Har du en gammel stuk, som du gerne vil have fjernet, men er du i tvivl om hvorvidt man kan gøre det selv og hvordan man gør det uden at ødelægge vægge og lofter. I denne guide viser vi dig hvordan du kan fjerne stukken, læs med.


Få 3 tilbud på nedrivningsarbejde

Skal du bruge en fagmand, så kan du her indhente tilbud og sammenlige priser, helt gratis.


GØR DET SELV GUIDE

Her er hvad du skal bruge: Murerbalje til affald, støvsuger, hjelm, arbejdshandsker, sikkerhedsbriller, støvmaske, hobbeykniv, brækjern, hammer og mejsel.

1. Beskyt gulvet mod nedfald

Det første du skal gøre er at sørge for at beskytte gulvene, da der vil komme nedfald. Vi anbefaler at du ligger et blødt underlagt af tæpper, eller håndklæder og et overslag såsom plastikfolie eller en pressening som kan bruges til at fange nedfaldet.

2. Tag beskyttelsesudstyr på

Når du arbejder med nedrivning er det altid vigtigt at du ikke tager nogle former for risiko, tag beskyttelsesbriller, handsker, hjelm og støv maske på.

3. Snidt med en hobbykniv langs top og bund

Alt efter hvilken slags stuk der er tale om, kan du snidte med en hobbykniv langs toppen og bunden, så du skaber mere plads til at komme ind med enten mejsel eller kojern. Du bør også skære stukken på tværs, så du tager mindre stykker ned af gangen.

4. Brug mejsel eller brækjern

Er det en gips stuk, så kan det være nødvendigt at bruge en mejsel og banke sig igennem, stykke for stykke, det er en langsommelig proces da der også skal tage hensyn til væggene og lofterne.

Er det en nyere stuk af træ eller plastik, så bruge du kunne fjerne stukken med et koben, det er noget nemmere end at fjerne en stuk af gips.

5. Fjern nænsomt stukken

Tag stukken ned i små stykker, så er det både nemmere at håndtere og at bortskaffe senere. Vi anbefaler dig at have nogle murerbaljer stående som du kan smide affaldet direkte i og så have noget hjælp fra familie, venner eller bekendte til at bære affaldet ud på traileren.

6. Bortskaf affaldet

Når du er færdig og har fjernet hele den gamle stuk, så skal du blot bortskaffe alt affaldet korrekt. En stuk går som almindeligt byggeaffald og kan dermed køres på den lokale genbrugsstation, så længe der er mindre end et ton. Læs vores guide til bortskaffelse af byggeaffald.


Få 3 tilbud på nedrivningsarbejde

Skal du bruge en fagmand, så kan du her indhente tilbud og sammenlige priser, helt gratis.