Udskiftning af Køkkenlåger – Gør det selv guide


Ønsker du at opdatere og gøre det gamle køkken lidt mere indbydende og åbent, så har du måske også overvejet om det bedst kan betale sig at få et helt nyt køkken, eller blot udskifte de gamle køkkenlåger. I denne artikel har vi lavet en guide til hvordan du selv kan udskifte køkkenlågerne, læs med.

HURTIG OPSUMMERING

  • Inden du køber de nye køkkenlåger, skal du være sikker på at de er i samme mål og dimensioner.
  • Det er typisk billigere at renovere de gamle køkkenlåger, frem for at udskifte dem med nye.
  • Nye køkkenlåger kan koste mellem 150 kr. – 1.200 kr. pr. stk. Alt efter hvilket design og kvalitet der ønskes.

Få 3 tilbud fra professionele fagfolk

Skal du bruge en fagmand, så kan du her indhente tilbud og sammenlige priser, helt gratis.


GØR DET SELV GUIDE

1. Tag de gamle låger af

Start med at åbne dine låger og skrue dem af hængslerne. Du skruer lågerne af med en skruetrækker. Hvis de nye låger skal være af præcis samme mål, så gør du dig klogt i at måle præcist op hvor hængslerne har siddet på lågerne.

2. Mål lågernes dimensioner

Hvis du genbruger de gamle hængsler, så skal de nye låger være i præcis samme størrelse, så det hele passer sammen. Du kan gøre det ved at måle den præcise højde og bredde på køkkenlågerne.

3. Køb nye låger og hængsler

Du kan i alle byggemarkeder købe køkkenlåger i standard mål, her er der et stort udvalg af designs at vælge mellem. Er dit køkken et snedker køkken som ikke har standard mål, så er der nok ikke andet for end at du må have et firma til at lave lågerne i de præcise mål.

4. Bor nye huller i lågerne

De fleste nye køkkenlåger, der kommer i standard mål har forboret huller til hængslerne, det er dog ikke alle, men det er intet problem, for det er nemt at gøre selv. Mål op hvor de gamle hængsler sad og tegn et x, hvor der skal bores.

5. Monter de nye låger

Når du nu har boret hul i de nye låger, så er det bare med at få skruet de nye låger på. På de nye systemer er det ret lige til at sætte lågerne op når først hængslerne er sat i.


Få 3 tilbud fra professionele fagfolk

Skal du bruge en fagmand, så kan du her indhente tilbud og sammenlige priser, helt gratis.


SPØRGSMÅL & SVAR

Hvornår er det tid til at udskifte køkkenlågerne?

Hvis de gamle køkkenlåger er blevet brugt i mange år, så vil de være slidte og har tjent deres tid. Du bør kigge på dine køkkenlåger og selv vurdere om de kan reddes ved at male dem og sætte dem i stand, eller om de er så ødelagte at hellere vil have nogle nye.

Nogle nye køkkenlåger er en nem og billig måde at opdatere køkkenet på, som regel kan lågerne være slidte mens selve skabene er i god stand og dermed giver det mening blot at skifte lågerne.

Er det et svært gør det selv projekt?

Det sværeste ved at udskifte sine låger er at måle op korrekt så du er sikker på at hængslerne sidder korrekt og ikke skævt, derfor skal du være ekstra god til at have et system hvor du dokumentere alle opmålinger.

Hvis du kan få de samme låger fra den samme fabrikant, så vil arbejdet selvfølgelig være meget nemmere da alle mål er de samme.

Kan det bedst betale sig at udskifte eller renovere køkkenlågerne?

Det korte svar er, at det er billigere at istandsætte de gamle køkkenlåger og skabe end at udskifte dem. Men der er mange faktorer som spiller ind.

Er der tale om kvalitets køkkenlåger lavet af en snedker, så er det klart at det er billigere at sætte dem i stand end at købe nogle nye. Er der tale om nogle billige Ikea køkkenlåger, så er det ofte nemmere og billigere at skifte lågerne når de har tjent deres tid.

Er du interesseret i at skulle male eller istandsætte dine køkkenlåger, så har vi før lavet guides omkring maling af køkkenlåger, samt lakering af køkkenlåger.

Kan jeg få den samme låge?

Ja, det er meget muligt at du kan få den samme låge igen, især hvis det er fra en af de store køkkenfirmaer, så har de ofte et lager med låger i standard størrelser og farver som man kan købe.


Få 3 tilbud fra professionele fagfolk

Skal du bruge en fagmand, så kan du her indhente tilbud og sammenlige priser, helt gratis.


Fagtilbud.dk