Pudsning af Facade – Hvad koster det?

Trænger facaden på dit hus, til en gang kærlighed og skal den pudses op på ny, så er du kommet til det rette sted, her kan du nemlig blive klogere på hvordan du kan gøre det selv og hvad det koster at få en professionel fagmand til at udføre arbejdet.

Hvad koster pudsning af facade? Som udgangspunkt kan du godt budgettere med en pris mellem 790-1.190 kroner pr. kvadratmeter. Et hus på 100 kvadratmeter vil derfor koste i omegnen af 79.000-119.000 kr.

OBS: * Alle priseksempler er vejledende *
Vi råder dig til at indhente flere tilbud hos lokale fagfolk, for at få et bedre estimat af prisen. Indhendt gratis tilbud her.


Hvilke faktorer spiller ind på prisen?

Det kan være svært at komme med et præcist pris estimat, der er mange faktorer der spiller ind når en fagmand skal beregne en pris og et tilbud til dig på pudsning af facade, nogle af disse faktorer er:

Hvor stort er huset? En af de første ting som fagmanden vil spørge dig om, inden han kan beregne en pris er hvor stort huset er. Er det hele facaden som skal pudses op eller er den kun dele af facaden som er ødelagt.

Er der store skader på den nuværende facade? Hvad er standen på den nuværende facade, der er stor forskel på om det blot er små reparationer der skal foretages, eller om facaden først skal sandblæses, løses sten skal erstates og derefter pudses op igen.

Hvor meget haster arbejdet? Er det en hasteopgave du har og tvinger du fagmanden til at komme ud så hurtigt som muligt og dermed rykke rundt på hans kalender, så kan du også forvente at det vil koste mere når han skal smide alt hvad han har i hænderne.

Indhent flere tilbud – Et godt lille tip, du skal have med på vejen er at indhente flere tilbud på en gang. I gamle dage, slog man op i telefonbogen og ringede til håndværkere, i dag kan du bruge en service som 3byggetilbud.dk, her udfylder du blot en formular og indenfor kort tid har du 3 tilbud du kan kigge nærmere på. Når håndværkerne ved at de bliver spillet op mod hinanden er de tvunget til at komme med et godt tilbud for at vinde opgaven.

Typiske spørgsmål og svar

Hvilket værktøj skal jeg bruge til at pudse facaden?

Det er ikke meget du skal bruge for at komme igang, du skal selvfølgelig have en spand eller andet hvor i du kan blande pudset, så skal du bruge en murerske og et pudsebræt så du kan smøre et fint lag på facaden.

Hvor lang tid tager det at pudse facaden selv?

Det er spørgsmål der er lidt svært at besvarer. Har du erfaring med at have gjort det før eller kender du slet ikke til teknikkerne der skal bruges? Er detblot et mindre areal som skal ordnes og pudses, eller det hele huset?

Kan jeg pudse ovenpå malede mursten?

Som udgangspunkt er det bedste at have en overflade som pudset kan sætte sig ordenligt fast på, derfor sandblæser man ofte facaden, så den er ru og dermed binder pudset bedre fast. Læs mere om maling af facader her.

Skal jeg fjerne maling inden jeg kan pudse væggene?

Det er absolut det mest optimale, puds kan have svært ved at hæfte sig ordenligt fast på maling. Den bedste løsning er derfor at hæfte det på en ru sten, så pudsen kan blive siddende i mange år frem.

Er det en god ide at pudse soklen?

Det er altid en god ide at passe godt på soklen og fundamentet på dit hus, den er forbundet til jorden og vil derfor være udsat for meget fugt og vand. Små sprækker i soklen vil lade vandet sive ind og på sigt kan det give uoverskuelige konsekvenser.

Kan jeg pudse en udvendig gasbetonvæg?

Man kan sagtens pudse en væg i gasbeton. Det ses ofte at gasbeton huse slår revner i facaden med tiden ligesom alle andre typer af facader. Sidder der løs puds i forvejen, så er det en god ide at få sandblæst facaden og udbedret alle de små fejl der måtte være, inden du pudser huset op igen.

Hvad koster det at pudse en stald op?

Bor du på et stort landsted, hvor i har stalde til jeres dyr, så vil du selvfølgelig også gerne have nogle ordenlige forhold til dine dyr. Hvad det koster at pudse en hel stald op er tæt på umuligt at svarer på. Hvor stor er bygningen, hvor høj er den og hvor i landet skal arbejdet udføres er blot nogle af de faktorer der spiller ind i en samlet pris.

Hvad gør jeg med løse mursten inden jeg pudser facaden?

Skal du have pudset hele facaden op, men har du opdaget at der sidder løse mursten, eller er andre mindre skader. Så er det bestemt nu du skal få ordnet alle disse ting. Stenene kan du nemt skifte ud med nye og er der huller eller ødelagte fuger, bør du også sikrer dem, så du har en facade der kan holde i mange år frem. Læs mere om facaderenovering her.

Pudsning vil forøge boligens værdi

En af de første ting som potentielle købere vil kigge på når de kommer for at se din bolig, er husets facade. Er den revnet og er pudsen begyndt at falde af, så giver det bare et dårligt indtryk af boligen som helhed.

Så hvis du skal sælge boligen og gerne vil have mest muligt for den, så kan det bestemt være en god ide at få ordnet så meget af den som muligt. De fleste mennesker kan ikke overskue en bolig der hænger i laser og vil gerne bare have en indflytningsklar bolig uden der skal laves yderligere. Læs mere om kalkning af hus her.

Renover facaden og giv boligen et bedre indeklima

Med selv helt små revner og huller i facaden, vil kulden og fugten trænge ind gennem væggene, når først kulden kommer ind, så kan du også være sikker på at det dårlige indeklima opstår. Med fugtige vægge vil der med tiden opstå skimmelsvamp og det kan have store konsekvenser for dit eget og din families helbred.

Det er ligeledes vigtigt at huset er ordenligt isoleret og kan modstå de kolde vintermåneder vi har i danmark, jo bedre isoleret det er, jo mindre vil du også skulle betales til varme.

Andre gode råd, til at opretholde det gode indeklima er at lufte ud ofte og få renset luften. Det kan især være på badeværelset og i køkkenet at det er nødvendigt at lufte meget ud. Mange tørrer også vasketøj indenfor i boligen, hvis du har mulighed for det, så er det altid bedst at tørrer tøjet udenfor, så du undgår for høj luftfugtighed. Læs mere om sandblæsning af hus her.

Gør det selv guide til pudsning af facade

  1. Klargøring og rensning af facaden – Inden du kan gå i gang med selve pudsningsdelen af facaden, er det nødvendigt først at lave en grundig klargøring. I denne klargøring, skal du først og fremmest undersøge facaden for ødelagte eller løse mursten.

    Såfremt dette findes, skal disse først udskiftes. Derefter skal både fuger og sokkel undersøges nærmere for eventuelle revner og skader. Findes der også skader herpå, skal disse naturligvis også udbedres forinden. Man bør ligeledes tjekke facaden igennem for eventuelt løstsiddende puds, hvortil dette fjernes. Det sidste der skal tjekkes for, er til sidst søm, skruer, lamper samt andre indborede ting i murværket, som der nedpilles, inden man går i gang med en grundig rengøring.

    Under denne rengøring, er det vigtigt at få fjernet alle spor af både skidt og snavs, samt eventuelle alge- og skimmelsvampsudbrud. Man kan derfor med fordel anvende en børste under rengøringen. Skyl til sidst facaden helt rent med vand, og lad den tørre helt inden du fortsætter.
  2. Fugt facaden og påfør mørtel – Efter facaden er blevet helt tør, skal denne atter fugtes let, men i mindre områder ad gangen. På det fugtede område, påføres efterfølgende et lag mørtel/puds. Når dette lag er finger tørt, kan man med sit ønskede pudsebræt, begynde at pudse facaden jævn.

    På denne måde fortsættes der, indtil hele facaden er dækket og pudset. Det er dog vigtigt, at man holder sig til et område af gangen, da mørtlen ellers vil nå at tørre for meget ud, inden man kan nå at pudse det til. Man vil i såfald således ikke opnå det samme tilfredsstillende slutresultat.
  3. Dækkende puds – Når det kommer til facadepudsning, er der en række forskellige metoder, som man kan vælge at benytte sig af. Kigger vi således først nærmere på metoden, der går under betegnelsen: ”dækkende puds”, er der her tale om en form for fuldpuds, der påføres i 2-3 lag. Denne tykke opbygning, efterlader ingen spor af det bagvedliggende murværk.
  4. Indfarvet puds – En anden metode, kaldes med andre ord for: ”indfarvet puds”. Navnet kommer hertil af, at denne form for puds fremkommer i forskellige standardfarver. Man undgår således at efterbehandle facaden med eventuel maling eller kalk, for at opnå en farvet facade.
  5. Tynd puds – En tredje form for puds, som tilmed også er den sidste form, der her vil blive nævnt, går under betegnelsen: ”tynd puds”. Tynd puds, er særlig genkendelig, ved at det bagvedliggende murværk er synligt igennem pudset. Måden hvorpå denne synlighed opnås, er ved hjælp af forskellige poleringsmetoder, som blandt andet vandskuring og filtsning.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.