Skimmelsvamp under tapet, kan det fjernes?


Skimmelsvamp under tapet, kan det fjernes?

Det ses ofte at skimmelsvamp gemmer sig, hvor det ikke er synligt ved første øjekast, det vil sige inde i konstruktioner, bag tapet, under gulv konstruktioner.

Her lever svampen et rigt liv af den fugt der naturligt måtte være i og omkring materialet og mange opdager den først når skimmelsvampen har fået ordenligt fat.

Hvad skal man gøre?

Er det et meget lille område som er berørt, så tag maske og handsker på og se om du kan skrubbe det af. Er det et større område og er det helt sort bagved tapetet, så stop op og få fat på en professionel.

Der vil komme en fagmand ud og kigge på det og se hvor stort omfanget i virkeligheden er. Den nemmeste måde at få et overblik over priser og tilbud er at benytte tjenesten, 3byggetilbud.dk, her udfylder du blot en formular, så går de igang med at indhente tilbud på vegne af dig.

Hvor farligt er det?

Det kommer meget an på hvor stort omfanget er. Er det lidt skimmelsvamp i vinduet, eller meget lidt i fugerne på badeværelset, så er det minimalt hvad det har af betydning.

Er det et stort område bag tapeten, som er ramt, så er det mere alvorligt. Så snart du opdager skimmelsvampen, så skal du lukke rummet af og sørge for at børn ikke kommer derind. Derefter skal du have fat i en fagmand som kommer med det rigtig udstyr og kigger på opgaven.

De farligste former for skimmelsvamp er de skjulte angreb, som eksempelvis bagved tapet. Her får svampen lov til at vokse i ro og fred. Hvis man lever med det uden at være bevidst om omfanget kan det give allergi og gener for luftvejene.

Dækker forsikringen?

Som udgangspunkt, skal du ikke regne med at forsikringen dækker over angreb af skimmelsvamp. i de få tilfælde hvor forsikringen kigger på sagen, er hvis det er som følge af en skade som er dækket af forsikringen. Det er typisk storm- og vandskader.

Har du haft en vand- eller stormskade i dit hus eller lejlighed, så få forsikringsselskabets taksator til at komme ud og lave en test. Det kan være svært senere at bevise hvorfor skaden er opstået, så få styr på dokumentationen til senere.

Hvordan opdager jeg skjult skimmelsvamp?

Som sagt så er den skjulte skimmelsvamp den værste, du kan ikke se den og den kan trives skjult i mange år og vokse sig større og større.

Mange opdager det ved at boligen lugter jordslået eller muggent, det kan være det første tegn. Mange siger at det lugter som et sommerhus der har stået efterlad en hel vinter.

Sørg for altid at have et godt indeklima i din bolig. Alt vaske tøj bør tørres udenfor når det er muligt. husk at lufte ud dagligt og når du ser fugt på badeværelsets overflader, så tør det af med det samme.

Et godt og sundt indeklima gør betingelserne svære for skimmelsvampe at trives i og det er ikke meget der skal til for at sikre et bedre indeklima. Læs vores guide til hvordan du undgår skimmelsvamp i fremtiden og hvordan du slipper af med fugt på badeværelset.

Fagtilbud.dk