Hvis din vaskemaskine hopper og ryster under vask, kan det være både irriterende og skadeligt for maskinen. Heldigvis er der nogle enkle trin, du kan tage for at løse dette problem. Læs videre for at lære, hvordan du undgår en hoppende og rystende vaskemaskine.


100% Gratis & uforpligtende.


1. Fjern transportbeslagene

Når du modtager en ny vaskemaskine, er der ofte transportbeslag monteret på bagsiden for at beskytte maskinen under transporten. Før du kan bruge din nye vaskemaskine, er det vigtigt at fjerne disse transportbeslag. Dette skal gøres i henhold til brugsanvisningen eller installationsvejledningen, der fulgte med maskinen.

Transportbeslagene kan være forskellige afhængigt af mærke og model, men typisk vil de bestå af stål- eller plastikklips, som holder tromlen på plads under transporten. Hvis disse klips ikke fjernes, kan de forårsage, at vaskemaskinen hopper og ryster under brug, da tromlen vil være låst fast.

For at fjerne transportbeslagene, skal du først sikre dig, at vaskemaskinen er slukket og frakoblet fra strømforsyningen. Derefter skal du finde de steder på bagsiden af maskinen, hvor transportbeslagene er fastgjort, og løsne klipsene ved at trykke dem ind eller dreje dem. Følg instruktionerne i brugsanvisningen eller installationsvejledningen nøje for at sikre, at du fjerner transportbeslagene korrekt.

Når alle transportbeslagene er blevet fjernet, skal du forsigtigt vippe vaskemaskinen frem og tilbage for at sikre dig, at der ikke er flere fastgjorte dele.

2. Kontroller, at vaskemaskinen er i vater

For at forhindre din vaskemaskine i at hoppe og ryste under brug, er det vigtigt at sikre, at den står i vater. Dette kan gøres ved at placere en vaterpas på toppen af maskinen og justere fødderne, indtil maskinen står i vater.

Hvis det viser sig, at maskinen hælder til den ene side, skal du justere de justerbare fødder, der er placeret under maskinen. Du kan justere disse fødder ved at dreje dem med uret eller mod uret, afhængigt af hvilken side du vil hæve eller sænke.

Når du har justeret fødderne, kan du igen placere vaterpasset på toppen af maskinen for at kontrollere, om den nu står i vater.

3. Er maskinen placeret på et fast plant underlag?

Hvis du har træ- eller laminatgulv, kan det være en god idé at overveje at afstive gulvet med en multiplex-plade. Dette skyldes, at træ- eller laminatgulve ofte har en tendens til at fjedre for meget, hvilket kan forstærke driftslyden fra vaskemaskinen.

Ved at afstive gulvet med en multiplex-plade, kan du skabe mere stabilitet i gulvet, og dermed mindske mængden af støj og vibrationer, der overføres fra vaskemasinen.

4. Fordel tøjet jævnt

Hvis tøjet ikke er fordelt ordentligt, kan det skabe ubalance i tromlen og dermed forstyrre vaskemaskinens balance. Dette kan forårsage ujævn vask og i nogle tilfælde også skade på vaskemaskinen.

Sørg for ikke at overfylde maskinen, da dette også kan skabe ubalance og problemer under vasken. Derfor anbefales det altid at tage sig tid til at fordele tøjet jævnt, inden du starter vaskemaskinen. Dette vil sikre, at din vaskemaskine fungerer korrekt og at dit tøj vaskes jævnt.

5. Kontroller at slanger ikke berører maskinens bagside

Når du får monteret din vaskemaskine, skal du sørge for, at slanger og ledninger ikke rører maskinens bagside. Dette kan nemlig skabe vibrationer og støj under brug, som kan være både irriterende og skadelige for maskinens ydeevne.

Tjek derfor, at slangerne og ledningerne er korrekt placeret og ikke er i vejen.

6. Kontroller maskinens kar og tromle

Det sidste punkt er at kontrollere maskinens kar og tromle. Det kan gøres uden tøj i maskinen ved at dreje tromlen manuelt med hånden. Hvis du kan høre en høj rumlende eller metalisk lyd, når du drejer tromlen, kan det indikere, at der er et problem med maskinen, såsom defekter eller løse dele, og i så fald skal du kontakte en tekniker for at få maskinen undersøgt og repareret.

Det er vigtigt at sørge for, at maskinen fungerer korrekt, da en defekt vaskemaskine ikke kun kan føre til dårligt vaskeresultat, men det kan også medføre risiko for skade på maskinen eller endda personskade. Derfor anbefales det at udføre denne kontrol jævnligt for at sikre, at maskinen fungerer optimalt og uden fejl.

HUSK:
Husk at overholde maskinens maksimale belastningskapacitet og at vedligeholde din vaskemaskine regelmæssigt for at sikre optimal ydeevne og forhindre skader eller fejl.


100% Gratis & uforpligtende.