Kan jeg male ovenpå skimmelsvamp?

Kan jeg male ovenpå skimmelsvamp?

Spørgsmål til brevkassen: Nu har jeg læst lidt rundt på jeres side, der er dog et spørgsmål jeg ikke helt har fået afklaring på. Jeg har en væg, som er ramt af mindre plamager af skimmelsvamp. Min økonomi er ikke den bedste, kan jeg ikke bare male ovenpå det område som er ramt af skimmelsvampen og fugtproblemerne?

Det kan måske lyde som en hurtig og effektiv løsning, blot at male ovenpå skimmelsvamp, men sandheden er at svampen kan nyde godt af de kemikalier der er i malingen og muligvis sprede sig yderligere med tiden. Der er altså ingen garanti for at du slår skimmelsvampen ihjel og det er dermed blot en hurtig og kosmetisk løsning, som ikke udbedre skaden.

Istedet bør du hurtigst muligt få nogle fagfolk ud og kigge på opgaven og give deres besyv på hvorfor du har skimmelvækst og hvordan det fjernes. Når skimmelsvampen er væk, så kan du selvfølgelig male de rum som er ramt.

Sørg for at kontakte et firma der har specialisteret sig i fjernelse af skimmelsvamp så hurtigt som muligt, det er sundhedsskadeligt at bo i et hus eller lejlighed med skimmelsvamp, så jo hurtigere du får styr på problemet og årsagen til skimmelsvampen, jo bedre.

Tip: Husk at holde så godt et indeklima i boligen som muligt, luft ud dagligt og hvis der er fugt eller kondens på vinduer og vindueskarme, skal det selvfølgelig tørres af.

Skimmelsvamp og fugt har det med at danne sig i rum hvor der er dårligt indeklima og meget fugt. Derfor ses det ofte på badeværelset, hvor der helt naturligt er meget fugt. Sørg for at åbne vinduer så fugten kan komme ud og invester i et godt ventilationssystem hvis det ikke er nok. Skimmelsvampen sætter sig også ofte i fuger på badeværelset, derfor er det en god ide altid at holde fliser og overflader tørre.

Vi ser også ofte at mange tørrer deres vasketøj indenfor, specielt om vinteren, hvor tøjet ikke kan hænge ude. Her skal du igen sørge for at lufte godt ud og holde et godt indeklima.

Køb skimmelhindrende maling

Der kommet hele tiden nye produkter på markedet og skimmelhindrende maling er et af dem. Det er en speciel type maling, som kan holde væggene tørre og dermed for svampene ikke noget vand og dermed kan de heller ikke leve.

Der findes mange forskellige produkter på markedet, det kan derfor være lidt af en jungle hvad man skal vælge. Den bedste løsning er at spørge den lokale farvehandel til råds og få dem til at guide dig så godt muligt.

Få en fagmand ud

Vi ved godt at du skriver, at din økonomi ikke er den bedste lige her og nu. Men det kan godt betale sig at få en fagmand ud og gennemgå problemet for dig. Hvis først svampen spreder sig, kan det på sigt blive rigtig bekosteligt, og glem heller ikke de sundhedsmæssige følger der er ved at bo i et skimmelramt hjem.

Vi råder dig til at bruge servicen 3byggetilbud.dk, her kan du oprette en opgave og indenfor 24 timer, får du 3 tilbud fra lokale fagfolk. Det er en hurtig og nem måde at finde den billigste løsning og servicen er ganske gratis for dig.