Fordele og ulemper ved epoxygulve


Det er ikke nogen hemmelighed, at de elegante men samtidig også økonomiske epoxygulve, i dag er blevet en populære trend, som der er kommet for at blive, og det er der da bestemt heller ikke noget at sige til.

Første gang vi stiftede bekendtskab med denne form for gulve, var særligt indenfor de industrielle erhverv, men i dag er det mindst ligeså alment set i vores private hjem. Dette skyldes ikke mindst epoxygulvenes elegante udstråling, samtidig med deres imponerende lange holdbarhed.

Men hvilke andre fordele, kan man forvente med epoxygulve? Og er der mon nogle forhold, som man bør tage højde for, inden man hopper med på den nye epoxygulve-trend? Alt dette og mere til, vil vi kigge nærmere på i denne artikel, for således at forhåbentligt kunne hjælpe dig, med at træffe det helt rigtige valg, omkring hvorvidt epoxygulve er noget for dig. 

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Forskellige typer af epoxygulve

Inden vi går nærmere i dybden med, hvilke fordele og ulemper, som der er fundet med epoxygulve, er det hertil først og fremmest værd at benævne, at epoxygulve kan være bestående af hhv. to typer materialer og opbygning, som vi her vil uddybe nærmere: epoxymaling eller epoxybelægning. 

Enten kan epoxygulvet være bestående af epoxymaling, hvilket med andre ord vil sige, at selve materialet er bestående af epoxy, som der hertil er fortyndet med vand, hvilket bl.a. medvirker til at produktet ikke hærder med det samme. Det giver således bedre muligheder for at arbejde med materialet, for selv helt uerfarne personer.

Selve måden hvorpå denne epoxymaling anvendes på, er hertil ved at man ruller epoxymalingen ud på den pågældende overflade. Selve vandet i epoxymalingen, vil således efterfølgende fordampe, hvorved at man ofte vil skulle rulle mindst to lag epoxymaling på det pågældende område, for en komplet optimal dækning.

Hertil er det væsentligt at bemærke, at epoxymaling, ikke har den helt samme høje styrke som epoxybelægning, men derimod er epoxymalingen langt letter at udføre selv, bl.a. som privat med et minimalt kendskab hertil på forhånd. 

Epoxybelægning er hertil den anden type af epoxygulve, som der først og fremmest har en noget kraftigere styrke end epoxymalingen har.

Dette skyldes ikke mindst pga. at denne type epoxygulv, er bestående af et helt rent epoxy materiale, der hertil indgår i en slags systembelægning, der opbygges i flere lag. Hertil vil man derfor ofte starte ud med at bruge en epoxyprimer, som det første step i belægningen, inden man vil påbegynde opbygningen af selve epoxy’et i flere lag ovenpå hinanden.

Afhængigt af bl.a. hvilke krav man har til selve styrke af epoxygulvet, vil man ofte også benytte kvartssand i opbygningen af epoxylagene for det bedste resultat.

Epoxybelægning er således også svære for den private at udføre selv, hvis denne ikke på forhånd har noget kendskab hertil, hvortil der findes et hav af muligheder, for at få hjælp fra en professionel til at udfører epoxybelægningen. 

Fordele og ulemper ved epoxygulve

Hvis vi hertil går lidt nærmere i dybden med hvilke fordele, som der er forbundet med og således til at finde ved epoxygulve, er epoxygulvenes mange anvendelsesmuligheder særligt værd at benævne.

Med et epoxygulv af epoxybelægning, er det nemlig kun fantasien der sætter grænser for, hvor du kan anvende dette: det kan være f.eks. være til værkstedet, garagen, badeværelset, køkkenet, osv. Ønsker man derimod et epoxygulv af epoxymaling, bør man ikke anvende denne type til steder, som der udsættes for enten meget daglig gang eller ofte tunge belastninger, da et epoxygulv af epoxymaling, som tidligere benævnt, ikke er helt ligeså stærkt og modstandsdygtig, som et epoxygulv af epoxybelægning er. 

Et andet forhold, der bl.a. også har medvirket til at gøre epoxygulvene så populære, som de er den dag i dag, er den utrolig lette måde at kunne rengøre epoxygulvene på, og samtidig også vedligeholde dem rene, hvilket er yderst ideel for den travle familie.

Tilmed er epoxygulvene en særdeles økonomisk gulvløsning, samtidig med at denne gulvtype har et yderst flot, elegant og ikke mindst glat look. Med et epoxygulv, vil man tilmed kunne forvente en gulvtype, der særligt er modstandsdygtig overfor hhv. skidt og snavs, samtidig med at du kan forvente et yderst skridsikkert gulv, der har en yderst lang holdbarhed og levetid.

Vælger man hertil et epoxygulv med epoxybelægning, vil man tilmed kunne drage nytte af epoxybelægningen varme- og vandtæthed.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Fagtilbud.dk