Maling af gulvfliser – Hvad koster det?

Hvad koster det at få malet sine gulvfliser? En malers timepris er på mellem 375-550 kr. Slutprisen for at få malet gulvfliserne vil afhænge af gulvarealet, samt hvor i landet arbejdet skal udføres.

OBS: * Alle priseksempler er vejledende *
Vi råder dig til at indhente flere tilbud fra lokale fagfolk, for at få et bedre estimat af prisen. Indhendt gratis tilbud her.


Hvilken type maling er bedst til gulvfliser?

Hvilken type maling, som der er den bedste at anvende til gulvfliser, er ofte lidt af en smagssag. Man bør naturligvis altid gå efter en maling, som der er udviklet til formålet, men derudover kommer det ofte meget an på ens egen mening. 

En af vores favoritter, som der her er værd at nævne, er blandt andet malingstypen, som der går under betegnelsen: ”epoxymaling”. Årsagen til at vi lige netop synes godt om denne type maling, når det kommer til anvendelse på gulvfliser, er først og fremmest på grund af malingens slidstærke overflade.

Dette medvirker blandt andet til at give et gulv, som der er modstandsdygtig overfor skræmmer. Tilmed vil malingen ikke lide overdrevet last af daglig betrædning, grundet denne modstandsdygtige overflade. 

Uanset hvilken maling, man beslutter sig for at vælge til sine gulvfliser, bør man altid sikre sig at malingen medvirker til at give en slidstærk overflade.

Hvis man samtidig kan finde en maling, der tilmed er vandafvisende, ville dette altid være at foretrække, da man således ikke behøver at bekymre sig om hverken vådt fodtøj eller et spildt glas vand på gulvet.

Skal der vælges en speciel type maling til fliser i vådrum?

Hvis man er på udkig efter en maling til sine fliser, hvortil disse fliser befinder sig i et vådrum, er det vigtigt at anvende en vådrumsmaling. Med vådrum menes der hertil rum, hvori der befinder sig et eller flere afløb, som der for eksempel er at finde på badeværelser, og i de fleste bryggers.

Årsagen til at det er vigtigt at anvende en vådrumsmaling i sådanne rum, er blandt andet for at undgå at selve malingen begynder at skalle af. Derudover medvirker en vådrumsmaling også til at give et holdbart, modstandsdygtigt og solidt resultat. 

Som vi allerede tidligere nævnte, er et eksempel på en sådan type af vådrumsmaling blandt andet malingstypen, som der går under betegnelsen: ”epoxymaling”.

Dette skyldes ikke mindst både de slidstærke overfalder, som epoxymalingen medvirker til at give, samtidig med at denne type af maling, er særlig modstandsdygtig overfor fugtige områder og omgivelser.

Uanset hvilken maling man beslutter sig for at anvende, er det tilmed vigtigt at man finder en maling med en relativ høj glans. Dette skyldes at man som tommelfingerregel kan gå ud fra, at jo højere malingens glans er, jo mere slidstærk vil malingen også være. En glans over 30, er derfor ofte et must.

Hvordan maler jeg mine gulvfliser selv?

1. Tjek for mulige skader og revner

Når du ønsker at male dine gulvfliser, er det vigtigt først at tjekke hele gulvet grundigt igennem, for at sikre sig, at gulvet ikke lider at eventuelle mulige revner, skader eller lignede. Er dette imidlertid tilfældet, er det således vigtigt, at man starter ud med at få disse mulige skader og revner mm. repareret. 

2. Fjern gammel og løstsiddende maling

Udover at kigge gulvet grundigt efter skader og revner, er det også yderst vigtigt at sikre sig, at der ikke sidder løstsiddende gamle malingsrester. Hvis dette opleves, er det ligeledes vigtigt at disse fjernes, inden man kan begynde at male, for at sikre sig at skabe den længste mulige holdbarhed. Til at fjerne løstsiddende gammelt maling, er det oplagt at anvende sandpapir i grove korn, og således slibes den gamle maling af. 

3. Foretag en grundig rengøring

Når de foregående trin er gennemgået, er det blevet tid til at foretage en grundig rengøring af hele gulvet. I forbindelse hermed er det altid en god ide at rengøre hele rummet, hvori man ønsker at male gulvet.

Årsagen hertil er, at man således undgår at falder støv eller andet snavs ned i den våde maling. Når det kommer til et flisegulv, er det ligeledes ofte bedst at rense gulvet med en god grundrens, hvortil det er vigtigt at komme grundigt ind i mulige fuger.

Når rengøringen er overstået, kan man med fordel sætte malertape op langs kanter og øvrige forhindringer, for at undgå at man rammer ved siden af, når man skal i gang med at påføre både grunder, maling og et eventuelt afsluttende finish-produkt

4. Anvend en grunder

Når hele badeværelset er rengjort og malertapen er blevet sat på, herunder særligt fliserne, er det til tid at påføre en god grunder, for således at sikre sig den bedste hæftning af malingen.

Hertil bør man anvende en såkaldt hæftegrunder, da denne type grunder blandt andet særligt, er udviklet til at påfører glatte overflader, som gulvfliser mere eller mindre altid er. Når hele gulvet er blevet påført grunderen, er det vigtigt at lade denne tørre helt igennem, inden man fortsætter til næste step.

Hvor lang tid denne tørretid præcis er, afhænger meget af hvilket mærke du anvender. Kig derfor altid på emballagen, og følg de angivet anvisninger. 

5. Begynd at male

Når grunderen er påført og har fået lov til at tørre helt, er det efterfølgende blevet tid til at gå i gang med selve maler delen. Det er hertil vigtigt at man sørger for ikke at ligge et for tykt lag af malingen på ad gangen, men derimod heller påfører malingen af flere omgange.

Det vil stort set aldrig være nok kun at påføre maling en enkelt gang, hvortil man gerne bør have god tid til projektet. Det er også yderst vigtigt at man sørger for at lade hvert eneste lag maling tørre helt igennem, inden man påfører et nyt, for at sikre den længste mulige holdbarhed, samt det bedste mulige resultat generelt. 

6. Afslut med finish/topcoat

Når man har opnået en tilpas g tilfredsstillende dækningsevne med nok lag af maling, og har ladet denne tørre helt, er man færdig med projektet, og kan igen begynde at betræde gulvet almindeligt.

Mange vælger dog at påføre gulvet et lag med et finish-produkt, som for eksempel en topcoat, for således at skåne den nymalede overflade bedst muligt, hvilket således medvirker til at forlænge selve holdbarheden.

En sådan afslutning med for eksempel en topcoat, medvirker endvidere til at selve malingen bliver mere modstandsdygtig overfor eventuelle slag og skræmmer. Man kan således betragte sådan en finish eller topcoat som en slags sidste beskyttelseslag.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.