Gaskomfur lugter af gas – Er det normalt?


Det korte svar til spørgsmålet omkring hvorvidt det er normalt at et gaskomfur lugter af gas, er både ja og nej. Hvis man enten bor i et hjem med et gaskomfur, eller på anden måde er i kontakt med et gaskomfur, er det ingen hemmelighed, at der er en forskel i selve lugten fra komfuret, i forhold til hvis man kokkererer på et elektrisk komfur.

Det er hertil dog vigtigt at understrege, at der ikke bør komme nogen direkte gas lugt ud fra dit gaskomfur. Hvis dette sker, er det vigtigt at undersøge nærmere, hvorfor denne gaslugt fremkommer, samt hvor denne gas lugt stammer fra. 

Få hjælp af en lokal fagmand

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, indsend din opgave nu.

Tegn på kuliltet 

En ofte set årsag til at der opleves en øget lugt af gas i sit hjem, er den giftige luftart med betegnelsen kulilte. Denne giftige luftart kan blandt andet opstå hvis selve gasfyrets aftræk er blevet stoppet helt til, samt hvis der forekommer en dårlig forbrænding af selve gasarten. 

Kulilte er som bekendt en yderst farlig luftart. Årsagen hertil er blandt andet at man hverken ikke kan se kulilten eller lugte den. Det er derimod en gasart, der i starten ubemærket påvirker kroppen. På grund af kuliltens farlighed, er det yderst vigtigt at man holder øje med tegn herpå. 

Sådan opdages kulilte:

Nogle af tegnene og symptomerne på at der er opstået kulilte, er blandt andet:

  • Et fugtigt indeklima med dug på ruderne 
  • En mindre behagelig luft og/eller lugt inde i boligen 
  • Oplevelse af hovedpine og svimmelhed
  • En kvalmefornemmelse
  • Generelle influenzalignende symptomer.

Det er hertil vigtigt at understrege, at denne ovenstående liste ikke er udtømmende for symptomer på kulilteforgiftning. Hvis man på noget tidspunkt har den mindste mistanke om kulilteudslip eller kulilteforgiftning, er det vigtigt først og fremmest at åbne samtlige vinduer og døre, for således at kunne få renset luften godt ud.

Derefter er det vigtigt at man forlader lokalet, hvori man mistænker der er kulilteudslip. Endeligt skal man ringe til sit distributionscenter. Hvis man tilmed oplever fysiske symptomer, vil det altid være en god ide at ringe til enten sin egen læge eller lægevagten (afhængigt af tidspunktet af døgnet det opdages), for at sikre sig, at alt er som det skal være. 

Naturgas er sikker at anvende

Der findes mange forskellige former for gasser på markedet, som man kan til anvendelse ved sit gaskomfur. En af de former for gasser, som der i løbet af de senere par år, er blevet et større og større hit at anvende, er uden tvivl naturgas. 

Årsagen til at lige netop naturgas er begyndt at være at foretrække, skyldes ikke mindst at det er en meget sikker form for gas at anvende. Dermed ikke sagt, at uheldet ikke kan være ude.

Hvis man har en form for naturgas i sit hjem, hvad end det er i forbindelse med sit gaskomfur, eller den generelle opvarmning af boligen, er det vigtigt at være særlig opmærksom på en eventuel gaslugt.

Oplever man en sådan gaslugt, er det vigtigt hurtigt at tage kontakt til dit distributionsselskab, da dette kan være et tegn på gasudslip, hvilket på ingen måder er godt eller sundt for det generelle helbred at færdes i og indhalere i længere tid.

Få hjælp af en lokal fagmand

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, indsend din opgave nu.

Fagtilbud.dk