Der er ikke noget værre end at opdage, at vaskemaskinen har stoppet midt i programmet, især når du har travlt med at få tøjet vasket.

Men før du begynder at overveje at købe en ny vaskemaskine, er det værd at kontrollere nogle enkle ting, der kan være årsagen til problemet. Læs videre for at finde ud af, hvordan du kan løse problemet med din vaskemaskine.


100% Gratis & uforpligtende.


1. Tjek strømforsyning og stik

Det første trin i at løse problemet med en vaskemaskine, der stopper midt i programmet, er at kontrollere strømforsyningen og stikket. Du skal sikre dig, at vaskemaskinen er korrekt tilsluttet en fungerende stikkontakt.

Hvis stikkontakten er i orden, kan du kontrollere, om der er strøm i stikket ved at tilslutte et andet elektrisk apparat. Hvis der er strøm i stikket, kan du fortsætte til næste trin.

2. Tjek vandforsyning

Næste trin er at kontrollere vandforsyningen til vaskemaskinen. Du skal først kontrollere, om vandhanen er åben og vandforsyningen fungerer. Hvis vandforsyningen fungerer korrekt, kan du kontrollere, om vandtilførselsslangen er beskadiget eller tilstoppet.

En beskadiget eller tilstoppet vandtilførselsslange kan medføre, at vaskemaskinen stopper midt i programmet.

3. Tjek forhindringer i tromlen

Hvis vandforsyningen er i orden, kan du fortsætte med at kontrollere tromlen for eventuelle forhindringer. Fjern eventuelle genstande, der kan blokere tromlen, såsom mønter eller tøjstumper.

Kontroller også, om tromlen drejer frit. Hvis der er en genstand, der blokerer tromlen, kan det medføre, at vaskemaskinen stopper midt i programmet.

4. Tjek pumpefilteret

Pumpefilteret fjerner snavs og hår fra vandet, inden det pumpes ud af vaskemaskinen. Hvis pumpefilteret er tilstoppet, kan det medføre, at vaskemaskinen stopper midt i programmet.

For at kontrollere pumpefilteret skal du først slukke og frakoble vaskemaskinen. Find pumpefilteret på vaskemaskinen – det er normalt placeret på bunden eller bagsiden af maskinen. Brug en skruetrækker eller mønt til at åbne pumpefilteret.

Lad vandet løbe ud i en skål eller en spand, indtil der ikke kommer mere vand ud. Rens derefter pumpefilteret grundigt for snavs og hår. Kontroller også, om pumpen og slangen er tilstoppede.

5. Tjek om lågen lukker tæt

kontroller om døren til vaskemaskinen lukker tæt, og at låsen fungerer. Dette er vigtigt, da en løs dør eller en defekt lås kan medføre, at vandet ikke holdes inde i vaskemaskinen, hvilket kan føre til, at vaskemaskinen stopper midt i programmet.

Før du kontrollerer døren, skal du slukke og frakoble vaskemaskinen. Åbn døren til vaskemaskinen og kontroller, om der er noget, der blokerer døren eller døråbningen. Fjern eventuelle hindringer, og luk derefter lågen igen. Sørg for, at døren lukker tæt og at låsen fungerer.

6. Kontroller for et defekt varmelegeme

Hvis ingen af ​​de tidligere trin har hjulpet, kan du kontrollere varmelegemet. Kontroller, om varmelegemet er beskadiget eller defekt. Du kan kontrollere, om varmelegemet er tændt og fungerer korrekt ved at kontrollere, om vandet opvarmes korrekt under vasken.

Hvis varmelegemet er defekt, kan det medføre, at vaskemaskinen stopper midt i programmet. Hvis du mistænker, at varmelegemet er problemet, bør du kontakte en autoriseret service tekniker for at få yderligere hjælp og rådgivning.

7. Kontroller termostaten

Hvis varmelegemet ikke er problemet, kan du kontrollere termostaten. Kontroller, om termostaten fungerer korrekt, og om den måler temperaturen korrekt.

En defekt termostat kan medføre, at vaskemaskinen stopper midt i programmet. Hvis termostaten er defekt, bør den udskiftes af en autoriseret service tekniker.

8. Kontroller timeren

For at kontrollere timeren skal du slukke og frakoble vaskemaskinen. Find timeren på vaskemaskinen, som normalt er placeret i kontrolpanelet på forsiden af maskinen. Kontroller, om timeren fungerer korrekt, og om den er sat til det rigtige program.

Hvis du er i tvivl om, hvordan timeren fungerer, kan du tjekke brugsanvisningen eller kontakte en autoriseret service tekniker.

Forebyggelse af problemet

  • Fjern altid eventuelle fremmedlegemer fra tøjet, før du vasker det. Mønter, småsten og andre fremmedlegemer kan beskadige vaskemaskinen og medføre, at den stopper midt i programmet.
  • Brug kun den mængde vaskemiddel, som er anbefalet i brugsanvisningen. Brug ikke for meget vaskemiddel, da det kan medføre skum i maskinen og forårsage problemer.
  • Rens pumpefilteret mindst en gang om året for at forhindre tilstopning og andre problemer. Du kan også rengøre tromlen og gummikanten omkring døren for at fjerne snavs og bakterier.
  • Følg altid instruktionerne i brugsanvisningen, når du bruger vaskemaskinen. Brugsanvisningen indeholder vigtige oplysninger om, hvordan du bruger vaskemaskinen korrekt og sikkert.

Hvis din vaskemaskine stopper midt i programmet, kan det være frustrerende og besværligt. Ved at følge disse trin og tips kan du imidlertid løse problemet og forebygge fremtidige problemer med vaskemaskinen.

Husk altid at slukke og frakoble vaskemaskinen, før du går i gang med at løse problemet, og kontakt en autoriseret service tekniker, hvis du er i tvivl eller har brug for yderligere hjælp og rådgivning.


100% Gratis & uforpligtende.