Har du problemer med fugt i soveværelset, så har du måske overvejet hvad det skyldes og hvad du præcist kan gøre for at bekæmpe problemet. I denne artikel viser vi dig hvilke tiltag du kan foretage for at komme fugten til livs og få et bedre indeklima, så du i sidste ende kan sove bedre om natten og være mere frisk om dagen.

HURTIG OPSUMMERING

  • Fugten i soveværelset kan danne grundlag for skimmelvækst i fremtiden.
  • Et hjem med skimmelsvamp kan sænke din koncentrationsevne og give hovedpine i længere perioder.
  • Det er en god ide at holde alle rum i hjemmet lige varme, det er både billigere og bedre for indeklimaet.

Få 3 tilbud på fugtbekæmpelse

Skal du bruge en fagmand, så kan du her indhente tilbud og sammenlige priser, helt gratis.


SÅDAN UNDGÅR DU FUGT I SOVEVÆRELSET

1. Få en affugter op

Har du fugt i soveværelset, så bør du skride til handling så hurtigt som muligt, da fugten kan give grobund for skimmelsvamp. Derfor anbefaler vi at du får en affugter op i soveværelset så hurtigt som muligt, så den kan hjælpe med at trække fugten ud af rummet.

En affugter virker ved at trække fugtig luft gennem en køletank, hvor fugten bliver kondenseret og samlet i en beholder. Kondenseret fugt bliver derefter ledt ud af affugteren gennem en slange eller et rør.

2. Sæt varme på

Er rummet koldt og fugtigt, så er det en god ide at sætte noget varme på og få varmet rummet op. Det anbefales at der aldrig er mere end 5 graders forskel på de forskellige rum i hjemmet.

videnskab.dk, kan du læse mere om hvordan dårligt indeklima i soveværelset, kan ødelægge din søvn og din koncentrationsevne.

3. Sørg for god udluftning

Du bruger cirka en tredjedel af dit liv i dit soveværelse, derfor er det også vigtigt at indeklimaet er godt og at du kan sove godt i rummet.

Det anbefales at du åbner dine vinduer og skaber gennemtræk 3 gange om dagen i 5 minutter hver gang.

4. Tjek for utætte rør

Rigtig mange har problemer med fugt i huset og kan ikke finde årsagen, måske har du et vandrør som har en mindre lækage. Vi anbefaler dig at du tjekker alle dine rør af og til, så du hele tiden er opmærksom på skader i boligen og opdager dem i tide.

5. Hold dine tagrender rene

Du tænker sikker, hvad har mine tagrender at gøre med fugten i mit soveværelse? Men er dine tagrender fyldte, så kan regnen ikke sive ned og istedet vil vandet flyde over og dryppe ned af facadevæggen.

Hvis væggene har bare små revner og sprækker, så kan fugten trænge gennem væggen og skabe fugt i soveværelset. Med tiden kan den våde facade også danne grund for skimmel og algevækst.

6. Tør ikke dit tøj indenfor

Hvis dit soveværelse ikke kan komme af med fugten, så bør du undgå at hænge dit vasketøj indenfor, da det kan skabe et mere fugtigt indeklima.

Vi anbefaler derfor at du enten tørre dit tøj udenfor eller i en tørretumbler.


Få 3 tilbud på fugtbekæmpelse

Skal du bruge en fagmand, så kan du her indhente tilbud og sammenlige priser, helt gratis.


SPØRGSMÅL & SVAR

Hvor kommer fugt og skimmelsvampen fra?

Fugt kan komme mange steder fra og det er vigtigt at du finder årsagen til problemet, for hvis ikke så kan fugten være grundlag for skimmelsvamp. Som oftest kan det skyldes at du ikke lufter ordenligt ud, det anbefales at du åbner dine vinduer 3 gange om dagen i 5 minutter og laver fuld gennemtræk.

Fugten kan også komme fordi din bolig ikke er isoleret korrekt, her vil vi anbefale at du får en specialist ud for at tjekke hvordan din bolig kan energioptimeres.

Vi ser også mange som har fyldte tagrender og så drypper vandet ned på ydrevæggen og det vand, vil skabe fugtproblemerne inde i boligen.

Så snart du ser fugt i din bolig, så bør du handle, for bliver det siddende for længe, så vil du få problemer med skimmelsvamp.

Hvad kan skimmelsvamp gøre ved helbredet?

Det er bestemt ikke godt for helbredet at bo i et hjem med skimmelsvamp, for det første kan det sænke din koncentrationsevne og give hovedpine i længere perioder. Det kan også give dig mere seriøse problemer med vejrtrækningen og allergiske reaktioner.

Har du symptomer der kan forbindes med skimmelsvamp, så bør du tage kontakt til en læge hurtigst muligt. En læge kan foretage en test, som hurtigt kan konkludere om du reagere allergisk på skimmelsvampen.

Hvad skal temperaturen være i soveværelset?

En god temperatur i et soveværelse er omkring de 18 grader, det er selvfølgelig forskelligt fra person til person, hvordan man kan lide at sove, men som udgangspunkt er det omkring de 18 grader.

Det er dog vigtigt at der ikke er for store forskelle på temperaturen i boligen, da det kan gøre problemerne med fugt større, derfor er det også en dårlig ide at holde et rum koldt, mens et andet har radiatoren på fuld knald. Det er langt bedre at holde alle rum på stort set samme niveau, da det både er billigere og bedre for indeklimaet.


Få 3 tilbud på fugtbekæmpelse

Skal du bruge en fagmand, så kan du her indhente tilbud og sammenlige priser, helt gratis.