Pletter og plamager på trægulv – Hvordan fjerner jeg dem?

Pletter og plamager på trægulv – Hvordan fjerner jeg dem?

Hej Fagtilbud, jeg står med et konkret spørgsmål angående mine gamle gulve, gennem årene har der sat sig lidt pletter og plamager fra mad, rødvin, kaffe osv. Vi står nu og skal shine boligen lidt op, her over vinteren og gulvene skal derfor også have en tur. Hvordan fjerner jeg lettest disse pletter uden at skade gulvet. Budgettet er også minimalt, så en gør det selv løsning er klart at foretrække.

På forhånd tak,
Linda

Har du brug for en fagmand? Indhent gratis tilbud fra lokale fagfolk

Svar fra Ekspertpanelet

Kære Linda, tak for dit indsendte spørgsmål. Vi kender nok allesammen til at det gik lidt for vildt for sig med rødvinen, da vi havde gæster og næste morgen vågner man op med pletter på de ellers så flotte trægulve. Men fortvivl ikke, det er faktisk ikke så besværligt at renset gulvene, som det måske lige lyder som. Det første du skal gøre er at finde frem til hvordan overfladen på gulvene er behandlet, der skal nemlig forskellige produkter til at rense og fjerne plamagerne, alt efter overfladebehandlingen.

Lakeret trægulv

Har du fået pletter på et lakeret trægulv, så er det forholdsvist nemt at fjerne. Tag en fugtig klud og tør det spildte op med det samme, får det lov til at sidde for længe, kan det give plamager på sigt.

Oliebehandlet trægulv

Oliebehandlede trægulve kan være lidt mere besværlige, ligger der væske så tør det op hurtigst muligt med en klud eller køkkenrulle. Er der stadig pletter efter du har fjernet væsken, så kan du bruge trærens, som gerne skulle fjerne det. Trærensen kan dog gå ud over overfladen og det er derfor vigtigt at du oliebehandler området igen, så der opnåes et ensartet look.

Lud og sæbebehandlet gulv

De sværeste pletter at fjerne er på de trægulve som er lud- eller sæbebehandler, der er nemlig risiko for at snavs, væske eller fedtstoffer kan trænge ind i træet, hvis først det får lov at ligge for længe på overfladen.

Når uheldet sker på et lud- eller sæbebehandlet gulv, er det derfor vigtigt at du er hurtig og får fjernet væskerne med det samme. Men vi ved også godt alle sammen, at har der været fest, så render man ikke rundt og fjerner pletter når skaden sker. Så er skaden sket, brug da trærens og skrub det let i åreretningen med en fugtig klud. Efterfølgende skal du igen behandle gulvets overflade hvor pletten var, med enten sæbe eller lud.

Her er lidt links, hvor du kan finde mere information.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.