Nedrivning af sommerhus – Hvad koster det?

Nedrivning af sommerhus – Hvad koster det?

Jeg står og er ved at købe et ældre sommerhus fra slutningen af 1960´erne. Huset er i rigtig dårlig stand, så jeg overvejer at rive det ned og bygge et nyt sommerhus på grunden. Spørgsmålet er blot hvad prisen vil være for et nedrivningsfirma og om det i så kan svare sig. Det nuværende sommerhus er 82 kvadratmeter.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.

Svar fra Ekspertpanelet

Mange tak for dit indsendte spørgsmål. Det kan bestemt være en god ide at rive det gamle sommerhus ned og bygge op igen, hvis stnaden er så dårlig som du nævner. Det er dog klart at det vil koste dig en del at gå i gang med nedrivningen og bygge op igen. Om det kan svare sig økonomisk, synes jeg du skal få noget uvildig økonomisk rådgivning omkring.

Hvad koster det at rive et gammelt sommerhus ned?

Hvad koster nedrivning af sommerhus? Som udgangspunkt tager et nedrivningsfirma en pris på 800-1.200 kr. pr. kvadratmeter. Et sommerhus som dit vil derfor 65.600 kr. og 98.400 kr.

Der er rigtig mange faktorer der spiller ind, når en fagmand skal beregne et tilbud på en sådan opgave. Nogle af de faktorer er som følger.

  • Hvordan er forholdende? Er det muligt at nedrivningsfirmaet, kan komme ind på grunden med deres store entreprenør maskiner og udføre arbejdet? Er det ligeledes muligt at få sat en container til byggeaffald på grunden. Er det ikke muligt og skal firmaet, ligge og køre små trailere afsted til en genbrugsstation, så vil arbejdet tage længere tid og i sidste ende koste mere.
  • Hvor i landet skal arbejdet udføres? Der er stor prisforskel på nedrivnings og byggearbejde generelt, alt efter hvor i landet arbejdet skal udføres. Som ofte koster det langt mere jo tættere du kommer på de store byer, mens de små lokale virksomheder er nemmere at forhandle pris med.
  • Kan du klare noget af arbejdet selv? Vil du gerne spare så mange penge som muligt, så kan det være en god ide at gøre en del af arbejdet selv, du skal dog være forberedt på at det tager lang tid og at det koster mange kræfter.

Indhent flere tilbud og sammenlign priser

Det absolut bedste du kan gøre er at indhente flere tilbud og så sammenligne priserne. Gå ind på 3byggetilbud.dk og indsend din opgave med det samme. Kort efter vil du blive ringet op og de stiller dig et par enkelte spørgsmål i forbindelse med den opgave du har indsendt.

Derefter går de i gang med at kontakte lokale fagfolk, som kan sende dig tilbud på arbejdet. Når du har alle dine tilbud, kan du i ro og fred sidde derhjemme og læse dem i gennem. Her kan du så let finde frem til den bedste pris og se hvad den inkludere.

Hvis du skal have bygget et nyt sommerhus op på grunden, så kan det være en ide at få et samlet tilbud på nedrivning og opbygning af nyt sommerhus.

Anmeld nedrivningen til kommunen

Hvis du vælger at gå i gang med noget af arbejdet selv, så er det vigtigt at du anmelder arbejdet til kommunen i god tid. Dette skal gøres 14 dage før nedrivningsarbejdet forventes at starte.

Er der tale om et fredet sommerhus, så kan denne sagsbehandling godt trække ud, så søg efter dispensation i god tid. Ansøgningen får du i gennem kommunens byg og miljø afdeling. Prisen for en nedrivningstilladelse er i 2020, 620 kroner.

Sådan gør du: Gå ind på din kommunes hjemmeside, gå til bolig, planlægning og byggeri. Her kan du finde en ansøgning om nedrivningstilladelse. Den udfylde og sendes til kommunen digitalt.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.