Hvordan renser jeg skimmelsvamp i køleskabet?

Hvordan renser jeg skimmelsvamp i køleskabet?

Der kan hurtigt opstå skimmelsvamp og mug i et køleskab, hvis det har opbevaret gamle madvarer eller du bare ikke har gjort det rent i meget lang tid.

I denne artikel giver vi dig et par gode råd til hvordan du kommer skimmelsvampen til livs, hvad farene er ved et beskidt køleskab og hvordan holder det rent i fremtiden.

Derfor kommer der skimmelsvamp i køleskabet

Der kan være flere grunde til at du pludselig opdager skimmelsvamp i dit køleskab. Den mest typiske er at du har haft nogle madvarer bagerst inde i køleskabet, som er blevet gamle og begyndte at rådne.

Svampene kan derefter forplante sig til indervæggene i køleskabet og leve godt af det fugtige miljø, når du opdager skimmelsvampene skal du reagere hurtigt og få smidt alt ud i køleskabet der kan være berørt at svampene.

En anden måde de kan opstå på er at du har været på en længere ferie og glemt noget inde i køleskabet, der skal ikke meget til før svampene kan begynde at gro, det er de mest typiske årsager til skimmelvækst.

Sådan fjerner du skimmelsvamp i køleskabet

Det er forholdsvist lige til at fjerne skimmelsvamp fra køleskabet. Er det et mindre område, kan du vaske det ned med en klud og godt med rodalon. Vask altid efter med koldt vand.

Det er altid vigtigt at du bruger handsker når du bruger rodalon, det kan virke irriterende på huden. Husk også at vaske både hænder og handsker godt efter brug.

Sådan rengører du dit køleskab

Tidsforbrug: 30 minutter.

 1. Tøm køleskabet

  Første trin er at tømme køleskabet, en god ide er at komme madvarer i en køletaske eller frostboks. Det gælder især for majeriprodukter og kød som ikke har godt af at stå ude i stuetemperatur.

 2. Vask køleskabet af

  Vask køleskabet af både udvendigt og indvendigt med opvaskemiddel. Husk også altid at vaske alle sæberester af med koldt vand.

 3. Husk de små steder

  Husk også at rense fugen i køleskabet, det kan gøres med en vatpind.

 4. Fjern is ved køleelementet

  Et køleskab bruger langt mere strøm end normalt, hvis køleelementet er iset til. Derfor bør du lade køleskabsdøren stå åben indtil isen er smeltet. Husk at få alt spildvand ud af køleskabet.

 5. Tænd for køleskabet igen

  Når hele køleskabet er blevet gjort rent, så tænd igen for strømmen og luk døren.