Renovering af Faldstamme – Hvad koster det?


Skal du have renoveret den gamle faldstamme, så er du kommet til det helt rette sted, her kan du nemlig læse mere om arbejdsprocessen og ikke mindst finde frem til hvad det koster at få en fagmand til at udføre arbejdet.

Hvad koster renovering af faldstamme? Som udgangspunkt kan du godt budgettere med en pris mellem 15.000-40.000 kroner. Prisen afhænger af hvor omfattende arbejdet er.

OBS: * Alle priseksempler er vejledende *
Vi råder dig til at indhente flere tilbud hos lokale fagfolk, for at få et bedre og mere præcist prisestimat. Indhendt gratis tilbud her.


Hvornår skal faldstammen renoveres? 

Det er en god ide at være opmærksom på din faldstamme i forhold til, hvornår den har brug for en renovering. Der er en bestemt ting, som du kan tjekke, når du skal undersøge, om det er tid til en renovering eller eventuelt en udskiftning.

Du skal finde ud af, om der er mindre gennemtæringer eller utætheder tilstede i faldstammen. Hvis dét er tilfældet, ja så er det anbefalelsesværdigt at sætte en renovering i gang. Den kan du udføre selv, hvis du er gør det selv-typen – eller du kan få en professionel til at udføre opgaven mod betaling. På håndværker.dk kan du læse mere om hvor ofte faldstammer skal skiftes.

Hvis du er tvivl, om det er besværet værd at renovere, eller om det er tid til at udskifte  faldstammen med en en ny, så kan du tjekke om stammen er til at komme til i, i forbindelse med rengøring. Hvis rengøring er mulig, og at stammen ikke begynder at falde fra hinanden under arbejdet med at rense, så er alt fint, og der er ikke brug for at udskifte den.

Hvis faldstammen derimod virker skrøbelig og er svær at komme til i eller rengøre ordentligt uden at den får skader, så kan du med fordel begynde at overveje at få en frisk model ind. Læs mere om nedrivning af badeværelse her.

Må jeg selv renovere faldstammen? 

Det korte svar er ja. Hvis du har mod på det, så er du selvfølgelig velkommen til selv at give dig i kast med et renoveringsprojekt som dette. Husk at læse dig godt ind på, hvordan man udfører en renovering, hvis ikke du ved det i forvejen.

Du kan  nemt finde en guide eller en tutorial på nettet. Kombiner eventuelt én af hver, så du er sikker på at du kommer ordentligt ind i materialet. Sæt også godt med tid af. Når du endelig går i gang, hvorfor så ikke gøre arbejdet ordentligt.

På den måde går der længere, til du næste gang skal forholde dig til faldstammen derhjemme. Du kan også alliere dig med en professionel, som kan klare arbejdet for dig. Her er du sikker på, at renoveringen bliver udført med sikker hånd af en person, som har erfaring på feltet. På Xl-byg.dk, kan du læse mere om hvilke vvs-opgaver du selv må lave i hjemmet.

Kort sagt: Det er op til dig, om du  vælger at renovere din faldstamme selv, eller om du får en anden til  det. Vurder dine resurser (tid og penge) og din motivation op imod de muligheder der er for at betale sig fra det, og se, hvad der virker mest oplagt netop for dig. Læs mere om skimmelsvamp på badeværelset her.

Hvilke metoder er mulige i forhold til renovering af faldstammen? 

Skal din faldstamme renoveres, så er der to veje at gå: Du kan enten ringe til en håndværker – eller du kan give dig i kast med opgaven  selv. Vælger du at tage arbejdshandskerne på selv, så giver vi her et par gode informationer, som du kan bruge i forbindelse med opgaven. 

Grundideen med renovation af en faldstamme er, at stammen skal “fores” på ny. Foringen betyder, faldstammen får et lag indvendigt,  som gør, at den igen vil kunne holde tæt. Du kan vælge imellem tre  forskellige typer af foring.

Den første type kaldes for strømpeforing. Strømpeforing foregår ved, at et foringsprodukt bliver ført ind i stammen ved hjælp af trykluft. Når foringen er hærdet, bliver det til et selvbærende rør inde i faldstammen.

Den næste type hedder stram  foring. Stram foring foregår således at et plastrør sættes ind i  faldstammen. Derefter varmes det op og udvider sig indtil at det  sidder helt tæt ud til siderne af den eksisterende faldstamme.

Coating er den sidste metode vi præsenterer her. Denne metode foregår ved at en bestemt type plastik sprøjtes ud på indersiden af den eksisterende faldstamme. Plastikken bliver herved til en slags tynd “hud”, som tætner den gamle faldstamme. Læs mere om hvad du kan gøre når afløbet lugter her.


Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.


Fagtilbud.dk