Epoxy i Køkkenet – Er det en holdbar løsning?


Er du igang med at renovere det gamle køkken og drømmer du i den forbindelse om at få lagt et nyt, flot og moderne gulv, så kommer du ikke udenom epoxy. Gulvet har på det seneste været en af de mest populære løsninger i danskernes hjem og det er der god grund til. Her kan du læse meget mere om fordele ved at have et epoxygulv i køkkenet og hvad du skal være opmærksom på.

Epoxygulve er ofte brugt i industrien såsom slagterier, kantiner, restauranter, cafeer, fabrikker, bagerier og industrielle køkkener. Det skyldes ikke mindst den høje hygiejne som et epoxygulv giver, der er ikke madrester og andet som kan sætte sig fast i fugerne og så er epoxygulve yderst nemme at rengøre.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Fordele ved epoxy i køkkenet

 • Spar tid på rengøringen – Epoxygulve er utrolig nemme at rengøre og du skal derfor ikke være bange for hvorvidt dine gæster eller dine børn spilder på gulvet. En karklud kan klare stort set alle typer af pletter.
 • Ekstremt holdbart og lang levetid – Epoxygulve er ofte anvendt i industrien fordi de har en høj holdbarhed og kan tåle stor belastning. Så hvis du leder efter et gulv til køkkenet der kan holde i mange år frem, så er epoxy et godt valg.
 • Undgå beskidte fuger – Det kan ikke undgås at man spilder væsker, madrester og andet i et køkken, med et fugefrit gulv sætter det sig ikke i nogle fuger, hvilket gør gulvet hygiejnisk. Det samme gør sig gældende med fliser, sten og klinker.
 • Let at vedligeholde – Epoxygulve er lette at vedligeholde, de kræver ikke meget andet en fugtig klud og så kan du stort set få alt af.
 • Hygiejnisk – I og med at der ikke er fuger, så er det hygiejnisk og du undgår derfor også diverse bakterier i køkkenet. Dette er en af grundende til at mange bagerier, erhvervskøkkener, restauranter, majerier, slagterier og skoler vælger epoxy som gulvløsning.

Læs vores komplette guide til epoxygulv.

Hvad koster det?

For at en fagmand kan beregne en pris på dit nye epoxygulv i køkkenet er han først og fremmest nødt til at kende til en del til hvad jeres specifikke krav og ønsker er. Han vil med garanti stille disse spørgsmål:

 • Hvor mange kvadratmeter er køkkengulvet?
 • Hvilket gulv ligger der nu?
 • Hvad er standen på det nuværende gulv?
 • Er der andet arbejdet der skal udføres samtidig?
 • Skal det gamle gulv brækkes op?
 • Ønsker i også tilbud på renovering af køkkenet?
 • Hvor i landet skal arbejdet udføres?
 • Hvornår ønsker i at arbejdet skal igangsættes?
 • Skal gulvet gøres skridsikkert?

Som udgangspunkt skal du budgettere med 500-750 kroner per kvadratmeter, men som sagt der er mange faktorer der spiller ind. Et mindre køkkengulv vil have en anden pris en et stor erhvervskøkken per kvadratmeter. Lad os antage at du har et normalt køkken på 15 kvadratmeter, med en pris på 500 kroner per m2, vil det blive 7500 kroner.

Andre gulvtyper til køkkenet

Der findes rigtig mange typer af gulve som passer til et køkken, her giver vi dig en hurtig gennemgang til nogle af de mest typiske gulve i køkkenet.

Vinyl – Vinylgulve er ofte brugt i køkkener, du skal dog være opmærksom på reglerne for hvor varmt vinylgulve må blive hvis du har gulvvarme. Det er en billig løsning, det er nemt at rengøring, der er ingen samlinger og så kan det holde til familiens daglige slid.

Trægulve – Trægulve er utrolig flot, men hvis ikke overfladen er eksempelvis lakeret, så kan det kræve meget vedligeholdelse og rengøringen kan blive et mareridt.

Linoleum – Linoleumsgulve er ligesom vinyl en billig løsning, det er et flydende materiale der er behageligt at gå på, let at rengøring og her er der heller ingen fuger. Læs mere om linoleumsgulve.

Laminat – Laminatgulve eller også ofte kendt som klikgulve er utroligt nemme selv at ligge, det kan ligges ovenpå et eksisterende gulv og tager ikke mange timer. Velegnet til køkkener.

Lamel – Lamelgulve er en hård gulvtype, det vil sige at det kan slibes, poleres og vedligeholdes og dermed fremstå som nyt. Det er let at ligge et lamelgulv og noget du sagtens kan gøre selv.

Fliser – Fliser er ofte en rigtig god løsning i køkkener, du skal dog være opmærksom på fugerne, fliserne kan knække og de kan samle madrester. Udover det så er et flisegulv altid flot.

Klinker – Med et klinkegulv skal du være opmærksom på det samme som med et flisegulv, nemlig at fugerne kan være uhygiejniske i et køkken. Så hvis du vælger klinker, så hav en god rutine med at vaske og rengøre dem ofte.

Sten – Et stengulv kan være rigtig flot, du kan få sten i alle mulige farver og former, i mosaik eller hvad du ønsker, der er ingen grænser for hvad man kan lave med sten.

Beton – Flere og flere vælger at få et helt råt betongulv i køkkenet og dermed opnå et mere industrielt look. Betongulve kan ligeledes slibes, renoveres, poleres og vedligeholdes og fremstå flotte konstant. Læs mere om betongulv.

Hvor lang tid tager det at lave?

Det kommer meget an på hvordan standen på det nuværende gulv er, er der eksempelvis skader, huller og andet der skal repareres og renoveres først, eller er det lige til at gå igang.

Et mindre køkkengulv med epoxy kan dog ofte laves på en dag eller to. Der kan også være forskellige tørretider på epoxy, så når du har fortalt din fagmand præcis hvad du ønsker at få lavet, så kan du spørge ind til en tidshorisont.

Er epoxy farligt og sundhedskadeligt?

Der findes forskellige former for epoxymaling, men fælles er at de i sin størknede form ikke er giftige og sundhedsskadelige før hverken, børn, voksne eller dyr. Det er et typisk spørgsmål som vi ser meget, men der er intet at være bange for. Nogle typer epoxy skal dog laves af fagmand som har et gyldigt epoxy certifikat.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Fagtilbud.dk