Sandblæsning af Sokkel – Hvad er mine muligheder?

Sandblæsning af Sokkel – Hvad er mine muligheder?

Hej, jeg har et spørgsmål, som jeg håber i kan hjælpe mig med. Situation er den at soklen på vores hus skal sandblæses, da der sidder gammel tjærre og soklen skal renoveres. Det skal den primært på grund af problemer med fugt og skimmelsvamp. Kan jeg eventuelt selv sandblæse soklen eller på anden måde fjerne den tjærre der sidder fast nu?

Venlig hilsen Mogens.

Har du brug for en fagmand? Indhent gratis tilbud fra lokale fagfolk

Kære Mogens, mange tak for dit indsendte spørgsmål. Som udgangspunkt vil vi råde dig til at finde frem til en fagmand, som kan hjælpe dig med at sandblæse soklen. Hvis der er problemer med fugt, så råder vi dig ligeledes til at få lagt et omfangsdræn. Et omfangsdræn vil hjælpe med indeklimaet og fugtproblemerne.

En sund sokker er lig med lang levetid – Fundamentet på dit er noget af det vigtigste du kan vedligeholde, en usund sokkel som ikke er sikret mod vind, vejr og skimmelsvamp, vil få fatale konsekvenser for hele boligen. Det er vigtigt at hele din facade er så godt sikret som muligt mod fugt og skimmelsvampe, da fugten trives godt på store og kolde overflader.

Fjerner alle rester af maling – Du kan prøve at se om du kan fjerne malingen selv med hånd kraft, eventuelt med en blød børste. Det vil bare tage dig rigtig lang tid. Med sandblæsning af soklen, går det hurtigt og du kan være sikker på at alle rester af maling vil blive fjernet.

Hurtigt og billigt – Sandblæsning er både hurtigt, effektivt og billigt. At rense og sandblæse fundamentet rundt om dit hus vil ikke tage lang tid, få derfor tilbud fra lokale fagfolk.

Typiske spørgsmål

Min sokkel er beklædt med tjærre, hvad gør jeg?

Det kan være rigtig svært at fjerne tjærre, men sandblæsning vil helt sikkert kunne fjerne tjæren. Tjærre bruges ofte for at holde fugt væk fra fundamentet og er bestemt effektivt.

Gammel maling skal fjernes fra soklen, hvordan?

Den optimale fremgangsmåde er helt klart med sandblæsning, fordi det er hurtigt og du kan være sikker på at alt bliver fjernet, så du står tilbage med en rå mur.

Hvad gør jeg ved alger på soklen?

Alger og mug vokser lystigt på danske facader og sokler, de trives på de fugtige og våde overflader. Vi råder dig til at tage kontakt til en specialist som kan komme med et bud på opgaven.

Har du brug for mere information?

Vi har tidligere skrevet andre artikler, hvor du kan finde mere information. Læs eksempelvis denne om fugt i sokkel, eller vores store guide til sandblæsning af hus, eller vores komplette guide til facaderenovering. En sokkel med tjærre, ses ofte i ældre boliger hvor ydrevæggene er kalkede, her kan du læse om kalkning af hus.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.