Fagtilbud.dk » Prisguides » Maler » Maling af badeværelsesgulv – Hvad koster det?

Maling af badeværelsesgulv – Hvad koster det?

Hvad koster det at få malet et badeværelsesgulv? En maler har en timepris på mellem 375-550 kr. Arbejdet kan tage mellem 4-9 timer. Forvent derfor en pris på mellem 1.500-4.950 kr.

OBS: * Alle priseksempler er vejledende *
Vi råder dig til at indhente flere tilbud hos lokale fagfolk, for at få et bedre estimat af prisen. Indhendt gratis tilbud her.


Hvordan maler jeg selv gulvet på badeværelset? 

  1. Som det allerførste, bør du foretage en grundig rengøring, og her er er der ikke kun tale om selve badeværelsesgulvet, men derimod hele badeværelset. Årsagen hertil er, at skidt og støv mm. som der f.eks. ligger på kanten håndvasken, let kan flyve ned og lægge sig i den våde maling. Efter man har foretaget den grundige rengøring, er det vigtigt at sørge for at gulvet er helt tørt inden man fortsætter. 
  1. Som det næste, kan det altid varmt anbefales at sætte tape langs gulvets kanter, for således bedst muligt at undgå at ramme vægge mm. med malingen. Nogle vil måske foretrække at gøre dette inden selve rengøringen, men da tapen vil løsne sig af for meget vand og/eller rengøringsmiddel, kan det anbefales først at gøre efter rengøringen. 
  1. Når tapen er sat på plads, er det tid til at påføre ét lag base coat på gulvet. Årsagen til at man bør anvende er base coat, er for at få malingen til at hæfte sig bedre fast på selve gulvet. Når hele gulvet er blevet iført et jævnt og dækkende lag, skal materialet have lov til at tørre. Der vil ofte stå en anbefalet tørretid på selve etiketten. 
  1. Når base coaten er helt tør, er det endelig tid til at påbegynde selve malerarbejdet. Det kan måske virke som en lang vej at blive klar til at male, men forberedelserne er uundværlige og yderst vigtige. Når malingen skal påføres gulvet, er det vigtigt at dette gøres i tynde jævne lag, for at opnå det pæneste og mest holdbare resultat. Det er ligeledes også yderst vigtigt, at man lader malingen tørre helt imellem hvert lag.
  2. Når det sidste lag maling er påført, bør man som tommelfingerregel vente i mindst 24 timer, førend man atter betræder et nymalet gulv. Hvis man har mulighed for det, kan man dog med fordel sagtens lade der gå længere tid. Dette skyldes, at jo længere tid man lader et nymalet gulv tørre, inden den atter bliver brugt regelmæssigt igen, jo mere slidstærk vil gulvet dermed også blive.
LÆS OGSÅ: Betongulv priser

Hvad er den bedste maling til brug på badeværelsesgulve?

Ønsker man at male sit badeværelsesgulv, vil man som regel prøve at finde den bedste mulige maling hertil. Det er i mellemtiden vigtigt at huske på, at det ofte mere eller mindre er en smagssag at finde frem til dette.

Man bør naturligvis altid kigge efter en type maling, som der er beregnet til enten badeværelsesgulve eller gulve der generelt er udsat for meget fugt. Dertil er det dog en smagssag, hvorvidt man foretrækker og/eller mener at en høj eller lav glans er det bedste osv.

Med dette sagt, vil det dog være væsentligt at overveje produktet: ”Rust-Oleum Home Interiør”, når man er på udkig efter en ideel gulvmaling til sit badeværelsesgulv.

Årsagen hertil er, at det ikke er nødvendigt at fjerne det eksisterende gulv forinden, med denne type maling. Et andet oplagt valgt, er ligeledes epoxymaling, da denne maling bl.a. har en yderst vandafvisende overflade. 

LÆS OGSÅ: Epoxygulv priser

Kan du male flisegulve på badeværelset?

Når det kommer til hvorvidt det er muligt at male selve fliserne på gulvet i badeværelset, er det tilhørende helt korte og enkle svar: ja, du kan sagtens male dine flisegulve på badeværelset.

Såfremt at du ønsker at gøre dette, er det dog yderst vigtigt, at man altid husker at anvende en maling, som der ikke er en vandbaseret maling. Årsagen hertil skyldes, at malingen i så fald blandt andet vil have risiko for at begynde at krakelere let, blandt andet på grund af de mere fugtige forhold, der generelt er at finde på et badeværelse.

Det er derfor vigtigt at man anvender en maling, der er særlig vandafvisende. Et eksempel på en sådan type maling, er blandt andet typen der går under betegnelsen: ”Epoxymaling”.

Er epoxy velegnet til badeværelsesgulve?

Med sin særligt vandafvisende overflade, er epoxy materialet en veloplagt valgmulighed at anvende, når det drejer sig om badeværelsesgulve. Årsagerne herfor er mange, men nogle af de mest nævneværdige årsager er blandt andet materialets yderst vandafvisende effekt.

Der er det vigtigt at nævne, at den ikke absorberende overflade blandt andet også medvirker til et mere hygiejnisk miljø, samtidig med at der kan forventes en god holdbarhed ved at benytte sig af et epoxymateriale.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Fagtilbud.dk