Epoxygulv i garagen – Hvad koster det?

Skal du igang med at renovere din garage og har du i den forbindelse også tænkt dig at få et helt nyt garagegulv, så er epoxy det oplagt valg. Epoxygulve til garagen er en langtidsholdbar løsning, det er skridsikkert, let at vaske og rengøre og så koster det cirka det halve af hvad fliser i garagen koster.

Epoxygulvene blev i mange år brugt i industrien, her var de et foretrukket valg fordi de havde en lang levetid, de kunne holde til en stor belastning fra tunge maskiner og køretøjer og så var de nemme at vedligeholde.

De senere år er epoxygulvet i den grad også flyttet ind i de private hjem. Mange indretter idag deres hjem i en minimalistisk og industriel stil og samtidig ønsker de mindst mulig rengøring, besvær og vedligeholdelse og derfor har epoxy vundet frem i privaten.

Hvad koster det at få lagt epoxygulv i garagen? Som udgangspunkt tager en fagmand 500 kroner pr. kvadratmeter. En garage på 7×5 m (35 m2) vil derfor koste i omegnen af 17.500 kr.

OBS: * Alle priseksempler er vejledende *
Vi råder dig til at indhente flere tilbud hos lokale fagfolk, for at få et bedre estimat af prisen. Indhendt gratis tilbud her.


Fordele ved epoxygulv i garagen

 • Velegnet til industrigulv
 • Tåler tunge køretøjer
 • Let at rengøre fra Olie, Fedt og Benzin
 • Ekstremt holdbart
 • Resistent overfor kemikalier og væsker
 • Billig løsning – Cirka halv pris af et flisegulv
 • Langtidsholdbare med lang levetid
 • Skridsikkert
 • God komfort til stående arbejde
 • Du undgår beskidte fuger

Hvad koster et epoxygulv i garagen?

I dette eksempel kigger vi på hvad prisen er hvis du skal have en fagmand til at lave et epoxygulv i din garage. Det er klart at du kan spare en del penge ved at gøre det selv, men det kræver en del viden og kan være besværligt hvis du aldrig har prøvet det før.

For at en gulvmand kan beregne sig frem til en pris på at udføre arbejdet er han nødt til at kende til et par detaljer inden han giver prisen.

 • Hvor stort er gulvarealet?
 • Er der fliser eller andet som skal rives op og køres bort?
 • Hvad er standen på gulvet?
 • Hvilket gulv er der på nuværende tidspunkt?
 • Hvor i landet skal arbejdet udføres?
 • Hvornår skal arbejdet igangsættes?

Alle disse faktorer spiller selvfølgelig ind og hvis eksempelvis der er tale om et mindre gulv på 10 m2, så vil kvadratmeterprisen være højere end hvis der er tale om et garagegulv på 100 kvadratmeter.

Normalt skal du dog regne med at priser hos fagmænd variere mellem 500 til 750 kroner pr. m2. Hvis du ønsker at få gulvet mere skridsikkert, så er prisen også en lidt anden, det samme gør sig gældende for hvor tykt og dermed holdbart du ønsker gulvet skal være. Læs vores komplette guide til epoxygulve her.

Kan jeg gøre det selv?

Du kan godt gøre det selv, men det er en besværlig process og det er set flere gange at folk tror det er nemt og de dermed ender ud med et uacceptabelt resultat. Herefter ringer de til at fagmand og skal betale i dyre domme for at få det fjernet og starte forfra.

Epoxy er et tokomponent materiale, først og fremmest skal det blandes i de helt rette forhold og derfor skal du være hurtig og vide hvad du laver. Epoxy størkner nemlig hurtigt og giver minimalt med tid til at rette på fejl og skader i forløbet.

Vi råder derfor ikke folk til at gøre det selv, men istedet betale det som det koster og så få en fagmand til at klare arbejdet. Husk at epoxygulve i garagen er en ret billig løsning i forhold til andre gulvtyper som linoleumsgulv, fliser, klinker og andet. Indhent tilbud fra lokale håndværkere på 3byggetilbud.dk.

Hvor lang tid holder et epoxygulv?

Man siger at epoxygulve holder mellem 10-30 år. Det kommer selvfølgelig an på hvor god man er til at vedligeholde det, hvordan gulvet bruges og hvor ofte. Det er dog en af de gulvtyper med længst levetid hvis du behandler dit gulv godt, så kan du også forvente en rigtig lang levetid og holdbarhed.

Ved fliser og klinker ser man ofte at enten fugerne bliver beskidte, fyldte med snavs, olie og andre ting som man har i en garage. Men i og med at epoxygulve er fugefrie så er der ikke nogle fuger som skal skiftes eller hvor alt støvet gemmer sig, det er blot en stor, rengøringsvenlig overflade. Man ser også at fliser knækker, det undgår man også med denne type gulv. Læs mere om fordele og ulemper ved expoygulve her.

Er epoxygulve skridsikre?

Du kan selv vælge hvor skridsikre du ønsker at dine epoxygulve skal være, det er klart at til en garage ønsker man at man skal kunne stå ordenligt fast mens man løfter rundt på tunge ting. Et epoxygulv kan gøres ekstra skridsikkert ved at komme ekstra sand i malingen og derved er der små sandkorn der giver en mere ru overflade og dermed er det langt bedre at stå fast på.

Så der er intet at være bekymret for, epoxy kan gøres lige så skridsikkert som du ønsker det. Det sidste man ønsker er selvfølgelig at vælte og slå sig i sin garage, så få lagt lidt ekstra sand i blandingen og så er du godt kørende. Læs vores guide til at gøre epoxygulve skridsikre.

Er epoxy ikke sundhedsskadeligt?

Der er rigtig mange der er bekymret for deres sundhed i forhold til epoxymaling. vi ser derfor dagligt spørgsmål som: Er epoxygulve sundhedsskadeligt? Er epoxy giftigt? Er epoxygulve giftige for børn og dyr?

Man kan få epoxymaling som ikke er giftigt hverken under arbejdet mens det er vådt eller noget det er tørt. Så er der andre typer som er giftigt i sin flydende form, men ligeså snart det hærder og tørre ind, så er der ingen sundhedsskadelige risiko. Med den sidste type kræves det at man har et epoxy certifikat for at man må arbejde med det.

Er epoxygulve ikke hårde at gå på?

Epoxygulve er hårde gulve, det er også derfor de blandt andet kan holde til så meget belastning som de kan. Komforten er selvfølgelig en væsentlig faktorer når du skal vælge hvilken type gulv du skal have i din ny-renoverede garage eller carport.

på et værksted står man meget op og det kan selvfølgelig gå ud over kroppen, men et epoxygulv kan have en rimelig god komfort alt efter hvor mange lag man giver det og hvor tykt gulvet bliver.

Hvad gør jeg hvis der kommer skader på gulvet?

Det kan selvfølgelig ske at der kommer skader på et epoxygulv, det kan være små flænger, huller eller andet. Det kan også være at du ønsker at fjerne epoxygulvet helt. Den mest miljøvenlige løsning er at slibe gulvet og så reparere det igen, eller slibe det helt ned til det er væk.

Det er ikke nogen nem løsning og igen er det noget du bør få en fagmand til at ordne, han har både de rigtige maskiner og har helt sikkert prøvet at fjerne et epoxygulv før. Du bør dog overveje om det kan betale sig i en garage, eller du blot skal slibe det let og derefter komme et nyt lag epoxymaling på.


Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.


Fagtilbud.dk