Renovering af Epoxygulv – Så nemt er det


Du har endelig besluttet dig for at investere i et af de moderne epoxygulve, du har bestilt en gulvlægger og venter blot på at kunne se det færdige resultat. Gulvlæggeren kalder inden længe på dig, for at fortælle dig at gulvet er færdigt, hvortil du går med høje forventninger hen for at se det færdige resultat. Du har glædet dig til at se det færdige New York’er-inspirerede epoxygulv, men hvad er nu det du ser? 

Små plamager med bobler og huller/pin holes flere steder rundt på gulvet. Du spørger forsigtig gulvlæggeren om dette er meningen, hvortil gulvlæggeren forsikrer dig om, at dette er det bedste mulige resultat med udgangspunkt i den stand, som gulvet var i forinden. Men kan det virkelig passe? Eller har du rent faktisk ret til en renovering af det færdige resultat? 

Svaret er enkelt. I langt de fleste tilfælde vil du have mulighed for at kræve en renovering af epoxygulvet, da plamager af bobler og huller/pin holes, naturligvis ikke er hvad man kan forvente med et epoxygulv. Har du således været udsat for noget lignede, kan du med god grund læne dig tilbage og læse med her, hvor du forhåbentlig vil blive klogere på dine muligheder, for at kunne kræve en renovering af dit epoxygulv. 

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

OBS: * Alle priseksempler er vejledende *
Vi råder dig til at indhente flere tilbud hos lokale fagfolk, for at få et mere præcist estimat af prisen. Indhendt gratis tilbud her.


Bobler og huller/pin holes er ikke meningen 

Som det første, er det væsentligt at slå fast, at udbredte plamager af enten bobler eller huller/pin holes, eller evt. en blanding heraf, naturligvis ikke er meningen med et epoxygulv.

Der er imellem tiden et stigende antal, der udsættes for den oplevelse, at må tage til takke med et sådant gulv, samt en melding omkring, at det er hvad man kan forvente, med et gulv der er af så dårlig stand forinden.

Men dette er rent og skær en dårlig undskyldning, for ikke at kunne sit håndværk ordentligt. Hvilken stand selve gulvet er i forinden, har som sådan ikke noget med slutresultatet at gøre, så længe gulvlæggeren gør sit forarbejde ordentligt.

Priming er epoxybelægningens kernepunkt

Det er hertil ofte set, at selve priming før selve pålægningen af epoxybelægningen, ofte er djævlen til de frygtelige plager af bobler og huller/pin holes.

Med andre ord, er selve grundbehandlingen altså yderst vigtig at udfører korrekt for gulvlæggeren, da man ved en dårlig grundbehandling/priming, vil kunne risikere at der begynder at trænge luft op, hvilket til sidst skaber de små bobler og huller/pin holes i overfladen af epoxybelægningen under selve afhærdningen. 

Epoxymaling kræver en særlig hånd 

Har man derimod at gøre med et epoxygulv der er lavet af epoxymaling, vil man også kunne blive udsat for sådanne typer plamager, selvom man i udgangspunktet ikke behøver at anvende en epoxy primer ved epoxymaling.

Oplever man dog disse plamager ved brug af epoxymaling, kan selve forarbejdet i.fh.t. fjernelse af støv mm., være årsag til plagerne. Hertil kan det således være en fordel at gøre brug af en epoxy primer inden selve påførelsen af epoxymalingen, hvis man står med et udgangspunkt der ikke er det mest optimale, for således at sikre sig, at man undgår disse former for plamager med bobler og huller/pin holes.

Blanding af spartelmasse

En anden ret så velkendt årsag, til disse bobler og huller/pin holes, kan dog også være selve blandingen og blandingsforholdene af selve massen. Hertil tænkes der særligt i.fh.t. epoxybelægning.

Er man ikke nøje opmærksom på disse blandingsforhold, kan man altså let komme ud for at selve spartelmassen kun vil kunne blive udført ringe, og dermed frembringe særligt bobler i det færdige resultat.

Som tidligere benævnt, har selve rengøringen af gulvet, inden enten epoxymalingen eller epoxybelægningen pålægges, tilmed en særdeles stor betydning for det endelige resultat.

Hvad skal jeg gøre?

For at komme disse plamager med bobler og huller/pin holes til livs, er du i din gode ret til at kræve en renovering, for uanset hvad, er det ikke op til dig at klargøre det gamle gulv.

Hertil er det således gulvlæggerens opgave, at hhv. slibe gulvet til, rengøre det omhyggeligt, for til sidst at spartle gulvet med en nøje korrekt blanding af spartelmassen, førend at det vil være muligt, at kunne påfører epoxy forny, og samtidig opleve et bedre og ikke mindst tilfredsstillende resultat.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Fagtilbud.dk