Køkkenet er et af de steder i hjemmet, hvor man kan blive ved med at gøre rent og ligeså snart man er færdig så er køkkenet beskidt igen. Kender du til det, så vil du sikkert også gerne vide hvordan du foretager vedligeholdelse af køkkenskabe og køkkenlåger, så de både er flotte og rene, men også holder i længst muligt tid.

HURTIG OPSUMMERING

  • Til rengøring af køkkenlåger anbefales det at bruge en let fugtig klud og et par dråber opvaskesæbe.
  • Det kan være en god ide at gå langt uden om de hårde kemikalier når lågerne skal vedligeholdes og rengøres.
  • Du bør heller ikke bruge for meget vand, da det kan give vandskader og skimmelsvamp i køkkenskabe og låger.

GØR DET SELV GUIDE

1. Foretag jævnlig rengøring

Den bedste måde at vaske og vedligeholde dine køkkenlåger og køkkenskabe er ved at udngå hårde kemikalier og andet som kan ødelægge mere end det gavner.

Vores anbefaling er at bruge varmt vand og et par dråber opvaskemiddel, kludden må aldrig blive for våd, så vrid den godt op inden du bruger den.

2. Undgå hårde kemikalier

Uanset hvilken type af køkkenkåger og skabe, der er tale om, så bør du gå langt uden om de meget hårde kemikalier såsom klorin og amoniak. Som du kan læse ovenfor så anbefaler vi blot varmt vand og et par dråber af opvaskemiddel.

Ligeledes bør du undgå at bruge ståluld eller skuresvampe, da de kan ridse overfladen.

3. Hold dine køkkenlåger fri fra støv

Hvis du ønsker at dine låger skal holde så længe som muligt, så bør du holde dem frie fra støv, det kan gøres ved at du vasker dem ned, men det kan også gøres med en støvkost eller med mikrofiber klude.

Ikke nok med at det forlænger lågernes levetid, så er det også godt for indeklimaet og familiens sundhed at der ikke er for meget støv i hjemmet.

4. Fjern fedt og snavs

Vi kender allesammen til det, der kommer hurtigt fedt allesteder i et køkken, det kan ikke undgås, du bør du være god til at vaske det ned og fjerne fedtet hurtigst muligt, da det ellers kan lave fedtpletter på lågerne.

5. Undgå vandskader

Når du renser og vasker dine køkkenlåger, så er det vigtigt at du ikke bruger for meget vand i kluden, da det kan ødelægge træet og senere kan det give problemer med fugt og skimmelsvamp. Sørg derfor altid at vride din klud godt op, så det er tæt på tør.


SPØRGSMÅL & SVAR

Hvordan rengører jeg malede køkkenlåger?

Når du har malet dine køkkenlåger, så vil du selvfølgelig gerne have at de fremstår så flotte som muligt, den bedste måde at rengøre dem på er ved at bruge lidt varmt vand og et par dråber opvaskemiddel.

Husk at læse vores store guide til hvordan man maler køkkenlåger, her viser vi dig trin for trin hvordan du kan forvandle dine gamle låger, til et helt nyt køkken.

Hvordan rengører jeg lakerede køkkenlåger?

Det er nemt at rengøre og vedligeholde lakerede køkkenlåger, lakken har nemlig en overflade som kan tåle slid og som nemt kan tørres af. Igen brug kun lidt varmt vand og et par dråber opvaskesæbe på en klud og rens området.

Overvejer du at forny køkkenet, så kan du læse vores store guide om hvordan du selv kan foretage lakering af dine køkkenskabe og hvad du skal være opmærksom på i den proces.

Hvad gør jeg hvis mine køkkenlåger er ramt af fugt og skimmelsvamp?

Hvis du er ramt af fugt i dine køkkenskabe, så bør du hurtigst muligt finde frem til hvorfor fugten kommer, er det et problem med vandhanen eller opvaskemaskinen, så bør du kontakte en vvs mand, så hurtigt som muligt.

Kommer du ikke fugten til livs og finder årsagen, så vil fugten med tiden blive til skimmelsvamp og der kan være både dårligt for helbredet og for boligen generelt.