Mit badeværelse lugter, kan det være skimmelsvamp?

Mit badeværelse lugter, kan det være skimmelsvamp?

Spørgsmål til brevkassen: Jeg har over de seneste par måneder lagt mærke til at mit badeværelse er begyndt at lugte ret så meget, det er ubehageligt og uanset hvor meget jeg vasker alting ned, så fortsætter lugten. Jeg er nervøs for at der er skimmelsvamp eller andet inde bag væggene, da vi før har haft ret store problemer med fugt og udluftning på badeværelset.

Vi har fornylig købt et nyt ventilationsanlæg til badeværelset, men lugten er der stadig. Jeg håber i kan give mig et bedre svar, hvad skal jeg gøre og hvordan kommer jeg lugten til livs.

Hvis det er skimmelsvamp der er tale om på dit badeværelse, så er det noget du skal få undersøgt så hurtigt som muligt. Skimmelsvampe er bestemt ikke godt for dit helbred og kan give dig allergi på sigt.

Der findes mange firmaer som kan komme ud og lave en test af badeværelset og slå fast om der er tale om skimmelvækst. Vi råder dig til at bruge en tjeneste som 3byggetilbud.dk, her kan du ret nemt og hurtigt indhente tilbud fra lokale fagfolk.

Det eneste du skal gøre er at udfylde formularen på siden, efter 24 timer, vil du have dine tilbud i din indbakke og du kan så selv frit vælge mellem disse tilbud.

Hvordan lugter skimmelsvamp

Har du nogensinde trådt ind i et gammelt sommerhus som har stået tomt hele vinteren, det lugter indelukket og af mug. Det er sådan nogenlunde sådan man siger at skimmelsvamp lugter.

Sørg for at lugte godt ud på badeværelset, et dårligt indeklima, med fugtige vægge er et mekka for skimmelsvampe og de vil trives godt i det fugtige miljø.

Hvis dit badeværelset har det med at sætte fugt på vægge og overflader, så vær altid opmærksom på at få tørret alle overflader godt af, det gøres bedst med en tør klud eller køkkenrulle.

Det kan være kloaken

Mange danskere oplever hvert år at deres afløb pludselig begynder at lugte. Det er ofte et tegn på problemer med vandlåsen.

Igen er det på med handsker og se om der er noget du kan rense på det hårde og manuelle måde.

Forsvinder lugten fra afløbet ikke efter du har renset det, så bør du få en vvs mand ud og kigge på problemet, og se om lugten kommer fra kloaken og hvad der eventuelt skal gøres ved problemet.

Rens gulvafløbet

Et af de steder som hurtigt kan komme til at lugte fælt på et badeværelse er afløbet. gulvafløbet har det med at samle hår og andet som bakterier kan leve godt af.

For at rense afløbet, skal du først fjerne risten, i nyere afløb er der en lille klokke som er ret nem at rengøre og holde ren. I ældre installationer er det mere besværligt, men sørg for at komme helt ind og få renset det til bunds.

Husk altid at bruge handsker til arbejdet, der kan sidde rigtig mange bakterier og ting som du ikke ønsker at få på dine hænder når du renser afløbet.

Et par hurtige råd

Luft altid ud på badeværelset – Som sagt er badeværelset et af de steder hvor skimmelsvamp hurtigt opstår, der er fugtigt og som regel dejlig lunt. Det giver optimale forhold for svampeene, så luft ud og få fugten ud.

Hold overflader og vægge tørre – Når du har været i bad, vil fugten ofte sætte sig på overflader og vægge, brug noget køkkenrulle efter badet, til at holde alle overflader tørre og rene. Læs her hvordan slipper af med fugt på badeværelset.

Tjek ventilationen – Virker din ventilation på badeværelset som den skal? Sæt hånden op til og mærk efter hvor meget den egentligt suger. Ventilationen skal af og til rengøres, så den kører optimalt.

Vask synlig skimmelsvamp væk – Har der sat sig synlig skimmelsvamp på badeværelset, så er det bare med at vaske det væk i en fart. Som ofte sætter det sig i kroge eller omkring vinduerne, så hold godt øje og få det væk så snart du ser det. Læs her hvordan du undgår skimmelsvamp.