Nedtagning af brændeovn – Hvad koster det?

Skal din gamle brændeovn afmonteres og skal huller i vægge og lofter lukkes til, så kan du her læse meget mere om hvad du skal være opmærksom på, hvad du må gøre selv og hvad det koster at få en fagmand til at nedtage brændeovnen.

Hvad koster fjernelse og afmontering af brændeovn? Som udgangspunkt kan du godt budgettere med en pris mellem 3.000-8.500 kr.

OBS: * Alle priseksempler er vejledende *
Vi råder dig til at indhente flere tilbud hos lokale fagfolk, for at få et bedre prisestimat. Indhendt gratis tilbud her.


FÅ 3 TILBUD FRA LOKALE FAGFOLK

Udfyld formularen og modtag 3 tilbud indenfor 48 timer.
100% gratis og uforpligtende.

Tilbudene indhentes via platformen 3byggetilbud.dk

Må jeg selv fjerne min brændeoven?

Det kan sagtens lade sig gøre at nedtage sin brændeovn på egen hånd. Har du tiden til det, og er du i god fysisk form, så er det bare at komme igang. Det første du skal gøre, er at sikre dig, at du har det rette udstyr.

Handsker til at løfte med er en fordel, både når brændeovnens rør løftes af, og når selve ovnen skal afmonteres. Du kan også med fordel finde et håndklæde og et par plader frem, og lægge dem ud på gulvet ved siden af ovnen.

På den måde kan du under arbejdet nemt transportere de tunge dele hen over gulvet, uden at du risikerer at få hold i ryggen eller nakken. Herudover er det essentielt, at du sørger for at have en ven eller et familiemedlem, som kan hjælpe til med det tunge løftearbejde.

Det gør jo projektet både nemmere, sjovere og hyggeligere. Husk også at være sikker på, at ovnen er tømt inden du går igang. Ligger der en glemt brændeknude derinde, kommer du til at løfte mere end hvad der er nødvendigt, og det ville jo være ærgerligt.

Det kan også være, at der er en stor bunke aske i ovnen, som du ikke har fået fjernet sidst du havde tændt op i den. Dén skal også ud, inden at du starter. På den måde undgår du at svine for meget under arbejdet. Læs mere om nedrivning af badeværelset her.

Kan jeg få tilskud til at tage min brændeovn ned?

Om du kan få tilskud til at tage din gamle brændeovn ned afhænger af  en række forskellige ting. Først og fremmest skal du være en  privat person – tilskuddet gives nemlig ikke til foreninger. Hvis du kan  svare ja til første spørgsmål, så kan du gå videre til de næste to.

Er din  brændeovn produceret inden året 1994 (eller i det år)? Og har den  været lovligt tilsluttet din skorsten per 1. december 2018? Kan du  svare ja til begge, så er du heldig at have muligheden for at få tilskud  til projektet. Læs mere her.

Tilskuddet er på 2215 kroner i alt, og det kommer ud af en pulje på ikke mindre end seksten millioner kroner, som er afsat til  formålet.

Grunden til at du kan få tilskud til at fjerne din  brændeovn er, at de gamle ovne udlejer flere skadelige partikler end  de nye. På den måde hjælper du miljøet ved at udskifte din gamle ovn  med en nyere model, eller ved helt at vælge at leve uden. Læs mere om nedrivning af køkken her.

Hvad gør jeg af den gamle brændeovn?

Når du af den ene eller anden grund har valgt at skille dig af med din  gamle brændeovn, så er der selvfølgelig et element af projektet, der  har at gøre med at få fjernet den gamle ovn.

En gammel brændeovn i  haven eller i bryggerset er – mildest talt – ikke ligefrem et kønt syn. Så  hvordan kan du komme af med den?

Den mest oplagte mulighed er, at  du skaffer dig en trailer, for så at køre ovnen ud på din lokale  affaldsstation. Kender du ikke til en affaldsstation i nærheden, så kan  du søge på nettet og nemt finde ud af, hvor du har det mest  nærliggende spot. Læs mere om de nye regler for skrotning af brændeovn her.

Affaldsstationerne modtager dit skrald uden afregning. Det eneste, du skal tænke på, er transporten. Husk i  forbindelse med netop transport, at tage én eller et par familiemedlemmer eller venner med derud.

Du har nemlig selv  ansvaret for at få ovnen ud af traileren og videre, når du ankommer til  din affaldsplads. Har du overskud på din konto, så kan du naturligvis også vælge at betale dig fra at få afskaffet din gamle skrottede ovn  med professionel hjælp. Læs mere om tagrenovering her.

Hvordan nedtager jeg brændeovnen uden at skade  boligen?

Når du har besluttet dig for at skaffe dig af med din gamle brændeovn, så er det selvfølgelig rigtig vigtigt, at du får den afmonteret og ud af huset, uden at du kommer til at stå med skader og  skrammer på din bolig efterfølgende.

Et rigtig godt trick her er at  sørge for at rengøre ovnen, inden at du overhovedet går i gang med at  fjerne den. Det kan måske føles forkert at nusse om noget, som nu  alligevel er på vej til skrot, men tro os når vi siger at du vil takke dig  selv for den indsats senere hen.

Er ovnen fyldt med sod, aske og  måske endda rester af kul og ubrændt brænde, så kan projektet  komme til at svine helt ekstremt i dit hjem. Så start endelig med at  rengøre ovnen, både udvendigt og indvendigt.

Herefter kan du gå  videre til selve manøvren med at flytte ovnen ud af huset. Find et gammelt håndklæde frem fra bunden af kommoden, og læg det ud på gulvet sammen med en plade. Nu kan du nemt og bekvemt skubbe  den tunge brændeovn afsted hen over gulvet, uden at du risikerer  skrammer og buler i dine gulve.


Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.


FÅ 3 TILBUD FRA LOKALE FAGFOLK

Udfyld formularen og modtag 3 tilbud indenfor 48 timer.
100% gratis og uforpligtende.

Tilbudene indhentes via platformen 3byggetilbud.dk