Rengøring og vedligeholdelse af epoxygulve


Et af de ret så anerkendte forhold ved epoxygulvene, er særligt deres lette måde at rengøre disse på. Uanset om du er en virksomhed, der er på udkig efter effektive rengøringsmetoder af dine epoxygulve, eller er en privatperson, der leder efter den hurtige måde at klare den daglige rengøring af gulvene på, når du samtidig har to små børn og et arbejde at passe ved siden af, vil du med garanti blive overrasket i denne artikel, over hvor let disse skønne epoxygulve er at rengøre og vedligeholde. Læn dig derfor blot tilbage, og forbered dig på at blive positivt overrasket. 

Vi råder dig til at indhente flere tilbud hos lokale fagfolk, for at få et mere præcist estimat af prisen. Indhendt gratis tilbud her.


Hurtig rengøring i hjemmet

Vi kender det efterhånden alle sammen godt. Vi er lige kommet hjem fra en lang arbejdsdag, og har nu hentet de små i børnehaven. Det er inden længe tid til at lave aftensmad, men du skal også samtidig nå at have vasket datterens gymnastik tøj til i morgen.

Du skynder dig at lave mad, sætter børnene i gang med at spise ved spisebordet, og skynder dig ud for at sætte en vask over, inden du går ind for at nyde måltidet med dem. Men pludselig hører du et brag ude fra vaskemaskinen af.

Du skynder dig ind i køkkenet, og ser at den mindste, ved et uheld, er kommet til at vælte glasset md saftevand, der nu drypper i en lige linje ned på gulvet. Du puster efterfølgende lettet, da du mindes om, hvor godt og let det er, at du valgte at få lavet et epoxygulv ude i køkkenet. Du henter gulvmoppen eller gulvkluden, og tørrer den spildte saftevand op med et snuptag. 

Med et epoxygulv, hvad enten der er tale om et epoxygulv med epoxymaling eller epoxybelægning, vil du med andre ord altså opleve, at gulvet er yderst hurtigt og let at aftørre og rengøre.

Hvad end du har en gulvmoppe eller guldklud i nærheden, vil du opleve af det spildte, f.eks. et glas saftevand, hurtigt vil lade sig suge op, da væsken ikke videre hægter sig fast til epoxygulvet.

Hertil anbefales det endvidere, at man gør brug af stærkere rengøringsmidler end højest nødvendigt, for således at skåne den elegante og skridsikre overflade bedst muligt. 

Effektiv rengøring i virksomheden

Står du derimod og har en virksomhed, hvor i bl.a. har fået lavet epoxygulve, vil du muligvis være på udkig efter en hurtig og effektiv måde, hvorpå du og dine medarbejdere kan rengøre disse epoxygulve.

Hertil kan i naturligvis også gøre brug af en gulvmoppe, men skulle i ønske en lidt mere effektiv måde, kan det særligt anbefales at anvende en gulvvaskemaskine, da man herved vil kunne spare en masse tid.

Det er dog vigtigt at huske, at man ikke bruge unødige stærke rengøringsmidler til rensning og rengøring af epoxygulvene, da dette ofte kan have en svækkende effekt på epoxygulvets ellers så skridsikre, holdbare og elegante overflade. 

Med et epoxygulv, hvad enten der er tale om et epoxygulv med epoxymaling eller epoxybelægning, vil du med andre ord kunne forvente, at gulvet er yderst hurtigt og let at aftørre og rengøre, uanset om denne rengøring foregår med gulvmoppe, klud eller gulvvaskemaskine.

Du vil således opleve, at pletter hurtigt vil lade sig opløse og suge sig op, da væsken ikke videre hægter sig fast til epoxygulvet.

Dette gælder naturligvis hvad end der er tale om værkstedets oliepletter eller mange malingspletter. Hertil er det endvidere vigtigt at huske på den førnævnte anvendelse af stærke rengøringsmidler, da man ved at bruge rengøringsmidler, som der er stærkere end højest nødvendigt, bl.a. kan være medvirkende til, at det ellers så elegante og skridsikre epoxygulv, vil få en overflade der er langt mindre modstandsdygtig overfor diverse former for spildte væsker, og således vil være mere modtagelig overfor blivende pletter. 

Endvidere er det dog også væsentligt at benævne samt bemærke, at der findes et utal af milde rengøringsmidler, som der tilmed indeholder en form for plejende film, som der hertil netop har til hensigt at beskytte epoxygulvets skønne overflade.

Disse typer af rengøringsmidler, anbefales hertil særligt til epoxygulve, som der dagligt udsættes for rengøring, som f.eks. i diverse virksomheder, da disse epoxygulve ofte er noget mere udsatte end epoxygulvene typisk er i de private hjem.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Fagtilbud.dk