Hvad koster det at opsætte Facadebelysning?

Skal du have belyst din facade, her kan du læse meget mere om facadebelysning og finde frem til hvad det koster at få en fagmand til at opsætte facadelamper. Du kan også læse meget mere om, hvorfor facadebelysning er en god ide og hvordan det kan give dit hjem noget helt unikt.

Hvad koster opsætning af facadebelysning? En elektrikers timepris ligger på mellem 450-900 kroner. Alt efter antal af facadelamper og kompleksiteten af arbejdet, kan du forvente en pris på mellem 3.000-16.000 kr.

OBS: * Alle priseksempler er vejledende *
Vi råder dig til at indhente flere tilbud hos lokale fagfolk, for at få et bedre og mere præcist estimat af prisen. Indhendt gratis tilbud her.


Hvilke faktorer afgører prisen på arbejdet?

Der er flere forskellige faktorer der spiller ind, når en fagmand, skal give et tilbud på at opsætte facadelamper og facadebelysning. Her er nogle af dem:

Antal af lamper: Det første en elektriker vil spørge ind til er helt sikkert hvor mange lamper der skal sættes op. Når han ved præcist hvor mange der er tale om, så er det også nemmere for ham at komme frem til en pris.

Hvilken type belysning er der tale om: Er der tale om helt almindelig lamper, som skal sættes op direkte på facaden. Eller er der tale om led belysning, som eksempelvist skal sættes hele vejen rundt om huset? Der er stor forskel på hvor lang tid de to forskellige opgaver vil tage at gennemføre.

Er der trukket strøm: Har der været lamper op på facaden før og er der derfor allerede trukket strøm, eller skal der trækkes kabler fra ny? Hvis en elektriker kommer ud til en opgave, hvor der allerede er trukket strøm, så vil han kunne sætte lamperne op meget hurtigt. Er der derimod, ikke trukket kabler, så kommer det til at tage sin tid.

Hvor i landet: Timepriserne på elektrikere varierer alt efter hvor i landet arbejdet skal udføres, vi ser ofte at priserne er højest i de store byer som København, Aarhus, Odense og Aalborg. Læs mere om Facaderenovering her.

Typiske spørgsmål

Kan jeg få sat led belysning op?

Det kan du så absolut, LED er kommet for at blive. Mulighederne for LED belysning af facaden på dit hus er uendelige og du kan derfor tilføre boligen en helt ny dimension.

Kan jeg selv opsætte facadelamper?

Der er nogle meget klare regler for, hvornår man selv må udføre arbejdet. Er der allerede trukket strøm og er der allerede et lampeudtag, så må du godt selv sætte lamperne op på facaden. Hvad du ikke må gøre er at lave en ny installation. I et sådan tilfælde skal du have fat i en autoriseret elektriker.

Kan man lave tidsstyring så lamperne tænder på et bestemt tidspunkt?

Man kan sagtens lave en tidsstyrring, så belysningen startet på et bestemt tidspunkt hver aften. Fortæl din lokale elektriker, at det er hvad du ønsker, så vil han give dig nogle eksempler på hvad man kan lave.

Hvorfor er det en god ide med facadelamper?

Vil du gerne give din bolig et nyt udtryk om aftenen, så er der intet som facadebelysning. Lys og farver kan gøre rigtig meget for boligen. Du kan enten lave en mere blød og romantisk belysning, eller en mere dramatisk belysning. Mulighederne er mange.


Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.