Er det blevet tid til hovedrengøring i hjemmet og er du kommet i tvivl om hvordan du fjerner støv og skidt fra dine stukke i hjemmet, så har vi her lavet en nem guide så du kan få dem til at fremstå flotte igen.


Få 3 tilbud fra lokale fagfolk

Skal du bruge en fagmand, så kan du her indhente tilbud og sammenlige priser, helt gratis.


GØR DET SELV GUIDE

1. Sikkerheden kommer først

Da du vil komme til at arbejde med rengøringsmidler i højden, så er du nødt til at have helt styr på sikkerheden inden vi går i gang. Tag sikkerhedsbriller og handsker på.

Ligeledes hvis du skal arbjede på en stige, så sørg for at den står ordenligt på gulvet og at du har en til at holde den mens du renser stukken.

2. Støvsug stukken

Er det muligt for dig at nå op med en støvsuger, så er det en god ide, da det både går hurtigt og den vil tage det meste uden at støvet falder til jorden.

Pas dog på at du ikke stødder støvsugerhovedet ind i stukken for meget da den hurtigt kan tage skade.

3. Brug et teleskopskafte til højderne

Sidder stukken i en højdre hvor du ikke du kan nå op, så kan du bruge et teleskopskafte med kost eller klud og på den måde nå helt op i alle krogene.

4. Rens med et mildt middel

Når du rengører din stuk, skal du helst ikke bruge for voldsomme rengøringsmidler, jo mildere jo bedre. Tag en sprayflaske og fyld den med 4 tsk eddike og resten vand, derefter kan du vaske stukken med en mikrofiber klud.

5. Tjek gulvene og væggene

Når du renser dine stukke, så kan der falde støv ned på gulvet og væggene, derfor bør du altid tjekke og se om de også skal have en tur bagefter.


Få 3 tilbud fra lokale fagfolk

Skal du bruge en fagmand, så kan du her indhente tilbud og sammenlige priser, helt gratis.


SPØRGSMÅL & SVAR

Hvor ofte skal man rengøre stukken?

Du kan som ofte se når stukken har behov for at blive rengjort, der vil normalt sidde støv og spindelvæv, et godt udgangspunkt er at rengøre dem 1 gang om måneden, så er det nemmere at vedligeholde. Men intet har nogensinde taget skade af at blive renset oftere end dette.

Kan jeg bruge eddike til at rense stukken?

Ja, du kan godt bruge eddike til at rense en stuk, så længe det er blandt med rigeligt vand. Rengøringsmidler som eddike, opvaskemiddel og alkohold er altid godt til at rense diverse overflader i hjemmet.

Hvordan fjerner jeg spindelvæv fra stukken?

Spindelvæv kan altid være svære at håndtere da de ofte gemmer sig helt oppe i krogene, derfor anbefaler vi at du tager dem med en kost, en støvsuger eller med en fugtig klud. Læs også vores guide om maling af stuk.


Få 3 tilbud fra lokale fagfolk

Skal du bruge en fagmand, så kan du her indhente tilbud og sammenlige priser, helt gratis.