Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Er betongulve velegnede til badeværelser?

Der kan være mange forskellige årsager til, at man på et tidspunkt står overfor at skulle finde den helt rigtige type gulvbelægning til et badeværelse. I sin søgen på inspiration og informationer omkring forskellige typer gulvbelægninger, er der særligt et forhold der er vigtigt at huske at have med i sine overvejelser. 

Dette vigtige forhold, drejer sig om selve gulvkonstruktionen i et badeværelse, der som udgangspunkt konstrueres af enten tunge eller lette materialer. Sådanne tunge materialer er blandt andet beton.

Det er hertil væsentligt at bide mærke i, at tunge gulvkonstruktioner har en overvejende mindre risiko for at der dannes fugt- og/eller vandskader, i forhold til hvilken risiko der er forbundet med forholdsvis lette gulvkonstruktioner.

Det vil således altid være at foretrække at gå efter en forholdsvis tung gulvkonstruktion til et badeværelse, men på grund af den samtidig medfølgende tungere vægt vil det ikke altid være muligt at anvende en tung gulvkonstruktion. 

Hvorvidt betongulve er velegnede til badeværelser, er således svært at svare entydigt på. Hvis bygningens konstruktion kan holde til og dermed tillader at anvende en tung gulvkonstruktion som for eksempel beton, vil dette altid kunne anbefales.

Dertil er det dog ofte også et spørgsmål om smag og behag, da det ikke er alle der foretrækker den grålige farve som et betongulv giver, såfremt man ikke vælger at male betongulvet.  

Er betongulve glatte og dermed farlige på badeværelset?

Man vil måske spørge sig selv, om betongulve let bliver glatte på grund af for eksempel vand, og om beton dermed er en farligere form for gulvbelægning til et badeværelse. I forbindelse hermed er det værd at påpege den mere rug overflade, som et betongulv bringer.

Denne ru overflade medvirker blandt andet til at skabe et badeværelsesgulv der både er slidstærk og robust, hvilket gør at et betongulv ikke er glat at træde rundt på med våde fødder. Med andre ord kan du med god samvittighed trygt vælge et betongulv i badeværelset. 

Er betongulve kolde at gå på?

Som enhver type gulvbelægning, er der visse fordele og ulemper forbundet med at vælge en betonbelægning som gulv på sit badeværelse. En af de hertil mindre heldige forhold, som et sådant betongulv bringer med sig, er at beton materialer ikke holder særlig godt på varme.

Med andre ord, vil man således kunne opleve, at gulvet hurtigt kan føles koldt at gå rundt på, hertil særligt i de køligere vintermåneder. 

En måde hvorpå man kan komme dette problem med kolde betongulve til livs, er blandt andet ved at installere gulvvarme i betonbelægningen, for således at skabe en indefra kommende varme.

På denne måde bliver det muligt for betongulvet at holde bedre på varmen, da varmen ikke kun kommer oppe fra, men også nede fra. En anden mulighed er naturligvis også at dække mere eller mindre hele gulvet til med et gulvtæppe, men da det primære fokus er på betongulve på badeværelser her, vil det næppe være anbefalelsesværdigt at beklæde hele betongulvet med et gulvtæppe. Almindelige bademåtter vil derimod være aldeles brugbare. 

Hvor lang tid tager det at støbe et betongulv på badeværelset?

Hvis man har besluttet sig for et betongulv på badeværelset, vil man formentlig også begynde at gøre sig tanker om, hvor lang tid det tager at støbe et sådant betongulv. Det er hertil ingen hemmelighed, at støbningen af et betongulv er forholdsvis længere proces at komme igennem, men som der bestemt er besværet værd. 

Først og fremmest skal man afsætte en god portion tid til selve klargøringen og forberedelserne til selve støbe delen. Hertil skal man som minimum forvente at selve støbe arbejdet vil tage en dag at udføre.

Dette kommer dog meget an på hvor mange kvadratmeter man har at gøre med, samt hvor mange mennesker man er til at udføre arbejdet. Når selve støbe delen er overstået, tager det som udgangspunkt et døgns tid for betonen at hærde rent overflademæssigt.

At betonen er overflade hærdet, betyder dog ikke at betongulvet er fuldstændigt tørt. Man plejer hertil at sige, at en god tommelfingerregel er, at den komplette tørretid for et sådant betongulv er omkring 28 dage. 

I forbindelse hermed, er det værd at understrege, at det altid kan anbefales at lade en fagkyndig indenfor området udfører arbejdet for sig. Årsagen hertil er at det kræver en vis faglighed at nå i mål med et godt resultat af et ny-støbt betongulv.

Er man således helt uerfaren indenfor området, kan man let komme til at gøre mere skade end gavn undervejs i processen.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.