Gaskomfur vs elkomfur – Hvilken type er bedst


Før eller siden i livet, vil man måske undre sig over forskellen på et gaskomfur og et elektrisk komfur. Der er naturligvis forbundet både fordele og ulemper ved begge typer af komfur.

Hvorvidt et gaskomfur er det bedste komfur på markedet, eller om det i stedet er et elektrisk komfur der er det, vil derfor ofte være et spørgsmål om en smagssag, da det altid vil afhænge af hvilke præferencer man har hver især som person, i forhold til hvilken type komfur, man vil mene er det bedste. 

Få hjælp af en lokal fagmand

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, indsend din opgave nu.

Et lavere energiforbrug 

Hvis vi således starter med at kigge nærmere på, hvilke fordele og ulemper der er forbundet med et gaskomfur, er det væsentligt først og fremmest at nævne det lavere energiforbrug, som der er muligt at opnå med et gaskomfur kontra et elektrisk komfur. 

Minder meget om hinanden

Et gaskomfur minder på mange måder som et elektrisk komfur, hvortil en af de helt store forskelle blot ligger i at selve kogepladerne bruger gas ved et gaskomfur, modsat strøm som ved et elektrisk komfur. Måden hvorpå et gaskomfur fungerer på, er således ved at opvarme med et gasblus frem for strøm.

En af de mange fordele der er forbundet med at opvarme med et gasblus i stedet for strøm, er at gasblusset bliver hurtigere varm end en keramisk kogeplade gør. På dette punkt er gasblusset på niveau med induktionskogepladerne. 

Gaskomfur er et hit for madelskere

Et andet bemærkelsesværdigt perspektiv på gaskomfurer og elektriske komfurer, er at der en tendens til at særligt madelskere og folk med passion for mad, hælder til at vælge et gaskomfur frem for et elektrisk komfur.

Årsagerne hertil er både mange og forskellige, men et af de klassiske årsager, som der ofte går igen på denne front, er blandt andet at det er letter at finjustere temperaturen på komfuret med et gaskomfur. 

At det er lettere at finjustere temperaturen på et gaskomfur, er særligt at foretrække for mad passioneret mennesker, da man således letter kan stege for eksempel kød, og sørge for at den bliver tilberedt præcis som man ønsker den.

Det er særligt i forhold til kød stegning, at gaskomfuret ofte bliver nævnt som værende at foretrække. Dette gælder desuden både derhjemme i privaten, samt iblandt de fleste kokke. 

Forskel i strømforbruget 

Den sidste væsentlige forskel på et gaskomfur og et elektrisk komfur, som vi her vil komme nærmere ind på, er den forskel i selve strømforbruget, som der er mulig at opnå.

Udover at være fordelagtig når det kommer til stegning af bøffer, er et gaskomfur ligeledes yderst fordelagtig når det kommer til strømforbruget og dermed også den efterfølgende strømregning. 

Årsagen herfor er at et elektrisk komfurs kogeplader ofte er en de ting, som der bruger mest strøm i hele hjemmet. Gaskomfuret bruger imidlertid langt fra samme mængder strøm, da den primære energikilde ved et gaskomfur netop er gassen.

Hertil er det selvfølgelig vigtigt at nævne, at begge typer af komfurer har en indbygget ovn, som der som udgangspunkt fungere på samme måde. Det skal dog også understreges, at disse ovne ikke bruger lige så meget strøm, som de elektriske komfurers kogeplader gør.

Få hjælp af en lokal fagmand

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, indsend din opgave nu.

Fagtilbud.dk