Trægulv buler op – skyldes det fugt i gulvet?

Trægulv buler op – skyldes det fugt i gulvet?

Hej, for snart et år siden lagde jeg et nyt og flot gulv i stuen, hvilket vi har været meget tilfredse med. Gulvet er svømmende og der er nu kommet en bule lige midt på gulvet, så vi ser den hver gang vi går forbi. Jeg er meget i tvivl om hvad jeg kan gøre for at fjerne bulen? Jeg håber i kan hjælpe.

På forhånd tak,
Søren

Har du brug for en fagmand? Indhent gratis tilbud fra lokale fagfolk

Svar fra Ekspertpanelet

Hej Søren. Det lyder meget uheldigt og det er helt forståeligt noget som i ikke ønsker. Årsagen til at gulvet buler op kan skyldes mange ting, så vi vil give dig lidt forskellige forslag til hvad du kan gøre rent praktisk. Da vi ikke kender flere detaljer om gulvet, underlaget og udlægningen, giver vi blot nogle forslag og i sidste ende bør du nok kontakte en fagmand som kan komme ud og tage et kig på opgaven.

Fugt i træet – Ofte ses det at træet har suget fugt og dermed udvider det sig, når det udvider sig, så vil det skubbe sig selv op mod væggen og når det ikke kan presse sig selv længere ud, så rejser det sig inde midt på gulvet.

Fugt i konstruktionen – En anden årsag kan være at gulvets konstruktion har fugtproblemer, den fugt stiger op til gulvbræderne og så har du problerne med at gulvet udvider sig.

Sådan fjerner du bulen

Først og fremmest skal du sørge for at du har det rigtige værktøj, her skal du bruge en hammer, en mejsel og et multiværktøj. Find den planke som buler op og træk en linje hen til fodpanelet.

Fjern forsigtigt fodpanelet med en hammer og en mejsel. Når fodpanelet er fjernet, vil du kunne se at plankerne er rykket helt op mod væggen. Tag dit multiværktøj og skær en rille ned i den planke der banker sig op mod væggen.

Herefter skal du fjerne sagsmuld og tjekke om gulvbræderne har lagt sig ned. Du kan tjekke om de ligger i vater ved at bruge et vaterpas. Når bulen er faldet ned, så kan du nemt sætte fodpanelet på igen. Dit gulv skulle nu gerne være smukt og jævnt igen.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.