Installation af Radiator – Hvad koster det?

Skal du have monteret en ny radiator i hjemmet, så har du helt sikkert en masse spørgsmål som du gerne vil have svar på. For hvad må man og hvad må man ikke. Det kan være lidt af en jungle og derfor vil vi hjælpe dig med denne artikel til at finde svar på det meste.

Du sidder sikkert med spørgsmål som hvad koster det at få en fagmand til at montere en ny radiator, må man installere en radiator selv og hvordan opnår du de bedste priser på markedet?

Hvad koster det at få monteret en ny radiator af en fagmand?

Der kan være mange forskellige årsager til, at man på et tidspunkt i livet står overfor at skulle udskifte sin gamle nedslidte radiator med en ny. Hertil vil man formentlig gøre sig tanker omkring, hvad det koster at få en fagperson til at montere en ny radiator. 

Inden vi kommer helt frem til prisen, er der dog et par væsentlige forhold, der er vigtige at være klar over forinden. Først og fremmest vil man ofte blive præsenteret for en monteringspris, hvis man anvender nettet til at undersøge nærmere hvad det koster at få monteret en ny radiator.

Det kan som udgangspunkt virke som en billig pris, hvilket skyldes at monteringsprisen ikke inkludere den nye radiator. Monteringsprisen inkluderer altså udelukkende selve monteringen af den nye radiator.

Hvad koster montering af radiator? En sådan monteringspris vil typisk ligge på et sted mellem 1.000 kr. og 2.000 kr., hvortil udgiften til selve radiatoren således skal lægges oveni. Indhent 3 tilbud på montering af ny radiator her.

Man kan således måske være fristet til at give sig i kast med selv at skifte sin radiator, for således at spare den ekstra udgift på et par tusinde kroner.

Dette er naturligvis også en mulighed, men såfremt man ikke har den nødvendige faglige viden omkring at skifte en radiator, vil det altid anbefales at lade en fagkyndig inden for området udfører udskiftningen af radiatoren.

Årsagen hertil er at man let kan komme til at lave større skade end gavn, da det ikke er helt ukompliceret at skifte en hel radiator. 

Hvem kan hjælpe med at montere en ny radiator?

Da man som nævnt ikke selv bør give sig i kast med at skifte en radiator hvis man ikke har tidligere erfaringer hermed, vil man nok spørge sig selv, hvem der vil kunne være behjælpelig med at udføre dette stykke arbejde.

Det kan måske være at du er så heldig at have en VVS-udlært i familien – i så fald, er det med at udnytte muligheden for at spare et par tusinde kroner. 

Hvis du derimod ikke har en VVS’er i familien, hvilket bestemt ikke er alle der har, er der stadig rig mulighed for at finde hjælp til monteringen af den nye radiator. En mulighed er blandt andet at henvende sig til diverse fagpersoner inden for området, som for eksempel en VVS-medarbejder.

Dertil tilbyder mange leverandører af radiatorer også at komme ud og montere produktet, hvortil man af og til kan spare et par hundrede kroner, ved at anvende montering samme sted som selve radiatoren købes fra. 

Må jeg selv montere en ny radiator?

Som tidligere nævnt, kan man være fristet til at kaste sig ud i projektet med selv at skifte sin radiator, for at man for eksempel sparer lidt penge. Men som der samtidig også blev nævnt, er dette sjældent en god idé, hvis man ikke har tidligere erfaringer hermed.

De penge man således spare på at gøre det selv, kan let ende ud som en langt dyrere affære, fordi man ubevidst kommer til at lave mere skade end gavn. Har man derimod tidligere erfaringer med at udskifte og montere en radiator, står der intet i vejen for at gå i gang. 

Er det derimod enkelte elementer af en radiator, som der trænger til at blive udskiftet, er dette mere oplagt selv at forsøge sig med. Hertil skal det dog igen understreges, at det altid kan anbefales at rådfører sig med fagkyndig inden man giver sig i kast med at udskifte forskellige dele på sin radiator.

Ligeledes kan det også altid anbefales at lade en fagkyndig, som for eksempel en VVS-medarbejder, skifte de pågældende dele hvis man selv føler sig lidt usikker på at gøre dette.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.