Marmorgulv priser – Hvad koster et marmorgulv?

Overvejer du at få lagt et nyt og flot marmorgulv, så er det lidt ting du skal være opmærksom på. I denne artikel går vi i dybden med fordele og ulemper ved marmorgulve og viser dig hvordan du indhenter de bedste tilbud.

Hvad koster det at få lagt et nyt marmorgulv? Det vil typisk koste et sted mellem 1.300 – 1.900 kroner pr. m2. For fliser inklussiv lægning af marmorgulvet, af en professionel fagmand.

OBS: * Alle priseksempler er vejledende *
Vi råder dig til at indhente flere tilbud fra lokale fagfolk, for at få et bedre estimat af prisen. Indhendt gratis tilbud her.


Fordele ved marmorgulv

1. Det gennemgående unikke mønster

Når det kommer til hvilke fordele, som der er forbundet med at anvende marmor-materialet til sine gulve, er det først og fremmest værd og benævne det usædvanlige og unikke marmoreret mønster, som der er gennemgående i hver enkelt marmorflise.

Dette specielle udtryk har i flere årtier været populære og attraktive, da det blandt andet er svært at finde et lignede mønster i et andet materiale. Udover at have et unikt og gennemtrængende mønster, findes der et hav af muligheder indenfor forskellige farver af marmorfliser.

Dette medvirker således til at gøre det let at finde den helt rette variant, som der passer perfekt ind til lige netop din bolig. 

2. Medvirker til at tilføje en forhøjet værdi til boligen

Står man overfor at skulle udskifte sin boligs gulve, bør man altid have marmorfliser med i sine overvejelser.

Årsagerne herfor er naturligvis mange og forskellige, men en af de ofte omtalte grunde, er blandt andet selve den værdi forhøjelse, som et marmorgulv medvirker til at give en bolig.

Dette vil således ikke mindst komme en til gode, såfremt man engang i fremtiden står overfor at skulle sælge sin bolig. 

3. Den lange holdbarhed 

En anden fordel, som der er at finde ved at anvende et marmorgulv, er naturligvis den imponerende lange holdbarhed, som et sådant slags type gulv bringer med sig.

Mange tror i mellemtiden fejlagtigt, at holdbarheden ved et marmorgulv ikke er så god som den egentlig er, på grund af materialet ikke er lige så hårdt i sin konsistent og masse som keramiske fliser for eksempelvis er.

På grund af denne imponerende holdbarhed som et marmorgulv bringer med sig, er et sådant slags type gulv særligt oplagt at anvende i rum, hvor gulvet bliver udsat for meget daglig betrædelse. 

4. Et miljøvenligt materiale at anvende

Der er som bekendt mange forskellige fordele forbundet med valget om et marmorgulv. Udover de foregående fordele, er det naturligvis også værd at nævne og sætte fokus, at marmor-fliserne tilmed er et miljøvenligt valg at tage.

En af grundene til at det er et miljøvenligt valg, er at marmor er et miljøbeskyttelses materiale, på grund af selve fremstillingsprocessen af materialet.

Denne fremstillingsproces indebærer ikke en form for kemisk proces, som mange øvrige materialer på markedet gør. Endvidere er marmor et materiale, som der er muligt at nedbryde helt, når dets levetid er udløbet. 

5. Nem gulvtype at vedligeholde og rengøre

Det må ej heller forglemmes at nævne, hvor let det er både at holde et marmorgulv, men samtidig også hvor nemt det er at rengøre et sådant slags type gulv.

På grund af marmor materialets hårde og slidstærke overflade, skal der ikke meget til for at vedligeholde gulvet. Dette skyldes naturligvis at et marmorgulv er yderst modstandsdygtig overfor eventuelle slags, skræmmer og lignede.

Man vil derfor ofte kunne nøjes med at foretage en slibning af sine marmorgulve en sjælden gang imellem. Når det kommer til selve rengøringen af gulvene, er dette ligeledes yderst nemt at udføre, ligeledes på grund af den slidstærke overflade.

En våd gulvklud, vil således ofte være mere end rigeligt til at fjerne eventuelle pletter eller lignede fra et marmorgulv.  

I hvilke rum er marmorgulve oplagte?

Vi har allerede været inde at nævne marmorgulvets særlig slidstærke overflade. Denne slidstærke overflade er blandt andet med til at gøre marmorgulvet særligt modtageligt overfor slag og lignede.

Som følge heraf, er marmorgulve derfor oplagte at anvende i områder, hvor der ofte er meget daglig betrædelse af selve gulvet. Et eksempel fra et privat hjem, vil naturligvis være gangen.

Det er hertil dog vigtigt at understrege, at det ikke er særlig anvendeligt at anvende marmorgulve i rum, som der er udsatte for et meget fugtige miljø ofte, som for eksempel boligens badeværelse er.

Årsagen hertil er, at sådanne fugtige miljøer har en tendens til at slide på marmorgulvet, såfremt et marmorgulv udsættes for sådanne klimaer i ofte eller i længere perioder af gangen.  

Kræver marmorgulv meget vedligeholdelse?

Som vi allerede har været inde på tidligere i denne artikel, er marmorgulve en af de slags typer gulve, som der har et minimalt behov for at blive vedligeholdt.

Helt konkret, vil et marmorgulv sjældent have behov for mere end en grundig rengøring en gang imellem. Har man at gøre med et meget gammelt marmorgulv, som der er over 30 år gammel, kan det dog godt trænge til at blive slebet ned.

Dette er dog yderst let selv at gøre, hvorved at det er nemt at få sine gamle skinnende gulve tilbage. Hvad man skal bruge, til at foretage en sådan nedslibning og/eller polering af boligens marmorgulve, vil vi komme nærmere ind på i det efterfølgende afsnit.  

Hvad gør jeg ved slidte marmorgulve?

Hvis du har at gøre med et ældre marmorgulv, som der efter en længere årrække efterhånden er ved at være lidt nedslidt, kan du let og enkelt gøre noget ved dette gulv og igen få dine marmorfliser til at skinne.

Som tidligere nævnt, vil det kræve en nedslibning af marmorgulvet. Dette kan måske umiddelbart lyde som en ret så omfattende proces, på grund af det så hårde materiale, som marmor nu engang er.

Det er derimod ganske enkelt og let selv at slibe sine marmorgulve fine igen. Til en sådan slibning af gulvene, vil det altid anbefales at anvende slibe- og poleringsmaskiner, som der er særlig udviklet til formålet.

Af denne årsag, er der derfor også mange, som der vælger at overlade arbejdet til en fagperson, da det tit og mange gange er en samme størrelse udgift, hvis man ønsker at leje en sådan maskine for sig selv, som det er at få en fagperson, til at udføre arbejdet for sig.

Hvis man vælger at få en fagperson til at udføre arbejdet for sig, kan man samtidig være sikker på, at gulvet ikke bliver slebet eller poleret for meget.

Skulle uheldet være ude, og en fagperson kommer til at overslibe eller overpolerer dine marmorgulve, er det ikke længere dig ansvaret ligger hos.

Det vil med andre ord sige, at du formentlig vil kunne få en form for erstatning, såfremt det er så slemt at gulvene ligefrem har taget skade heraf.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.