Nedrivning af Køkken – Hvad koster det?
Skal dit gamle køkken ned og skal et nyt op, så kan du her læse hvad du skal være opmærksom på når køkken skal rives ned, samt hvad det koster at få et professionelt nedrivningsfirma til at udføre arbejdet. Meget af arbejdet kan du måske klare selv og derved spare penge, læs videre og bliv klogere på hele processen med nedrivning af køkken.
Hvad koster nedrivning af køkken? Som udgangspunkt kan du godt budgettere med en pris mellem 2.500-10.000 kroner for nedrivning og bortskaffelse af køkken.
OBS: * Alle priseksempler er vejledende *
Vi råder dig til at indhente flere tilbud hos lokale fagfolk, for at få et bedre prisestimat. Indhendt gratis tilbud her.
Hvilke faktorer spiller ind på prisen?
Der er mange faktorer som spiller ind, når en fagmand skal beregne en pris for at nedrive dit gamle køkken. Priserne kan derfor variere meget alt efter omstændigheder og omfanget af arbejdet forbundet med nedrivningsprocessen.
Hvor stort er køkkenet? Priserne for nedrivningsarbejdet afhænger i høj grad af hvor stort køkkenet er, jo større et arbejde, jo mere kan du også presse prisen ned, da du opnår mængderabat. Så hvis du har andre nedrivningsopgaver i hjemmet, så få dem udført samtidig og indhent tilbud på det hele på en gang.
Kan du klare noget af arbejdet selv? Er der noget af arbejdet du kan klare selv, så kan der være mange penge at spare. Det kan eksempelvis være at du selv kan nedtage køkkenskabene. Det kan også være at du kan bortskaffe byggeaffaldet selv og dermed kun ønsker tilbud på nedrivningsarbejdet.
Hvor i landet skal arbejdet udføres? Der er store prisforskel rundt omkring i landet. Er der eksempelvis tale om at arbejdet skal udføres i en mindre københavnerlejlighed og byggeaffaldet skal bortskaffes via en almindelig trappeopgang, så kan du godt forvente en højere pris end hvis der er tale om en almindelig villa. Læs mere om nedrivning af badeværelse her.
Hvad skal rives ned og bortskaffes?
Når du indsender din opgave, for at indhente tilbud fra lokale nedrivningsfirmaer, så er det vigtigt at du beskriver din opgave så klart og tydeligt som muligt, så du får den bedste pris. Nogle af de ting du kunne inkludere i beskrivelsen kunne være:
- Hvor mange køkkenskabe og skuffer skal rives ned?
- Skal køleskabet bortskaffes og køres på genbrugsstationen?
- Er der bordplader som skal destrueres?
- Har du en opvaskemaskine som skal afkobles og køres væk?
- Har du en gammel emhætte som også skal ned så der er plads til en ny?
- Har du en gammel ovn som skal bortskaffes?
- Skal dine gamle kogeplader væk?
- Har du en væg i køkkenet som skal væltes så rummet bliver større?
- Er der gamle fliser som skal rives ned fra væggene?
- Har du et gammelt køkkengulv som skal rives op, så du kan lægge et nyt?
Anmeld arbejdet til kommunen
Hvis du har planer om at rive dit hus ned, så er der selvfølgelig en hel del planlægning og papirarbejde at se til. En af de mange ting, som der skal passes ind på din to do liste er at melde nedrivningen til den kommune, som du bor i.
Når du planlægger en nedrivning, så skal du henvende dig til den kommunale bygningsmyndighed og give besked om dit projekt. Henvendelsen skal indeholde en lang række af grundlæggende oplysninger omkring den grund, som du bor på.
Informationerne, som du skal inkludere, tæller blandt andet BBR oplysninger, eventuel bevaringsværdi af bygningen, samt hvem der bor på adressen, og om der er kortlagt forurening på grunden. Du skal også huske at skrive det i henvendelsen, hvis bygningen, som du planlægger at rive ned, er fredet.
Du kan finde den fulde liste over de oplysninger, du skal sende ind, på internettet. Når du har sendt beskeden afsted, så skal du vente i 14 dage på at få svar. Hvis de 14 dage går, uden at du hører fra bygningsmyndigheden i din kommune, så kan du tage det som et tegn om, at dit projekt er blevet godkendt. Anmeld nedrivningen til kommunen her.
Kan du gøre noget af arbejdet selv?
Hvis budgettet er småt og du skal vende hver en krone, så du har mest muligt til rådighed til det nye køkken, så er det værd at overveje om du bør gøre en del af det hårde arbejde selv. Her er lidt ideer til hvad du kan klare selv.
Bortskaffelse af byggeaffald
Det kan være et hårdt og tundt arbejde at komme af med byggeaffald, det vil helt sikkert også fylde mere end du regner med. Men der kan være mange penge at spare, hvis du blot får et nedrivningsfirma til at komme og afmontere det hele med deres store maskiner og du så står for resten af arbejdet.
Hvis du vælger selv at bortskaffe alt byggeaffaldet, så bør du anskaffe en stor trailer, spande og sække til at transportere og samle affaldet i. Husk også at brug værnemidler til arbejdet, det kan støve meget, så brug briller handsker og hjelm for at sikre dig selv bedst muligt.
Nedtagning af køkkenskabe
En af de nemmere opgaver du sikkert kan klare selv er at nedtage de gamle køkkenskabe. Er der ikke noget af det der skal gemmes, så er det bare med at finde skruemaskine og kojern frem og så ellers komme igang med det hårde arbejde.
Ophugning af køkkengulv
Har du planer om at der skal lægges et nyt og flot gulv i køkkenet, så skal det gamle op. Er der tale om et tungt betongulv, så kan du gøre det hvis du ligger inde med store maskiner. De fleste vil dog nok foretrække at lade den type af opgave overgå til et nedrivningsfirma.
Er der tale om et trægulv, så burde det være noget nemmere at få op og også nemmere at bortskaffe når du kommer dertil. Er gulv sømmer fast, så kan du fjerne det med et kojern, eller burde plankerne være til at skrue fri.
Nedtagning af fliser
Når køkkenet skal renoveres, så er der næsten altid behov for nye og flotte fliser, som kan give både stemning og liv i køkkenet. En af de nemmere opgaver er at fjerne og tage de gamle fliser ned. En hammer og et mejsel er det eneste du skal bruge, så længe du har briller og handsker på burde det ikke kræve alverdens af dig.
Kan det betale sig at gøre arbejdet selv?
Kan det svare sig at gøre det selv, når køkkenet derhjemme skal rives ned? Det er et rigtig godt spørgsmål – og der findes desværre ikke noget endeligt svar. Om det kan svare sig at gøre det selv, afhænger nemlig af mange forskellige faktorer, som du skal sammenholde.
En række af de spørgsmål, som du kan stille dig selv, for at nå frem til dit eget individuelle svar, vedrører både personlig din motivation og din økonomiske situation. Kan du lide at lave håndværkerarbejde?
Hvis du kan, så vil et projekt som dette måske være en slags fritidsaktivitet, som du kan nyde og finde stimulans i. Det kan også være, at du trænger til at få kroppen lidt i gang, og at du på den måde kan bruge projektet som et alternativ til mere traditionelle former for work-out.
En omgang køkken nedrivning kan sagtens gøre det ud for et par ture til cross fit. Du skal selvfølgelig også vurdere, om du har den viden og de evner, der skal til for at udføre arbejdet. Køkkenet har jo mange forskellige elementer, og det er ikke helt ukompliceret at finde ud af hvordan det skal skilles ad.
Hvis ikke du føler dig godt nok rustet på den front, så kan det være, at dine resurser er endnu bedre givet ud ved at du betaler en professionel for at gøre arbejdet ordentligt. Sidst men ikke mindst, så kan du også tage et kig på din økonomi.
Hvis du har penge i overskud, hvorfor så ikke bruge dem på at få en anden til at klare det beskidte arbejde? Kort sagt: Det er op til dig selv at vurdere for og imod. Læs mere om nedrivning af hus her.
Hvad gør jeg ved el-installationer i køkkenet?
Når du planlægger at rive dit køkken ned – eller du er måske allerede begyndt – så er det vigtigt, at du sætter dig ned og læser op på hvordan du håndterer det element, der vedrører elinstallationerne i rummet.
Et køkken har ofte mange af disse installationer i forbindelse med, at det er et af de rum i huset, som har flest elektriske apparater i sig. Tæl selv efter – der er køleskabet og fryseren, samt komfuret og mindst én ekstra udgang til din el-koger, din blender og så videre.
Det er meget vigtigt, når du kommer til et område, hvor der er en elinstallation, at du er yderst forsigtig. Den strøm, som løber i kontakterne, er meget stærk, og er du uheldig at komme galt afsted, kan det være fatalt.
Har du en ven eller en bekendt, som er elektriker, så er den bedste ide at få ham eller hende til at komme over og assistere dig – eller vedkommende kan være med på Facetime og guide dig igennem, så du undgår at bringe dig selv i farezonen.
Du kan også læse op på det på nettet, eller se et par tutorials, men det kan ikke understreges nok, at farligheden af elektricitet skal tages meget seriøst. Så derfor: Better safe than sorry.
Kan håndværkerfradraget bruges til nedrivning af køkken?
Hvis du går rundt med tanker om at rive dit gamle køkken ned, så er det selvfølgelig oplagt at tænke i de baner, der vedrører din mulighed for at få fradrag. Håndværkerfradrag er utroligt gavnligt for husejere og boligejere generelt, som har områder eller elementer, der skal fornyes eller udskiftes.
Det kan dække alle mulige forskellige ting – lige fra maling af vægge over isolering af tag og til forskellige typer af reparationer og udskiftninger (for eksempel af sådan noget som skorsten, døre, vinduer, etc.)
Håndværkerfradrag kan også bruges i forbindelse med isoleringsprojekter af for eksempel gulve eller lofter i din bolig. Med hensyn til nedrivning af køkkener, så er det desværre ikke sådan på nuværende tidspunkt, at fradraget gælder her.
Så hvad angår dine mulige planer eller ideer om at foretage en nedrivning af dit køkkenet, så er der desværre dårligt nyt i den forbindelse: Håndværkerfradraget, i hvert fald som det ser ud lige for øjeblikket, dækker uheldigvis ikke lige her. Du må altså selv punge ud, når køkkenet skal rives ned.
Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk
Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.