Udjævning af betongulv – Hvad gør jeg ved et skævt betongulv?

Udjævning af betongulv – Hvad gør jeg ved et skævt betongulv?

Hej. Vi har købt et nyt hus og skal i gang med at renovere så meget af det som muligt. På badeværelset er der et helt standard betongulv, det er ret slidt men værst af alt er at det er skævt. Det er tydeligt for enhver og det vil vi selvfølgelig gerne lave om på, men hvad kan man egentligt gøre for at nivellere et skævt betongulv. Vi ønsker at få lagt epoxy ovenpå, vi håber i kan hjælpe.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Svar fra Ekspertpanelet

Mange tak for det indsendte spørgsmål, det er desværre noget som vi ser ret ofte, men det kan bestemt lade sig gøre at oprette gulvet og få det jævnt og flot igen. For gør det selv-typen, som kan lide at arbejde med hænderne og at klare håndværkermæssige opgaver på egen hånd, så kan et udjævningsprojekt nemlig være en sjov udfordring som – med den rigtige forberedelse – er forholdsvis overkommelig at gå til. Læs med her og find ud af, hvilke ting der er værd at overveje inden at du går igang med arbejdet.

 • Advar din naboer om støj i god tid – Det første du skal gøre inden du går igang er, at tjekke om dine arbejdsforhold er i orden. Det indebærer eksempelvis at forholde dig til dine naboer, hvis du bor i en opgang.

  Særligt underboer vil i sagens natur kunne ende med at skulle lægge øre til dine meritter på gulvet, når du går i gang med arbejdet, og her er det vigtigt at handle klogt for at undgå problemer.

  Den bedste måde du kan være en god nabo er ved at informere dine medbeboere et par uger (og minimum en uge) inden at du starter arbejdet. Med den fremgangsmåde er der mindre risiko for, at de vil gøre vrøvl, når du starter med at slibe dit gulv.
 • Brug de rigtige beskyttelsesremedier – Du skal også sørge for at have det rigtige udstyr, inden at du starter med at arbejde. Har du det rigtige værktøj og de nødvendige beskyttelsesremedier inden at du begynder, er der større chance for at arbejdet kommer til at glide i et lækkert og energisk flow når først du er igang.
 • Køb eller lej det rette værktøj til formålet – Du skal først og fremmest bruge et vatterpas og en sprittush. Vatterpasset er det måleapparat, som hjælper dig til at vide helt præcist, hvor ujævnhederne i gulvet er.

  Tushen skal du bruge til at afmærke de steder, hvor vatterpasset viser ujævnheder. Til selve arbejdet med udjævningen skal du bruge en vinkelsliber og en opretningsmasse.

  Vinkelsliberen er til at tage ophøjningerne i gulvet. Her skal du vælge en med en såkaldt diamantslibekop monteret.
 • Anskaf dig en hurtigthærdende masse – Til at udfylde fordybningerne (eller lunkerne, som de også hedder), skal du anskaffe dig en hurtigthærdende masse. Her kan du eksempelvis købe det produkt, der hedder Lip245. Spørg efter det i dit lokale byggemarked, som kan vejlede dig i forbindelse med hvilket materiale der matcher dine behov bedst. Det er desuden vigtigt at indkøbe dels en støvmaske og dels beskyttelsesbriller for din sikkerheds skyld. Disse kan også anskaffes i byggemarkedet.
 • Lad slibningen og udjævningen begynde – Når du har fået hold i de nødvendige materialer og sikret dig at arbejdsforholdene er i orden, så er du klar til at begynde arbejdet med at måle, slibe og udfylde ujævnhederne i dit betongulv. Tak for at læse med, og rigtig god vind med arbejdet.
Kilder og henvisninger

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.