Skimmelsvamp i vindueskarm, er mine vinduer utætte?

Skimmelsvamp i vindueskarm, er mine vinduer utætte?

Spørgsmål til brevkassen: Hej. Jeg bor i en ældre ejerlejlighed i København. For godt og vel 3 måneder siden opdagede jeg at mine vindueskarme i soveværelset havde grønne og sorte pletter på indersiden. Min første tanke var bare at det var fugt, men nu går min frygt på om det i virkeligheden kan være skimmelsvamp.

Hvis det er skimmelsvamp, hvad skal jeg så være opmærksom på og hvordan undgår jeg at det spreder sig til flere steder i mit hjem. Det er de samme vinduer i hele hjemmet, så hvordan forebygger jeg at det også spreder sig til børneværelserne med mere?

Når man ser aftegninger og pletter omkring vinduerne er det næsten altid skimmelsvamp. Det kan skyldes mange ting, alt fra dårligt indeklima til en utæthed i vinduet.

En af de nemmeste måder at få afklaret på om der er tale om skimmelsvamp og hvor den stammer fra, er at få foretaget en termografisk undersøgelse.

Som sagt er det ofte grundet en utæthed i vinduet, en kuldebro eller ødelagt dampspærre. Du bør selvfølgelig holde godt øje med de andre vinduer og vindueskarme i hjemmet for at sikre dig at det ikke spreder sig til flere steder.

Udover det, så bør du tage dine forbehold så du undgår yderligere vækst. Det vil sige at lufte godt ud i hjemmet og sørge for at have et bedre indeklima generalt.

Nu bor du jo godt nok i en lejlighed midt i København, men har du mulighed for det så sørg for at tørre vasketøj udenfor, så fugten ikke sætter sig i lejligheden.

Når du ser ny fugt eller skimmelvækst i dine vindueskarme skal du straks tørre det væk med toiletpapir eller køkkenrulle og sørge for at holde vinduerne så tørre som muligt.

Læs også vores guide til at undgå skimmelsvamp.

Har du brug for en fagmand?

Vi ved allesammen hvor sundhedsskadeligt skimmelsvamp kan være for os, er det derfor et så stort problem at du ikke kan løse det selv, så bør du hurtigst muligt få en fagmand ud for at tjekke problemet og omfanget af skimmelsvampen og om det har bredt sig til flere steder.

Du kan selvfølgelig selv slå op i en telefonbog og ringe til samtlige firmaer og så sammenligne priser. Du kan også bruge en service som 3byggetilbud.dk, her indsender du din opgave og så får du 3 tilbud indenfor 24 timer.

Håndværkerne og fagfolkene, ved at opgaverne er i udbud, derfor er de også skarpe på deres priser og for dig som forbruger kan det ikke være nemmere.

Det hele er gratis og uforpligtende, hvis du ikke får nogle tilbud du finder gode nok, så kan du ignorer dem, eller prøve lykken igen og se om du får bedre tilbud.