gaskomfuret ikke vil tænde, være at der er sprunget en sikring, som gaskomfuret er tilsluttet.

I såfald vil det være nødvendigt at rette henvendelse til en fagkyndig inden for området, som for eksempel en autoriseret elektriker, for at sikre sig at problemet bliver håndteret på den rigtige måde. 

Problemer med gasforsyningen 

En anden mulighed kan dog også være at der er problemer med selve gasforsyningen. En måde hvorpå man kan tyde, at dette muligvis er årsagen, er hvis man hører en klikkende lyd fra selve tændsatsen, samtidig med at selve brænderen ikke tændes.

I såfald bør du kontrollerer selve gas forbindelsen til gaskomfuret grundigt igennem. Ligeledes bør du tjekke selve gasflasken. 

Hvis du har mistanke om at der er noget galt med selve gasforsyningen til dit gaskomfur, er det vigtigt at du øjeblikkeligt stoppet med at anvende komfuret, og i stedet retter henvendelse til en fagkyndig, som for eksempel en autoriseret blikkenslager. 

Kontroller tændingsdyserne

Oplever du problemer med at dit gaskomfur ikke vil tænde, kan dette dog også skyldes enten våde eller direkte tilstoppede tændingsdyser.

I såfald kan der være tale om at dit gaskomfur ikke bliver antændt på den korrekte måde, som følge af at eventuelle madrester eller lignede skidt har tilstoppet og forurenet tændingsdyserne.  

Det behøver dog ikke at være madrester der er årsag til at tændingsdyserne bliver tilstoppet. Tændingen kan derimod også svigte, hvis selve dyserne, brænder åbningerne og/eller brænder hætterne stadig er våde efter for eksempel en rengøring.

Det er derfor altid vigtigt at tørre både komfuret og brænderens overdele grundigt af efter en rengøring af området. 

Udover at tjekke om tændingsdyserne er tilstoppede og våde, er det ligeledes vigtigt at tjekke om dyserne er ødelagte eller på andre måder beskadiget. Hvis dette er tilfældet, vil tændingssystemet i gaskomfuret kunne svigte som følge heraf.

Få hjælp af en lokal elektriker

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, indsend din opgave nu.

Fagtilbud.dk