Epoxy på badeværelset – Hvad koster det?


Er du igang med at renovere badeværelset og er du i den forbindelse interesseret i at få de moderne fugefrie epoxygulve på badeværelset. Her kan du læse alt hvad du bør vide om epoxygulve på badeværelset, hvad fordele og ulemperne er samt hvad du skal budgettere med for at få dem lavet af en fagmand.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Fordele ved epoxy som badeværelsesgulv

  • Epoxygulv kan gøres skridsikre
  • Mulighederne for designs er uendelige
  • Nemme at vedligeholde og rengøre
  • Lang holdbarhed og stor slidstyrke
  • Billigere end fliser og klinker
  • Undgå fugt og skimmelsvamp i fugerne
  • Epoxy er vandtæt

Er epoxy et ideelt badeværelsesgulv?

Epoxygulve er igennem de senere år, blevet aldeles populære og moderne at anvende i boligens mange rum. Dette skyldes blandet andet, at epoxygulve er betydeligt mere holdbare i længden end for eksempel maling er, da epoxygulve kan holde op til et sted mellem 10 og 30 år.

Desuden er det muligt at få epoxygulve i en række forskellige finish, lige fra mat til højglans, hvilket giver uendelig mange muligheder for at skabe et personligt udtryk.

En anden parameter, som ligeledes medvirker til at gøre epoxygulvene så populære, som de i dag er blevet, er blandt andet også på grund af den ideelle anvendelse i badeværelser, køkkener, samt øvrige overflader der ofte er våde.

En af grundene til at dette medvirker, til at gøre epoxygulvene så populære, er at gulvene både er skridsikre og stødsikre, hvilket således særligt er en fordel, når det for eksempel kommer til et vådt badeværelsesgulv, som vi alle kender efter et langt og varmt bad.

Er epoxy vandtæt?

Når det kommer til blandt andet badeværelsesgulve, er det naturligvis vigtigt at gulvet er vandtæt, da man ikke kan undgå, at gulvet vil blive udsat for en vis mængde vand, efter at man for eksempel har været i bad.

Det er derfor vigtigt at fortælle, at epoxygulve naturligvis er yderst vandtætte, hvilket atter er en god grund til at anvende denne form for og type af materiale som badeværelsesgulv. I forbindelse hermed, er det også bemærkelsesværdigt, at epoxygulve ikke har fuger men derimod er en form for fugefri gulvbelægning.

Dette vil med andre ord sige, at man slipper for at bøvle med mørke aftegninger og sorte plamager i fugerne, som der ellers let kan udvikle sig til skimmelsvamp over tiden.

Kort fortalt, nedsætter man altså således også risikoen for at ens badeværelsesgulv bliver angrebet af eventuel fugt, mug og/eller skimmelsvamp, da der rent ud sagt er færre steder, hvor det er muligt for fugten, muggen og/eller skimmelsvampen at sætte sig og vokse.

Er epoxy godt til gulvet i et brusebad?

Som vi allerede har været lidt inde på, er epoxygulve yderst velegnet at bruge på badeværelsesgulve, hvilket ikke mindst skyldes gulvets lange holdbarhed, samtidig med at gulvet er yderst vandtæt, for ikke at nævne de mere designmæssige fordele, der er at finde ved epoxygulve.

På grund af disse gode egenskaber ved epoxymaterialet, er epoxygulve derfor også yderst oplagte og fordelagtige at anvende inde i selve brusekabinen.

Vi nævnte også tidligere, at epoxygulve generelt er mindre udsatte for at mulige skimmelsvampsudbrud, hvilket ligeledes taler for at anvende et sådant type gulv i selve brusekabinen.

Det må ej heller glemmes, at epoxygulve generelt er meget skridsikre, hvilket om noget må siges at være en fordel i en brusekabine, hvor risikoen er størst for at skride og komme galt af sted.

Alt i alt, er epoxygulve således et veloplagt materiale at gøre brug af, hvad end det kommer til hele badeværelsesgulvet, eller der kun er tale om gulvet i brusekabinen.

Er epoxy glat, når det er vådt?

Som benævnt, er epoxygulve relativt skridsikre. Det skal dog understreges, og er yderst vigtigt at bemærke, at såfremt man har at gøre med et epoxygulv som der er oliedækket, vil der ikke være tale om et skridsikkert gulv længere.

Man bør derfor gå langt udenom oliedækket epoxygulve, når det kommer til gulvvalg i selve brusekabinen. Dette skyldes, at epoxygulvet kan blive meget glat, hvis der kommer vand på, hvilket ikke kan undgås i et bad.

Men husk på, at det kun er oliedækket epoxygulve, som der ikke er relativt skridsikre. Har man derimod at gøre med et oliedækket epoxygulv, hvor man synes det er lidt for glat, er der en række forskellige ting, som man kan gøre for at forebygge dette.

Et eksempel herpå, er blandt andet at man kan tilføje et glidebestandigt tilsætningsstof til selve topcoaten, for således at gøre overfladen mere skridsikker, og dermed også mindre glat.

Kan jeg lægge epoxy på mine fliser i mit badeværelse?

Hvis man først har valgt at belægge selve badeværelsesgulvet med epoxy materiale, vil man ofte også begynde at studse over, hvorvidt man kan anvende epoxy til at dække overflader med for eksempel fliser, som der ofte er at finde på selve væggene af et badeværelse.

Hertil er det korte svar, at man sagtens kan belægge sine badeværelsesflisevægge med epoxy materiale. En af de mange fordele ved at belægge sine flisevægge med et epoxy materiale, er blandt andet at man nedsætter risikoen for at der opstår fugt, mug og/eller skimmelsvamp, som der ellers let opstår i selve fugerne på en traditionel flisevæg.

En anden fordel, der er at finde ved at anvende et epoxy materiale til at dække sine flisevægge, er tilmed den lange holdbarhed, som epoxy bringer med sig. Det er desuden bemærkelsesværdigt, at man både kan vælge at lægge epoxy hen over fliserne, eller starte helt fra bunden af.

Hvordan kan jeg gøre epoxygulve mindre glatte?

Som vi tidligere var inde på, er der visse typer af epoxy materialer, som der ikke er relative skridsikre. Har man at gøre med et sådant materiale, er der en række forskellige muligheder som man kan forsøge sig med, for at gøre gulvet mindre glat.

Først og fremmest kan man prøve at tilføje et glidebestandigt tilsætningsstof til selve topcoaten, for således at gøre overfladen mere skridsikker og dermed også mindre glat. En anden mulighed, kan ligeledes være at reducere selve glansniveauet på epoxyen.

Et alternativ hertil, kan dog også være at anvende sand. Anvendes dette, skal selve sandet tilføjes den endelige belægning, for således at kunne skabe en jævn og skridsikker overflade.

Med andre ord, er der altså ingen grund til at opgive, hvis man står overfor og har at gøre med et glat epoxygulv, da der findes et hav af muligheder at kunne kaste sig over, med henblik på at nedsætte denne glathed.

Hvad er holdbarheden på et epoxygulv?

Vi var I starten inde på, at et epoxygulv kan holde op til et sted imellem 10 og 30 år. Dette vil nogen måske mene er et meget vidt begreb, men lad os komme med en nærmere forklaring hertil.

Hvis man har at gøre med et epoxygulv i henholdsvis almindelige private boliger, eller i let trafikerede områder, vil man som udgangspunkt sige, at et epoxygulv kan holde sig i op til tredive år, hvis den rette efterbehandling finder sted.

Hvis man derimod har at gøre med et epoxygulv i mere kommercielle, industrielle og offentlig tilgængelige steder, vil man som udgangspunkt sige, at gulvet vil have en holdbarhed på et sted mellem ti og tyve år.

Årsagen til denne store forskel i holdbarheden, skyldes således helt enkelt, at der ved de mere kommercielle, industrielle og offentlige tilgængelige steder, færdes en del flere mennesker, hvilket naturligvis fører til mere slitage på gulvet.

Hvordan holder jeg mine epoxy badeværelsesgulve blanke/skinnende?

Hvis du undrer dig over, hvordan du bedst muligt kan forholde dine epoxygulve skinnende, er der en række forskellige ting, du som minimum bør huske at gøre.

Først og fremmest, bør du huske at give selve gulvene en grundig og dybdegående rens, mindst en gang årligt. Dette gøres ved først at skrubbe gulvet grundigt igennem, for dernæst at skylle hele gulvet rent med varmt vand.

Når der kun er klart vand tilbage på gulvene, er det tid til at tørre og pudse gulvene. Til dette formål, kan du blandt andet anvende en hårtørrer eller ventilator, for at selve tørre tiden fremskydes. Det kan hertil dog være nødvendigt at gå gulvet efter med en pudse klud.

Udover en sådan grundig og dybdegående rengøring en gang årligt, bør man naturligvis også foretage en almindelig hverdags rengøring af gulvene, som minimum en gang i ugen. Derudover bør man altid fjerne større plamager med skidt og snavs med det samme, fremfor at vente til enten den ugentlige eller årlige rengøring.

Hvad vil et nyt epoxygulv på badeværelset koste?

Hvis du vælger en gør det selv løsning, så vil de fleste kunne købe epoxymalingen og alt udstyr for et par tusinde kroner. Det kommer dog an på hvor meget du skal bruge og hvor stort dit badeværelse er.

Hvis du ønsker at få en fagmand til at lave det perfekte epoxygulv på badeværelset, så er prisen selvfølgelig en anden, men så skal du heller ikke være bange for om du gør det korrekt og tænke på noget selv.

Typiske priser ligger fra 500-750 kroner per m2. Alt efter om der skal laves et specielt design, om gulvet skal gøres ekstra skridsikkert, hvor i landet arbejdet skal udføres og hvor stort rummet er.

Epoxy er resistent overfor vand og væske

En af de helt store fordele ved epoxy er at det er utrolig nemt at rengøre og vedligeholde. Du behøves ikke være bange for om børnene taber saftevand, mad eller andre ting på gulvet, det er nemt at gøre rent, blot med en klud.

Gulve i epoxy er resistente overfor væsker, vand og diverse kemikalier, det er også derfor det ofte er brugt i industrien, da de er virkelig nemme at have med at gøre.

Kan man få epoxy på væggene i badeværelset?

Man kan sagtens lave epoxy på vægge og det kan være rigtig flot, dog skal du være opmærksom på at reglerne for vådrum er lidt anderledes end i andre rum i hjemmet. Væggene skal nemlig være vådrumssikret, så det gælder altså badekabine, brusekabine og vægge.

Du kan enten tjekke op på reglerne med en fagmand eller tage kontakt til din kommune for at høre mere. Du kan også læse mere om reglementer for vådrum og vådzoner her.

Undgå skidt og fugt i fugerne

Hvis du på nuværende tidspunkt har almindelige fliser eller klinker på badeværelset, så kender du helt sikkert også til udfordringen med at fugerne med tiden bliver grønne eller sorte, med pletter.

Det skyldes fugten på badeværelset og det sætter sig altså som oftest lige i fugerne. Hvis du gerne vil undgå dette, så er epoxygulve en oplagt løsning da der nemlig ikke er nogle fuger – også derfor de kaldes fugefrie gulve.

Epoxygulve kan laves skridsikre

På et badeværelse bliver der selvfølgelig vådt og det sidste man ønsker er glatte gulve, så man skøjter rundt og risikere at falde og slå sig alvorligt. Epoxygulve kan gøres ekstra skridsikre ved at komme enten epoxysand eller kvarts i blanding.

Hvor meget epoxysand eller kvarts du ønsker i blanding kommer selvfølgelig an på hvor skridsikkert du ønsker gulvet, jo mere skridsikkert jo mere rå vil overfladen også fremstå. Læs vores guide til skridsikre epoxygulve.

Få lige netop det design du ønsker

Det mest populære netop nu er helt hvide overflader, men med epoxymaling kan man opnå mege mere end blot en enkelt farve. Man kan blande glimmer i malingen eller sprøjte malingen på og dermed opnå en marmorlignende overflade.

Man kan også få lagt logoer, billeder og meget andet ned under lakken og dermed opnå en anderledes visuel effekt. Mulighederne med epoxy er uendeligt mange.

Epoxygulve er lette at rengøre og vedligeholde

Vi lever allesammen i en tid hvor det mest dyrebare vi har er vores tid, det er derfor de færreste af os som ønsker at bruge vores tid og energi på rengøring og vedligeholdelse. Et epoxygulv er et rigtig godt valg hvis du ønsker et gulv med så lidt vedligeholdelse som muligt og som samtidig er super nemt at få rent.

På badeværelser kommer der hurtigt kalk og det kan der også komme på et epoxygulv. Her kan du lave 1 liter varm vand og 250 ml eddike. Skur let og forsigtigt på overfladen uden at gå hårdt til værks og lave ridser. Efterfølgende kan du vaske efter med sæbevand og skylle det hele væk med almindelig vand, det skulle gerne fjerne kalk fra gulvet.

Kan et epoxygulv tåle gulvvarme?

Det kan det sagtens. Det er altid behageligt at stige ud af et varmt bad og så komme ud på et varmt gulv. Så hvis du allerede har gulvvarme under betongulvet, så er det kun en fordel, da du ikke skal have brækket gulvet op og lagt varme først.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Fagtilbud.dk