Opbrydning af betongulv – Hvordan fjerner jeg betongulvet?

Opbrydning af betongulv – Hvordan fjerner jeg betongulvet?

Hej Fagtilbud.dk, jeg såtr i den situation at jeg skal have lagt et nyt gulv på badeværelset. På nuværende tidspunkt er der et gammelt betongulv, som skal op, da der skal ligges gulvvarme og isoleres under. Vi har indhentet tilbud på det hele men kan se at meget af prisen går til opbrydningsarbjedet. Derfor overvejer vi nu at gøre den del selv, men hvad skal vi være opmærksomme på og hvad vil det koste os at gøre det selv?

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Svar fra Ekspertpanelet

Hvis du selv vil i gang med at bryde det gamle betongulv op, så er der en række bestemte ting, som du skal tage højde for, inden at du går i gang. I det følgende giver vi dig en guide til hvilke ting, du kan overveje og hvad der skal købes ind, inden at du går igang med et projekt som dette.

  1. Tjek op på arbejdsforholdende – Den første opgave for dig, som overvejer at gå igang med at fjerne betongulv på egen hånd er, at du skal tjekke om det er forsvarligt at gøre i den bolig du bor i. Bor du i et lejlighedskompleks, er det nemlig slet ikke en god ide at gå i gang med et projekt som dette selv. Bor du derimod i parcelhus, rækkehus eller i en villa, så er projektet realistisk at gå i sving med.
  2. Hvis du vil gøre det med håndkraft – Hvis du kan sige ja til at du bor i hus, så kan du gå videre til næste skridt: Her går det ud på at overveje med dig selv, hvilken form for arbejdsproces, du foretrækker. Kan du lide at udføre hårdt fysisk arbejde, så kan du med fordel overveje at bryde dit gulv op med håndkraft. Hér skal du have fingrende i en god hammer, som passer til formålet. Spørg dit lokale byggemarked til råds, sådan at du sikrer dig at du kommer hjem med den rigtige model.
  3. Brug det rigtige værktøj – Vil du gerne gøre arbejdet en kende lettere, så kan du vælge at arbejde med en betonskærer. Om du vælger den ene eller den anden metode, så er det vigtigt at du skaffer en betonskærer til huse uanset hvad – den skal nemlig bruges til at skære betonet op langs væggene. Du kan også opruste med en elektrohammer, som gør arbejdet lettere for dig. En elektrohammer er dog ikke super billig, så det er en vurderingssag for dig om det er det værd, eller om du hellere vil klare arbejdet med egen krop.
  4. Brug en elektromejsel – En elektromejsel er et andet nyttigt remedie, som kan bruges i forbindelse med opbrydningen af dit betongulv. Her er der dog igen tale om et mindre billigt værktøj. Elektromejslen fåes typisk til en pris på lige omkring 3000 kroner, hvis du altså køber den fra ny. Igen må det være op til dig selv at vurdere for og imod. Særligt for dig, der har et tykkere betongulv er elektromejslen ekstra brugbar, da tykke gulve kan være sværere at få op ved håndkraft.

    Husk også at sætte god tid af til at fjerne gulvet. Særligt hvis du ikke har prøvet det før, kan det være svært at vurdere præcist, hvor lang tid det vil komme til at tage. Du kan også teame op med et hold venner eller familiemedlemmer. Det gør arbejdet både lettere og sjovere. Og så er der bare tilbage at sige én ting: Rigtig god vind med projektet!

Hvad bør det koste?

Det er svært at sige hvad det kommer til at koste dig hvis du vælger gør det selv løsningen. Du kan være sikker på det kommer til at koste blod, sved og tåre. Du skal huske at der skal lejes trailere eller containere, maskiner og hvis du skal have venner og familie til at hjælpe, så vil de nok også kræve mad og drikke.

Opbrydning af betongulv fra en fagmand har en pris på mellem 350-600 kroner pr. kvadratmeter. Priserne kan variere rigtig meget alt efter hvad prisen inkluderer. Du skriver godt nok at du har fået tilbud på opgaven, men det bedste er altid at få flere tilbud og så sammenligne dem.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.