Epoxy i værksted – Derfor er epoxy et oplagt valg


Epoxygulve har igennem tiden, særligt henrettet sig mod diverse typer af virksomheder, bl.a. pga. af sin så lette rengøring samt sit prisvenlige niveau.

Herunder er epoxygulvet særligt veloplagt at bruge i autoværkstedet og garagen, hvilket også har medført en stigende interesse fra mere private brugere, da den private bruger om nogen har fået øje for, hvilke skønne muligheder, epoxygulvet medbringer sig, hvis man anvender denne type gulv i bl.a. værkstedet.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Epoxygulv er et hit i værkstedet

Som nævnt, henvendte epoxygulvet i sin tid sig primært til diverse virksomheder, men igennem de senere par år, har epoxygulvet også vundet en særlig plads i de private hjem. Dette skyldes ikke mindst den så lette rengøring af selve gulvene, der hverken tager lang tid eller kræver diverse skrappe rengøringsmidler.

Hertil er det endvidere muligt, både at anvende en gulvmoppe, en rengøringsklud eller gulvvaskemaskine, til at rengøre sine epoxygulve, så længe rengøringsmidlet ikke er særlig skarpt.

Hvad end der er tale om spildte oliepletter, maling pletter eller hvad end du måtte være kommet til at spilde i dit værksted, er epoxygulvtypen altså yderst oplagt at anvende, da du således ikke længere behøver at stå og skrubbe for at få de mange pletter væk igen.

Hertil er epoxygulvets enormt slidstærke og skridsikre overflade, særdeles også en af grundene til, at denne gulvtype er blevet så populære i de private hjem, igennem de senest par år.

Med en så skridsikre overflade, som epoxygulvet tilbyder, behøver du altså ikke længere gå så forsigtig, at du nærmest lister dig afsted, når du har hænderne fulde, da du ellers er bange for at dine sko pludselig skrider under dig.

Med et epoxygulv er denne bekymring altså fortid. At gulvtypen tilmed har en yderst slidstærk overflade, er endvidere medvirkende til, at man særdeles bør overveje et epoxygulv i sit værksted, da man hertil vil kunne forvente at gulvet vil holde i mange år på trods af dagligt slid. Læs vores komplette guide til epoxygulv.

Gode grunde til at vælge epoxygulve til værkstedet

  • Ekstremt slidstærkt – I værkstedet bliver der arbejdet og brugt store maskiner, slitagen er derfor noget større end i det private hjem. Epoxygulve er ekstremt slidstærke og dermed oplagte i værksteder.
  • Nemt at rengøre – I værkstedet bliver der spildt ting, det er derfor vigtigt at vælge en gulvtype som er nem at rengøre fra dag til dag.
  • Kræver minimalt med vedligeholdelse – i og med at gulvet er slidstærkt og nemt at rengører, så er vedligeholdelsen også minimal. Sker der skader på gulvet med tiden, er det også nemt at rette op på.
  • Kan gøres skridsikkert – Det er nemt at komme til at tabe lidt olie eller vand på gulvet i værkstedet, og det sidste man ønsker er et glat underlag. Med lidt sand i blandingen, kan epoxygulve gøres skridsikre.
  • Uendelige muligheder for designs – Ønsker du at sætte et mere personligt præg, på gulvet i garagen, så er mulighederne uendelige med epoxy.
  • Lang levetid – Epoxygulve er en fantastisk investering i fremtiden.

Mulighederne for designs er uendelige

Lige så vel som der findes et hav af muligheder, for hvor man kan anvende et epoxygulv, findes der tilmed et hav af muligheder, for hvilket design samt hvilke farver, som man ønsker sit epoxygulv måtte være i.

Mange tror således fejlagtigt, at man kun kan få et epoxygulv i de mere neutrale og industrielle grålige toner, men dette er langtfra sandheden, da derimod findes et hav af muligheder for forskellige nuancer, farver og designs af sine epoxygulve.

Som virksomhed, vil du således bl.a. kunne kombinere dit epoxygulv med virksomhedens image, i form af en kombination af virksomhedens logo, udvalgte farver og evt. mønstre.

På samme måde er det muligt for den private person, at vælge imellem et utal af valgmuligheder af både nuancer, farver og forskellige former for mønstre, hvad end man er på udkig efter et epoxygulv til køkkenet, badeværelset, garagen, værkstedet eller noget helt femte. 

3 gange så stærk som betongulve

Udover disse skønne fordele, som der følger med et epoxygulv, kan du tilmed forvente et gulv, der er yderst stærkt og robust i konstruktion. Med et epoxygulv, kan du med andre ord forvente et gulv, som der er op til tre gange så stærk, som et ellers almindeligt betongulv.

Dette er endvidere medvirkende til at gøre epoxygulvtypen til den aller stærkeste gulvtype i sin branche, hvilket da endvidere også er en af årsagerne til, at epoxygulvet altid har været meget anvendt i bl.a. industrien.

Hvad koster det?

Det kan være tæt på umuligt at give et standardsvar, da der er mange faktorer som spiller ind i beregningen. Som udgangspunkt siger man at en fagmand tager ca. 500 kr. pr. m2.

For at få et mere præcist svar, så er det en god ide at indhente flere tilbud og sammenligne priserne. En god service til den slags er 3byggetilbud.dk.

Hvor stort et areal – Er der tale om et lille hobby værksted, hjemme i privaten, eller er der tale om et større industrielt værksted?

Hvor i landet – En fagmand vil kigge på, hvor i landet arbejdet skal udføres, hvor langt skal han kører for at komme frem og hvor meget trafik vil der være.

Hvad med designet – Skal dit gulv bare være helt simpelt, uden nogen form specielt design eller andet, eller skal der laves logo og mønster?

To former for epoxygulve

Det er hertil væsentligt at nævne, at når man taler om epoxygulve, findes der i realiteten to forskellige former for epoxygulve. Den første form, er bestående af et epoxy materiale, som der blandes op med vand.

Hertil rulles massen ud over det ønskede område, med en generelt langsom tørretid, der bl.a. gør det muligt for mere eller mindre alle og enhver at arbejde med materialet. Denne type kaldes populært sagt også for epoxymaling, da man ikke decideret bygger gulvet op af epoxy, men snarer maler gulvet i epoxy.

Den anden form er hertil bestående af et helt rent epoxy materiale. Ved denne form, anvender man allerførst en epoxy primer, til at skabe fundamentet af gulvet med.

Hertil bygger man det rene epoxy materiale ovenpå i lag, hvortil man ofte også gør brug af kvartssand under denne opbygning. Denne type kaldes således populært sagt også for epoxybelægning, da man her nærmere belægger gulvet med epoxy, fremfor blot at male det med epoxy, som ved den førnævnte form.

Dette er således også grunden til, at epoxybelægning er noget stærkere i sin konstruktion, end et gulv med epoxymaling er.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Fagtilbud.dk