Epoxygulv med gulvvarme – Er det egnet?


Epoxygulve er en gulvtype, som der igennem de senere par år, er blevet aldeles populære herhjemme: både i blandt virksomheder, men samtidig også mindst ligeså meget i blandt de danske private hjem.

I denne artikel vil vi derfor gå nærmere i dybden med, hvad et epoxygulv egentligt er, samtidig med at vi vil have fokus på og komme nærmere i dybden med, om et epoxygulv egentligt kan fungere med gulvvarme. Læn dig derfor blot tilbage med en kop varm kaffe eller kakao, imens du forbereder dig på at blive klogere på, hvorvidt epoxygulve og gulvvarme kan fungere sammen.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Hvad er epoxygulv?

Først og fremmest er det væsentligt at gøre klart, at der findes hhv. to forskellige former for epoxygulve, med hver sine tilhørende fordele og ulemper. Den første af disse to slags epoxygulve, er den type, som der også går under betegnelsen epoxymaling, men selvom ordet ”maling” indgår i denne betegnelse, er der altså ikke tale om nogen direkte traditionel form for maling med pensel.

Ved epoxymaling menes der derimod, at man har noget epoxymateriale, som man hertil blander op med vand. Når dette er gjort, ruller man hertil massen udover det pågældende område, der som ofte er bestående af et betongulv.

Når epoxymalingen er rullet ud, begynder vandet stille og roligt at fordampe, hvortil massen begynder at krympe i takt med at massen begynder at hærde. Det er således almindeligt at skulle bruge flere lag epoxymaling, oftest gerne to lag, førend man vil nå et fulddækket resultat.

Tilmed har epoxymalingen dog også en længere tørre tid, end den anden form for epoxygulve, hvorved man letter vil kunne arbejde med epoxymaling som nybegynder.

Den anden af disse to former for epoxygulve, går også under betegnelsen epoxybelægning. Dette skyldes bl.a. selve måden hvor på denne type for epoxygulv udføres og konstrueres. Ved denne form, anvendes man allerførst en epoxy primer, til at skabe fundamentet af gulvet med.

Hertil bygger man det rene epoxy materiale ovenpå i lag, hvortil man ofte også gør brug af kvartssand under denne opbygning. Denne type kaldes således populært sagt også for epoxybelægning, da man her nærmere belægger gulvet med epoxy, fremfor blot at male det med epoxy, som ved den førnævnte form. Dette er således også grunden til, at epoxybelægning er noget stærkere i sin konstruktion, end et gulv med epoxymaling er.

Gulvvarme kan fungere

Men hvordan fungerer epoxymaling og epoxybelægning så med gulvvarme? Kan man overhovedet få begge dele? Dette er det næste væsentlige punkt at undersøge nærmere, da det ingen hemmelighed er, at de fleste i dag ønsker at få etableret gulvvarme, når de alligevel er i gang med at få lagt et nyt gulv.

Svaret hertil er som udgangspunkt ja, men det kræver hertil også, at man villig til at gøre sit forarbejde ordentligt. Alternativt kan man altid rådføre sig med en professionel, hvis man skulle blive det mindste i tvivl.

Som nævnt er det som udgangspunkt muligt at indføre gulvvarme sammen med epoxygulvet. Hertil er det særligt epoxybelægning, som der aldeles er velegnet til at konstruerer sammen med gulvvarme. Dette skyldes ikke mindst selve måden hvorpå epoxybelægningen udføres på, men samtidig er det hertil naturligvis også muligt, at anvende gulvvarme sammen med epoxygulvtypen: epoxymaling.

Uanset hvilken type epoxygulv man enten har, eller som man enten overvejer eller planlægger at få lavet, er der dog visse forhold, der er værd at undersøge forinden.

Hvad disse forhold præcis består af, vil man kunne læse mere om under den præcise type af epoxybehandling, som man ønsker sig. Som eksempel hertil kan det bl.a. nævnes, at der på mange beskrivelser for epoxymaling, f.eks. står at man enten bør skrue ned til en bestemt temperatur eller sågar helt slukke for sin gulvvarme, inden man begynder at lægge sin epoxymaling ud.

Hertil er der dog også visse typer af epoxymaling, der kræver at man har en bestemt temperatur på sin gulvvarme, for at gulvvarmen således kan være medhjælpende til at selve epoxymalingens hærdningsproces fremskydes.

Grundet disse meget forskellige foranstaltninger, bør man således altid undersøge det præcise produkt nærmere, inden man begynder at lege med gulvvarme og enten epoxybelægning eller epoxymaling, for således at finde ud af, hvilke præcise forhold, som der gør sig gældende for lige netop ens projekt og produkt.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Fagtilbud.dk