Hvis du er træt af at se på de gamle, trætte og kedelige låger i dit køkken, er maling af dem en fantastisk måde at ændre køkkenets udseende på uden at bruge mange penge. Det er meget nemt at male køkkenskabe og låger og dit køkken kan få et helt nyt liv.

Det behøver ikke at være svært at male køkkenlåger. Selvfølgelig kan det være en smule vanskeligt, men hvis du følger denne specifikke vejledning, vil det gøre hele processen meget lettere for dig.


100% Gratis & uforpligtende.


GØR DET SELV GUIDE

 1. 1. Afmonter køkkenlågerne

  Start med at afmontere de gamle køkkenlåger og læg dem på et fast og stabilt underlag. Sørg for, at der er masser af plads omkring bunden, så du nemt kan nå den, når du begynder at male dørene. Fjern alle håndtag, knopper og hængsler, inden du begynder at male.

 2. 2. Rengøring af køkkenlåger

  Sørg for at dine låger får en ordentlig omgang grundrens inden du begynder malearbejdet. Du opnår nemlig et bedre resultat, hvis lågerne er fri for fedt og snavs.

  Brug enten grundrens eller et effektivt rengøringsmiddel sammen med varmt vand, og husk at beskytte dine hænder med handsker.

 3. 3. Reperation af småskader

  Før du begynder at male skabene, skal du undersøge dem for skader og fugtproblemer, der kan give problemer under eller efter malingen. Tjek for revner og sprækker langs samlinger mellem paneler og lågerne.

  Hvis der er synlige huller mellem samlinger, skal du fylde dem med træplast eller en anden hurtigtørrende spartelmasse, inden du begynder at male. Undersøg alle synlige overflader for skimmel- eller meldugvækst.

  Spartelmasse er et fantastisk værktøj, når du maler køkkenlåger. Det bruges til at fylde huller i døren, som kan være forårsaget af hak og buler. Hvis du maler over disse huller, vil de skille sig mere ud, end hvis de var fyldt med spartelmasse.

  Når du bruger spartelmasse, er det vigtigt at påføre den i tynde lag og lade den tørre, før du påfører endnu et lag. Dette vil forhindre, at malingen revner eller skaller af lågen.

 4. 4. Slib overfladen med sandpapir

  Når grundmalingen er tør, skal du slibe overfladen med sandpapir for at fjerne gammel maling. Det anbefales at bruge korn 100-200 for at opnå det bedste resultat. Hvis du skal male flere køkkenlåger, kan det være en stor hjælp at bruge en slibemaskine.

 5. 5. Grundmal overfladen

  Når du har slebet lågerne, er det tid til at grundmale den. Du kan bruge enten sprayprimer eller penselprimer til dette trin. Sørg for, at du følger alle anvisninger på dåsen med primer, inden du påfører den på dine låger. Dette vil sikre, at du får en glat finish og ikke ender med at få bobler eller striber på din låge, når du har malet den.

 6. 6. Mal lågerne

  Når du har grundet lågerne, skal du påføre to lag maling i den farve, du ønsker, oven på hver grundet låge. Lad hvert lag tørre helt, før du påfører et nyt, så der ikke efterlades penselmærker, hvis du overlapper for meget.


Få 3 tilbud på maling af køkkenlåger

Skal du bruge en fagmand, så kan du her indhente tilbud og sammenlige priser, helt gratis.


SPØRGSMÅL & SVAR

Hvad koster det at få malet køkkenlåger?

Typisk vil det koste mellem 320-450 kroner per låge at få en fagmand til at udføre arbejdet. Et typisk køkken med 12 låger vil derfor koste mellem 3.840 – 5.400 kr.

En af de faktorer, der spiller en rolle for prisen på maling af køkkenlåger, er, hvor du befinder dig. Hvis du bor i et stort byområde, vil prisen på arbejdskraft være højere, end hvis du skulle betale for det samme arbejde i en mindre by. Dette skyldes, at der er en større efterspørgsel efter malerservice i byerne, og det tager længere tid at finde en person, der er tilgængelig og villig til at udføre arbejdet.

En anden faktor, der bidrager til prisen, er, hvilken type træ der er brugt til dine køkkenlåger. De dyrere træsorter vil have tendens til at koste mere da de kræver speciel behandling.

Den tredje faktor, der har betydning, er, hvilken slags maling du vælger til dine køkkenlåger. Der findes mange forskellige slags maling på markedet, hvoraf nogle kan være meget dyre, afhængigt af hvor meget dækning du har brug for fra et enkelt lag maling.

Hvor lang tid tager det at sprøjtemale køkkenskabe?

Du kan male køkkenlåger selv, eller du kan hyre en professionel til at gøre det for dig. Den første mulighed er billigere. men kræver en del planlægning og en vis erfaring med maling. Den anden mulighed koster flere penge, men den er hurtigere og sikrer, at arbejdet bliver gjort rigtigt.

Der er to hovedfaktorer, der afgør, hvor lang tid det tager at sprøjtemale køkkenlåger. Den første er den type maling og finish, du ønsker. Forskellige malinger og overflader tager forskellig tid om at tørre, så hvis du bruger en højglansfinish, kan det tage længere tid end en mat finish.

Den anden faktor er virksomhedens kapacitet. Hvis de har travlt med andre projekter, vil det tage længere tid for dem at få tid til dit projekt.

Hvis du bor i en storby, kan det tage længere tid at finde en sprøjte-malingsentreprenør. Den gennemsnitlige tid er omkring en uge, men det er ikke ualmindeligt, at det tager op til 10 dage eller endda to uger.

Hvis du ønsker at få dine køkkenlåger sprøjtelakeret i en bestemt farve, kan det tage længere tid end normalt. Det skyldes, at de skal bestille malingen hos producenten og vente på, at den kommer, før de kan begynde at arbejde på dit projekt.

Hvis du ønsker at få dine køkkenlåger sprøjtemalet i en farve, der ikke er unik eller usædvanlig, f.eks. hvid eller sort, bør denne proces være relativt hurtig og nem.

Bør du male dine køkkenskabe selv?

Hvis du ønsker at få køkkenet til at se nyt ud, er det helt sikkert værd at hyre professionelle. Sprøjtemalere er eksperter i at dække alle ujævnheder i skabslågernes overflade med blot et par lag maling.

Det betyder, at de ikke behøver at bruge meget tid på at slibe og reparere lågerne, så de vil være i stand til at afslutte arbejdet hurtigere.

Dette gør det muligt for dem at undgå fejl, der kan føre til en ujævn overflade og generelt dårligt malerarbejde. Desuden tilbyder mange sprøjtemalere deres kunder et valg mellem flere typer maling. Dette kan være meget nyttigt, hvis du ønsker, at dine køkkenskabe skal have et bestemt udseende eller en bestemt farve, som ikke er tilgængelig i butikkerne.

Når du sender dine køkkenlåger til professionel maling, betaler du for denne særlige ekspertise i at påføre malingen jævnt og sørge for, at eventuelle ujævnheder bliver udbedret med det samme, så det færdige produkt ser perfekt ud.

I en venlig tone: Mange tror, at det er en god måde at spare på omkostningerne ved en renovering at male sine køkkenskabe selv, men i de fleste tilfælde er det meget mere tidskrævende end at hyre en professionel sprøjtemaler.

Sprøjtemalere er uddannede fagfolk, der kender disse teknikker og kan opnå et jævnt resultat med minimal indsats. Selv hvis du er rigtig god med en pensel og får et fornuftigt resultat med den, vil du sandsynligvis ikke opnå samme kvalitetsstandard som en professionel spraymaler.

Hvilken type maling til køkkenlåger?

Når det drejer sig om at male køkkenlåger, er mange mennesker usikre på, hvilken type maling de skal bruge. Der er så mange muligheder derude, og alle med forskellige fordele og ulemper. For eksempel er det ofte svært at finde den rette balance mellem holdbarhed og estetik.

Vores anbefaling er at vælge en maling med højglans. Når døren er malet med højglans, bliver den mere holdbar og lettere at rengøre. Vi anbefaler glans 50 eller højere. Det betyder, at overfladen på døren ikke kun er skinnende, men også glat og poleret.

En højglans gør rengøringen lettere. Når du rengør dine køkkenlåger med en fugtig klud eller svamp, vil du opdage, at det er meget nemmere at slippe af med fingeraftryk og andre pletter, hvis glansniveauet på dine låger er højt. Det får dine låger til at se nyere ud i længere tid og du undgår for meget rengøring.

Hvor lang tid holder sprøjtemalede køkkenlåger?

Svaret på dette spørgsmål afhænger af mange faktorer, men med den rette pleje kan du forvente, at dine nymalede kabinetter holder i 8-10 år.

Hvor mange lag maling blev påført? Hvis der kun blev påført ét lag, vil du opleve at malingen holder i kortere tid, end hvis lågerne havde fået 2-3 lag.

Hvilken slags finish blev der brugt? Maling af høj kvalitet med en holdbar finish holder længere end maling med en finish af lav kvalitet.

Har de været meget udsat for vandskade eller fugt? Hvis det er tilfældet, kan det med tiden forårsage rust på beslag og afskalning af malingen.

Kan man male køkkenlåger med Kalkmaling?

Ja, det kan du. Du kan male både køkkenlåger og bordplader. Det kan give et unikt look og hjælpe dit køkken med at skille sig ud fra mængden.

Den eneste ulempe er, at kalkmaling ikke ligefrem er billig at købe. Men hvis du laver en komplet ombygning eller bare har lidt ekstra penge liggende, så overvej at gå med kalkmaling til alle dine skabe! Dit køkken vil se fantastisk ud.

Kan man male Ikea låger og skabe?

Ikea skabe og låger er fantastiske, fordi de er overkommelige og super nemme at installere. Men vidste du, at du også kan male dem? Hvis du er på udkig efter et nyt look til dit køkken eller badeværelse, kan maling af dine Ikea-skabe være den perfekte løsning. Vi har et par tips til at få arbejdet gjort rigtigt.

Vælg derefter en primer, der er specielt beregnet til laminerede overflader som dem i Ikea-skabe. Det vil hjælpe dig med at sikre, at malingen holder længere, end hvis du bare brugte almindelig primer på disse overflader, som har tendens til at være mere porøse end andre typer træ.

Endelig skal du bruge maling af høj kvalitet. Du tror måske, at da disse skabe allerede er billige, ville det ikke betyde noget at købe billig maling – men stol på os: det gør det.


100% Gratis & uforpligtende.