Maling af vinduer – Hvad koster det?

Hvad koster det at få malet vinduerne? Som udgangspunkt kan du godt budgettere med en pris på mellem 350-1250 kr. pr. Vindue. Læs mere nedenfor, hvilke faktorer der afgører prisen.

OBS: * Alle priseksempler er vejledende *
Vi råder dig til at indhente flere tilbud fra lokale fagfolk, for at få et bedre estimat af prisen. Indhendt gratis tilbud her.


Hvilke faktorer spiller ind på prisen?

Hvor mange vinduer skal males? Når en fagmand skal beregne en pris på at male vinduerne i din bolig, så vil han som noget af det første spørge ind til hvor mange vinduer der er. Jo flere vinduer der skal males, jo billigere vil prisen per vindue også ende ud med at blive.

Hvor store er vinduerne? Jo mindre og mere detaljerede vinduerne er, jo mere vil du også opleve at det koster at få dem malet. Store og helt firkantede vinduer, er nemme at gå til og kræver ikke lige så meget tid.

Hvor mange felter er der i vinduerne? Har du store vinduespartier som er delt op i mindre felter, så kræver det en del arbejder, da der er flere overflader som skal behandles og males.

Hvad er standen på vinduerne? Jo mindre forarbjede der skal laves, jo billigere vil du også opleve at det ender med at blive. Er vinduerne derimod, godt slidte og skal de både slibes og renses, så vil det også komme til at koste dig mere i sidste ende.

Hvor i landet skal arbejdet udføres? Der er store prisforskel på hvor i landet at arbejdet skal udføres, det vi typisk ser er at håndværker arbejde generelt, koster mere inde i de store byer, hvorimod at det er billigere ude på landet og i de mindre byer.

Guide til at male vinduerne selv

1. Fjern gammel maling

Når du ønsker, at male boligens vinduer, er det vigtigt at du som det første, starter ud med at kigge vinduerne igennem for gammel og løstsiddende maling. Såfremt dette forekommer, er det vigtigt at dette først fjernes, for at sikre at malingen hæfter sig bedst muligt fast, samtidig med at således sikre sig det bedste mulige resultat.

En oplagt måde at fjerne eventuelt gammel og løstsiddende maling på, er ved at slibe vinduerne ned med sandpapir med grove korn. I forbindelse hermed, vil det således være oplagt at tage vinduerne ud af selve vindueskarmene, for at sikre sig at komme grundigt rundt over alt. 

2. Grundig rengøring af vinduerne

Når man har fjernet eventuelt gammelt og løstsiddende maling, er det tid til at foretage en grundig rengøring af dine vinduer. I forbindelse hermed vil det altid være en god idé at foretage en grundig rengøring af selve vindueskarmen, også selve denne ikke trænger til at blive malet samtidigt med vinduerne.

Når man har rengjort både vinduerne og vindueskarmen grundigt, er det naturligvis vigtigt at man har sørget ofr at fjerne alt sæben. Ligeledes er det yderst vigtigt at begge dele får lov til at tørre helt, inden man fortsætter. 

3. Giv vinduerne et lag grunder

Når rengøringen er overstået, og vinduerne atter er tørre, er det tid til at give vinduerne et lag med grunder. Hvilken grunder man præcist skal anvende, afhænger af hvilket type vindue man har at gøre med.

Har man for eksempel at gøre med vinduer af bart træ, vil det være anbefaleseværdigt at anvende en grundingsolie, hvorimod at det er en anden slags grunder, som der skal anvendes, hvis vinduerne tidligere har været malet.

Rådfør dig derfor gerne med din lokale byggeforretning eller lignede, når du skal finde den helt rigtige grunder. Årsagen til at man anvender en grunder, er for at sørge for at malingen hæfter sig bedst muligt fast til den bagvedliggende overflade.  

4. Mal vinduerne

Når grunderen er påført og har fået lov til at tørre helt, kan man begynde at male vinduerne. Det er hertil vigtigt, at man sørger for ikke at ligge et for tykt lag maling, men derimod heller giver vinduerne flere lag.

Det vil stort set aldrig være nok, kun at give vinduerne en enkelt gang, hvortil man gerne bør have god tid til projektet. Det er også yderst vigtigt at man sørger for at lade hvert eneste lag maling tørre helt igennem, inden man påfører et nyt, for at sikre den længste mulige holdbarhed, samt det bedste mulige resultat generelt. 

5. Giv vinduerne en finish/topcoat

Når man har givet vinduerne nok lag af maling, til at man er blevet tilfreds med dækkeevnen, kan man blot sætte vinduerne tilbage i vindueskarmen igen. Hvis man ønsker at skåne sine nymalede vinduer lidt, kan man dog med fordel anvende en form for finish eller topcoat, som sidste hånd på værket.

Det medvirker blandt andet til at selve malingen bliver mere modstandsdygtig overfor eventuelle slag og skræmmer. Man kan således betragte sådan en finish eller topcoat som en slags sidste beskyttelseslag.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.